Jump to content

Gezocht: leuke landwinkel/boerderijwinkel


Recommended Posts

Edit: ik vermeld jullie tips hier in het 1e bericht!

 

Bij ons 'in de buurt' heb je bijvoorbeeld:

fruitbedrijfhorstink.nl

deversekers.nl

den4akker.nl

 

waar ze een boel streekproducten verkopen. Wie weet er nog meer van die leuke winkels, en dan in dit geval voor mij ook een aantal in Brabant? En dan vooral in de buurt van Den Bosch en Eindhoven. 

Het mag ook wat kleiner zijn, met vooral eigen producten, zoals de Stoerderij en Blauwebessenland, waar we ook naartoe gaan binnenkort. 

 

Dit zijn jullie tips, ze zijn dus niet door mij (als topicstarter) allemaal bezocht. 

 

Let ook wel een beetje op met wat je waar koopt, groente en fruit komt soms van verder dan je zou willen en er zijn meerdere adressen waar de dieren niet (genoeg) buiten leven. Bij Den4akker verkopen ze bijvoorbeeld kip uit hun eigen stal. Dat zou ik zelf nooit kopen. Maar hun varkensvlees komt van buitenvarkens, die bij ons zijn geboren ;)

Bij de Verse Kers hebben ze binnenvarkens, maar wel weer buitenkoeien. En als ik zo kijk op de site van Stadsboerderij Eyghentijds dan lopen de fokzeugen wel buiten maar de vleesvarkens niet? 

 

Friesland

dewouden.com/opstal

 

Groningen

tuingoedfoltz.nl

 

Drenthe

 

Flevoland

 

Overijssel

www.facebook.com/nieuweaardappelen

buffalofarmtwente.nl

overesch.nl

bokkersmolle.nl

maathoeve.nl

decohof.nl  (nu nog erg klein, maar houd ze in de gaten!)

 

Gelderland

fruitbedrijfhorstink.nl

deversekers.nl

den4akker.nl

stadsboerindoetinchem.nl 

dekruisbrink.nl

dewoerdt.nl

fruittuinverbeek.nl

landwinkelzevenaar.nl

groentekwekerij-smits.nl/winkel/hoofdpagina

gunnewickdevierwinden.nl

kaasboerderijweenink.nl

sientjesdeco.nl

shop.dehoopklarenbeek.nl

facebook.com/Kaaswinkel-Varsseveld-118521501604975

halte.bontebrug.nl

camping-braakhekke.nl  

urticadevijfsprong.nl

 

Utrecht

dekersenhut.nl 

weistaar.nl

vroeg.nl/winkel

amelishof.nl

dehondspol.nl

 

Noord-Brabant

destoerderij.nl

dnbuffwaterbuffelboerderij.nl

kamelenmelk.nl

stadsboerderijeyghentijds.nl

vennenhof.nl

 

Limburg

blauwebessenland.nl

puurvandewall.nl

 

Zeeland

 

Zuid-Holland

 

Noord-Holland

andenboschzigt.nl

sperwershof.nl  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De kersenhut in Cothen. https://dekersenhut.nl/ (Groenewoudseweg 18, 3945 BC Cothen)

Kan je kersen kopen welke die dag geplukt zijn in het kersenseizoen. Tevens kan je de landwinkel bezoeken, en toegang tot kersenboomgaard! Waar ze vele verschillende soorten hebben staan.  Is een aanrader, hier halen wij elk jaar onze kersen.

 

https://www.weistaar.nl/over-ons/landwinkel/ (Rottegatsteeg 3953 MN Maarsbergen)

https://www.weistaar.nl/over-ons/museum/ Naast de landwinkel hebben ze ook een stuk boeren museum. (gratis toegang)

 

Quote

Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Het museum geeft een beeld van het maken van kaas en boter. Verder vindt u er boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

Naast het bezichtigen van ons Kaas- en Botermuseum is er een mogelijkheid om in het museum een spreekwoorden en gezegdes spel te spelen. In het museum staan oud Hollandse spreekwoorden en gezegdes uitgebeeld door middel van de poppen. U kunt met gebruik van een formulier, wat bij de receptie kan worden afgehaald, dit spel spelen en het uiteindelijke spreekwoord achterhalen.
 

In onze oude kaasmakerij vindt u alle attributen voor het maken van kaas. Er wordt bij ons geen kaas meer gemaakt. Wel verkopen wij echte boerenkaas in verschillende soorten en smaken in onze Landwinkel. Deze kazen worden op een andere boerderij worden gemaakt.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bedankt! ik pas het 1e bericht nu steeds aan. Bedankt ook voor die site Grork, wel apart dat mijn favoriet (fruitbedrijf Horstink) daar dan niet op staat? Maar daar staan iig wat winkels die er leuk uit zien en waar we er eentje (of 2...) van uitzoeken om te bezoeken binnenkort. :thumbup:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

https://www.landenboschzigt.nl/  

 

Mijn favoriete winkel in het Gooi, ‘s-Graveland.  Het is de oudste biologisch-dynamische tuinderij van Nederland en ik heb er zelf gewerkt eind jaren 70. De tuin ligt prachtig in het bos tussen Hilversum en ‘s-Graveland.

