Jorieke123 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Mijn rode kooltjes hebben het niet goed gehad dit jaar. De belagers kwamen van alle kanten, en echt lekker groeien deden ze ook niet. Ze kwamen ook heel hoog op de stelen te staan. Terwijl de witte kolen het super deden! Ik ben ze nu dus maar aan het oogsten, want er stond er al 1 te schimmelen... Ik heb er al een paar geschaafd, om er zuurkool van te maken. Weet iemand nog iets lekkers met rode kool? Ik denk niet dat we het vaak zullen eten met jus en een stukje vlees... we zijn niet zo hollandse-potterig Maar misschien een lekker inmaak? Of ehm, wat dan ook? Wel graag snel, want vandaag en morgen wil ik ze verwerken. Anders wordt de rest ook zuurkool. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorg Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Rode kool is ook lekker in een salade Ik gebruik altijd dit traditionele recept voor rode kool, heerlijk! Ik hou ook niet zo van de hollandse pot maar ik ben echt fan van rode kool op deze manier.Mijn rode kolen zijn dit jaar ook iets minder maar toch zijn het mooie kolen (geworden). 750 g rode koolzoutstukje pijpkaneel1/2 theelepel kruidnagel10g boter2dl waterlaurier4 zure appels (geschild)Suiker1 lepel azijnAardappelmeel of 30g rijst - Verwijder de buitenste balderen van de kool.- Snijd de kool heel fijn- was ze niet- zet ze op met weinig kokend water en de specerijen en laat ze +- 30 min zachtjes koken- voeg gesneden appels toe- Laat de kool verder gaar koken- Verwijder het laurierblad en de pijpkaneel- breng de kool op smaak met zout, suiker en azijn- voeg boter toe- Bind zo nodig het vocht met aangemengd aardappelmeel- In plaats van binden met aardappelmeel kan men ook 2 lepels rijst meekoken Maar als iemand anders wat minder traditionele recepten heeft dan graag! Quote
Jorieke123 Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Tja, heel toevallig heb ik nog een pakje jus, wat aardappeltjes uit eigen tuin, en gehakt liggen. Ik vrees dat we vanavond toch maar rode kool met aardappeltjes en een gehaktbal eten. Dus dank voor je recept Jorg! Met de overige kool wil ik nog wel iets anders doen, dus kom kom kom maarrrrrrrr op met die recepten ! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Is je recept trouwens voor 4 personen? Ik heb voor 2 nodig, dus delen door 2? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
kustlijn Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Vorig jaar kregen we plots van iemand veel rode kool.Tja ...en wat doe je er dan mee.De rode kool kwam ons neus uit.Natuurlijk hebben we ook veel ingevroren.Eerst gesneden en gewassen, daarna kort geblancheerd en ingevroren. Veel rode kool recepten komen op hetzelfde neer. Wel weet ik nog, dat wij rode kool met stroop/ honing toegevoegd wel konden waarderen.Ook het flink te keer gaan met o.a. Sriracha (hete Thaise peper saus) vonden we wel lekker.Dit beide doorbrak de flink aanwezig zijnde rode kool smaak. Quote Onze nieuwe habitat : https://youtu.be/BapOVa6jPgg Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )
Erik Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Hallo Jorieke, Die gevulde koolbladeren die je ooit is met wittekool bladeren hebt gemaakt. Maar dan nu met minder taaie rode kool bladeren? Misschien is dit wat:Rode kool taartje http://www.ah.nl/recepten/recept?id=507264Gewokte rode kool http://www.ah.nl/recepten/recept?id=377916 En natuurlijk salades. Quote
jos Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Ja Eut ik mistte het al, natuurlijk salades.Verse rode kool, lekker dun gesneden, beetje azijn, beetje suiker en naar believen appeltje erdoor.Lekker toch Quote
Jorieke123 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Maar niets om langer te bewaren? Al is de zuurkool pot nog niet vol, dus doe ik de laatste kooltjes er ook maar in denk ik. De maaltijd met rode kool en gehaktballen was lekker hoor Ik had er alleen een te muffe appel doorheen. Niet echt lekker friszoet. Ik heb nog geen appelboom die appels geeft, heeft iemand een tip voor een lekkere appel voor dit soort gerechten? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
peters Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Het is wat laat, maar misschien vinden jullie dit een lekker recept: http://hoe-bereiden.nl/index.php/groenten-bereiden/rode-kool-bereiden Quote
jeanne-heijmans Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 Jorieke de notaris appel die is fris-zoet/zuur Quote
sansareli Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 Toevallig staat er bij mij nu een grote pot rode kool op het vuur, volgens mijn grootmoeder haar recept. Rode kool fijn snijden en samen met 1 kilo fijngesneden appels en 1 tas water op vuur zetten. 2 uur laten stoven en dan 1/2 tas azijn opgieten, goed laten doorkoken zodat azijnsmaak verdwijnt en dan een volle tas suiker eronder.eventueel bijkruiden met zout en peper. Dit kan je invriezen of wecken. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.