tine Geplaatst: 8 september 2011 Geplaatst: 8 september 2011 1 pompoen,2 uien, paar teentjes knoflook, 2 stengels prei, 1 knolselderij, enkele wortelen en aardappelen, 2 a 4 theelepels kerriepoeder, 4-8 naar smaak bouillonblokjes, zout en peper, peterselieuien prei knolselderij knoflook smoren in oliepompoen schoonmaken en in blokjes, voeg pompoen bij de groenten en nog 10 smoren. Kokend water toevoegen tot het geheel onder water staat en de bouillonblokjes toevoegen.Gaar laten worden en dan met staafmixer fijn maken. Op smaak brengen met kerrie, peper en zout. Peterselie er over. Quote
geedee Geplaatst: 8 september 2011 Geplaatst: 8 september 2011 Ik had er nog van die mini stukjes in...geen gladden massa zeg maar, ook al staafmixte ik de soep 20 keer Enig idee wat ik fout doe? Quote
Claudia69 Geplaatst: 8 september 2011 Geplaatst: 8 september 2011 Waren alle groenten voldoende gaar? Quote
Kamilla Geplaatst: 8 september 2011 Geplaatst: 8 september 2011 Ik had er nog van die mini stukjes in...geen gladden massa zeg maar, ook al staafmixte ik de soep 20 keer Enig idee wat ik fout doe? Ik heb het niet zo op een staafmixer omdat er altijd wel stukjes aan het mes ontsnappen. Ik heb een grote roerzeef (moulinex, niet electrisch, maar gewoon om te draaien) waar ik 3 maten raspen met gaatjes in kan zetten. Ideaal Voor soepen zoals pompoensoep gebruik ik de grofste schijf. Die heeft gaatjes van 2 bij 6 MM. Voor fijne dingen zoals appelmoes gebruik ik de schijf met de fijnste gaatjes. Quote
geedee Geplaatst: 8 september 2011 Geplaatst: 8 september 2011 Heeft toch wel gauw een uurtje staan pruttelen en ik had alles klein gesneden....mogelijk eens zo'n zeef proberen next time....bedankt voor de tips Quote
tine Geplaatst: 9 september 2011 Auteur Geplaatst: 9 september 2011 als ik het maak zitten er nauwelijks stukjes in, kan het ook met de staafmixer te maken hebben. Met mijn vorige staafmixer ging het slechter dan met die ik nu heb. Ik gebruik de draaizeef veel voor appelmoes, ideaal ding. Quote
freggel Geplaatst: 11 september 2011 Geplaatst: 11 september 2011 Ik heb een paar kilo aan pompoen. Zou het ook mogelijk zijn om ze volgens dit recept te maken en dan in potten te bewaren? Of is dat daar niet geschikt voor? Lijkt me namelijk wel makkelijk voor als ik eens wat minder tijd heb. Quote blog/freggel/
Jorieke123 Geplaatst: 11 september 2011 Geplaatst: 11 september 2011 Wecken kan wel, met soep in normale jampotten heb ik zelf geen goede ervaring. Invriezen kan natuurlijk ook. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
freggel Geplaatst: 11 september 2011 Geplaatst: 11 september 2011 Okee, dank je wel! Dan vries ik het voor alle zekerheid maar in. Quote blog/freggel/
appelvrouw Geplaatst: 11 september 2011 Geplaatst: 11 september 2011 Ik heb een paar kilo aan pompoen. Zou het ook mogelijk zijn om ze volgens dit recept te maken en dan in potten te bewaren? Of is dat daar niet geschikt voor? Lijkt me namelijk wel makkelijk voor als ik eens wat minder tijd heb. Freggel je kunt ook pompoen zelf invriezen en dan later gebruiken voor soep, puree of taart. Je kunt de pompoen in de oven gaar bakken( meer smaak) of in weinig water koken. Invriezen en klaar is Freggeltje Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
freggel Geplaatst: 11 september 2011 Geplaatst: 11 september 2011 Kijk aan! Dat is lekker gemakkelijk! Bedankt voor de tip! Quote blog/freggel/
geedee Geplaatst: 8 oktober 2011 Geplaatst: 8 oktober 2011 Ik heb een grote pompoen gekocht...een kilo of 20...geen idee of het een soeppompoen is...stond geen naambordje bij...ja jawel ...toch...er stond op : Pompoen kun je daar ook soep van maken? of zijn die alleen voor de sier? Quote
appelvrouw Geplaatst: 12 oktober 2011 Geplaatst: 12 oktober 2011 Ik heb een grote pompoen gekocht...een kilo of 20...geen idee of het een soeppompoen is...stond geen naambordje bij...ja jawel ...toch...er stond op : Pompoen kun je daar ook soep van maken? of zijn die alleen voor de sier? Ja dat ligt er toch een beetje aan hoe het vruchtvlees is. Van die grote platte assepoesterpompoenen (rouge vif d `etampes) kan je prima soep maken, maar over het algemeen is mijn ervaring dat de soorten met pompoenen boven de 10 kilo vrij smakeloos vruchtvlees hebben. Veel kerrie gebruiken dan Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 12 oktober 2011 Geplaatst: 12 oktober 2011 Ik begrijp dus dat je zo'n pompoen altijd wel kunt eten alleen kan de smaak tegenvallen.... ....kerrie heb ik genoeg dus..... Hij is een beetje wazig maar dit is m (gaat om de grootte he...)(ow ja....voor degene die naar de kindertelefoon willen grijpen....t'is een pop van stro en ze heet Sanne ) Quote
appelvrouw Geplaatst: 12 oktober 2011 Geplaatst: 12 oktober 2011 Voor zover ik kan zien is het een Halloweepompoen, misschien een Jack `O Lantern. Deze worden gekweekt voor hun zachte snijdbare schil. Geweldige pompoen om te snijden, zeer matig van smaak. Inderdaad veel kerrie dus, zelf heb ik ze ook, maar het vruchtvlees gaat bij mij op de compost. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Hilde Geplaatst: 19 november 2011 Geplaatst: 19 november 2011 Zo met Sanne er op zou ik soep nog even uitstellen: GEWELDIGE foto! Quote Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?
sonnee Geplaatst: 20 november 2011 Geplaatst: 20 november 2011 ik gebruik kwa kruiden/specerijen gember (vers of op siroop) koriander, knoflook en tuinkruidenboullion en als ik een kick wil dan gaat er iets van een peper door, ligt er aan wta ik voor handen heb liggen , laatste keer chocolate habanero's vers van de plant (gekke ding hangt nog vol ) Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.