 

De tuinderij en winkel zijn wat aangepast sindsdien, er is een restaurantje bijgekomen, maar je kunt nog over en langs de tuinen wandelen of de wijngaard bezoeken. Meerdere van mijn wilde bloemen heb ik in het voorjaar van hun overschot meegenomen naar Fr zoals bv de paarse morgenster, hun (wilde) bloementuin Is enorm mooi.

Ze verkopen er vlees van Free Nature in kleine pakketten. En groentes van de eigen tuinderij aangevuld met biowinkel producten. 

Edited by appelvrouw
  • Like 1

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Gisteren bij https://dewoerdt.nl/ geweest: mooie ruime winkel met flink wat verschillende producten :thumbup: 

En eindelijk een keer bij Blauwebessenland. Dat lag nooit echt op de route, nu ook nog niet maar toch... ;) Daar hebben we wat kilo's bessen geplukt en lekker wat gedronken en gegeten. En ook weer mijn favoriet De Stoerderij bezocht, geen landwinkel natuurlijk maar wel een leuk assortiment aan eigen producten. 

 

IMG_1659.JPG

 

IMG_1661.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Wart leuk, @appelvrouw, dat Land- en Boschzicht je favoriete winkel in die regio is. Ik kwam er regelmatig toen ik nog in Hilversum woonde. Hoewel, de laatste jaren minder vaak, want toen hadden we een oogstaandeel bij landgoed De Rading, daar ook vlakbij. Dat is ook zo'n prachtige plek, niet echt landwinkel (ze verkopen wel dingen maar niet veel groenten, die zijn voor de oogstaandeelhouders), maar wel zalige tuin om te zitten en heerlijke dingen te eten, terwijl er kipjes om je heen scharrelen. Ik ging er na werktijd altijd oogsten en dan werd ik helemaal zen ahhh. If op zaterdag oogsten en dan blijven lunchen of koffie en superlekker gebak in de tuin. Met de kipjes. Ook hele leuke mensen trouwens. 

 

https://landgoedderading.nl/

 

Ook dichtbij is de Sperwershof. Theetuin, winkel met oa groentes uit de hof, cursussen. Mooie plek.

 

http://www.sperwershof.nl/index.html

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja de Sperwershof..die hebben altijd prachtige bossen bloemen aan de weg staan om je te lokken. Daar wordt ook zelf gekweekt. Het is eigenlijk bijna om de hoek van Land en Boszicht en je kunt daar in .s-Graveland rond beide landgoederen wandelen.  
 

De Rading in Loosdrecht is dan zoals Arja al zegt meer een verkoop plekje, met wat eigen groen ( sierplanten, bomen! en wat groente) in de verkoop in de zomer, en een mooie werkplek voor veel mensen die ergens anders niet aan de slag kunnen. Je kunt er heerlijk koffie met appeltaart krijgen, en allerlei lollige tuin ophang dingen maar een eigen product eigenlijk niet. 

Edited by appelvrouw

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, appelvrouw said:

je kunt daar in .s-Graveland rond beide landgoederen wandelen

Het is daar een en al landgoed. Als je de kaart bekijkt, zie je langs het Noorder- en Zuidereinde allemaal landgoederen naast elkaar. Dat zijn de 's-Gravelandse buitenplaatsen die daar in de 17e eeuw werden aangelegd. Ik heb een aantal jaren bij Natuurmonumenten gewerkt, die zijn daar sinds de jaren zeventig gevestigd. Binnenkort verhuizen ze, jammer, was zo'n mooie plek voor een mooie organisatie, maar nu ga ik helemaal off-topic dus houd ik op. 

Link to comment
Share on other sites

Ik was bij De Woerdt en dat is geen boerderijwinkel, maar een soort supermarkt, ook qua producten en kwaliteit. Net als in de supermarkt was alles wat ik kocht smakeloos (kersen, perensap) of onrijp (pruimen). Het fruit kwam uit de koelcel, dan is alle aroma al verloren.

 

De nectarines (zonder geur) komen uit Frankrijk en de kool ligt er in shrink-wrap. Het is deel van een coöperatie die de spullen waarschijnlijk op de veiling koopt. 

 

Afrader, wat mij betreft.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Hier verkopen ze geen eten, maar vind het wel de moeite waard te vermelden.
Lokale Bloemetjes in Geuzenveld (Uiterste puntje van Amsterdam) kun je biologische bloemen zelf knippen. Echt heel leuk en mooie bloemen. Die vrouw die dat doet, heeft ook een grote collectie dahlia’s. Erg mooi allemaal. Dit weekend toevallig nog geweest en toen zag ik dat haar buren een kwekerij hebben met allerlei bijzondere kruiden/planten. Kwekerij Wiering. Zo veel leuks, ik vond het echt een feestje!

