Jump to content

spliterwten??


Gemma

Recommended Posts

Je hoeft toch geen spliterwten te gebruiken om soep te maken? Ik maak erwtensoep en ook andere gerechten altijd van grote groene erwten. De soep voelt wel wat "bleziger" maar de complete peulvrucht lijkt me ook gezonder.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

En als je liever spliterwten wil, dan teel je toch droge erwten en verzin/zoek je een trucje om de zaadhuid er af te halen.

 

[geheel off topic]

Associatie: "ga maar doperwten schillen". Werd gezegd wanneer iemand de keuken binnen kwam met de vraag "kan ik nog helpen" en er overduidelijk niets meer te helpen viel. Studententijd.

[nu weer on topic]

Link to comment
Share on other sites

Laatst 15 liter erwtensoep gemaakt om te wecken. Halfom split en hele erwten. Deze apart van elkaar gekookt en hoe het kan?; de pan met hele erwten rook veel lekkerder dan die met spliterwten. Voor ons is erwtensoep pas lekker wanneer er hele erwten gebruikt zijn.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...