Lokalebloemetjes.nl

 https://kwekerijwiering.nl/
Ze zitten allebei bij de Nico Broekhuysenweg 22 te Amsterdam

Er is daar op datzelfde terrein ook De Fruittuinen van West. Inmiddels is dat zo belachelijk commercieel geworden, dat ik je dat niet wil aanraden. Maar.. wat ze wel fantastisch doen, is de paddenstoelengrot en de witlofgrot. Zo vers eet je alleen je eigen oogst. Waanzinnig is dat en ook heel normaal geprijsd. Dat koop ik er wel graag en ook hun kweekzakken met broed.

Link to comment
Share on other sites

Misschien moeten we even een ander topic aanmaken voor winkels met plantjes enz.? Dat is toch niet helemaal waar ik naar zoek in dit topic. 

 

Let trouwens wel een beetje op met wat je waar koopt, groente en fruit komt soms van verder dan je zou willen en er zijn meerdere adressen waar de dieren niet (genoeg) buiten leven. Bij Den4akker verkopen ze bijvoorbeeld kip uit hun eigen stal. Dat zou ik zelf nooit kopen. Maar hun varkensvlees komt van buitenvarkens, die bij ons zijn geboren ;)

Bij de Verse Kers hebben ze binnenvarkens, maar wel weer buitenkoeien. En als ik zo kijk op de site van Stadsboerderij Eyghentijds dan lopen de fokzeugen wel buiten maar de vleesvarkens niet? 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

http://www.puurvandewall.nl/

Stroopstokerij met een piepklein winkeltje in een prachtige vakwerkboerderij in Eckelrade. Neem de tijd want alles gaat er heel rustig. I.v.m. Corona kon er steeds maar 1 klant in het winkeltje maar het was geen straf om te wachten op de binnenplaats van de boerderij. Ze verkopen ook groente en fruit en lekker brood waarvan het meel nog door een watermolen gemalen wordt.

 

Hele aardige mensen.

Edited by Estja
Aanvulling
Link to comment
Share on other sites

Overijssel

Buffelsboerderij met heerlijke mozzarella en andere buffelproducten, ook online te koop tegenwoordig: https://www.buffalofarmtwente.nl/

 

Utrecht

https://dehondspol.nl/ Zorgboerderij, met veel biologisch dynamisch gekweekte groente (ook ingekocht, citroen e.d.), (rauwmelkse) kaas en andere zuivel, brood van de Veldkeuken en soms wat inmaak.

In Amelisweerd in Bunnik zit naast de Veldkeuken ook een tuinderij met winkel: https://www.amelishof.nl/ Ben ik zelf nog niet geweest. In de winkel bij restaurant Vroeg, ook in Bunnik, verkopen ze naast heerlijk brood ook veel streekproducten.

Edited by Anna3
Link to comment
Share on other sites

We zijn in Zevenaar bij zo'n Landwinkel geweest. Een beetje vreemd dat je er eerst (bijna) een hele Groenrijk voor door moest lopen. Je rekent dan ook af aan een kassa van Groenrijk. Ik heb weinig met dat soort planten/tuinwinkels, zeker als straks alle kerstzooi er zou staan en het drukker zou zijn. Maar goed. Een leuke winkel wel. Geen groente en fruit, of maar heel weinig (wat zakken appels, bakjes pruimen, zakken aardappels, meer heb ik niet gezien. Maar dat geeft niet, daar kwam ik niet voor.

Wel veel kaas, noten, bakmixen, zuivel, wat vlees (niet goed gekeken want geen interesse in aankoop van vlees), chocolade, snoep, bier, sappen, uiteraard van allerlei jam, ook een hoekje met mooie thee-, en handdoeken en servies,  en mosterd enz. Voor ieder wat wils. Ik heb wel weer wat leuke dingen gekocht. Ik heb er op onze Facebook-pagina ook wat over gepost, met alle merken er ook bij. Mocht je dat leuk vinden. 

 

IMG_1904.JPG

 

IMG_1906.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ik was een poosje geleden bij Fruittuin Verbeek, een boerderijwinkel in Oldebroek. Veel verse groenten en fruit, sapjes, jammetjes, ander ingemaakt spul, servies, keukentextiel, bio schoknmaakspul, vlees, soeoen, kruidenmixen, cadeaupakketten, enz. 

 

Ze hebben ook een mooi terras (was toen nog dicht ivm corona), boomgaard, zelfpluk, en ze doen ook zakelijke en feestarrangementen en volgens mij nog veel meer. Leuke plek! 

 

Oldebroek ligt op de Noord-Veluwe, 15 km ten zuidwesten van Zwolle.

 

https://www.fruittuinverbeek.nl/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...