Mirjam86 Geplaatst: 22 mei 2021 Geplaatst: 22 mei 2021 Gisteren: kippedijen, ui, linzen, rode curry, kookroom en spinazie uit eigen tuin. Lekker in een pitabroodje. 3 1 Quote
Swa Geplaatst: 22 mei 2021 Geplaatst: 22 mei 2021 The van Marokkaanse munt. Die munt is zowat het enige bereikbare zonder vislaarzen te moeten aan te trekken. Quote
Patrijs Geplaatst: 22 mei 2021 Geplaatst: 22 mei 2021 Marokkaanse Muntthee heb ik vandaag ook op, het staat bij mij in potten en bakken. Straks gaan we aan de raapsteeltjes, en ik heb ook weer rabarber op het menu staan. Quote De moestuin van Patrijs
appelvrouw Geplaatst: 22 mei 2021 Geplaatst: 22 mei 2021 Zaterdag soep dag! Mét shii-takes van eigen stam en maïskorrels uit de vriezer. Er zat ook een kip karkas in voor de bouillon. Broodje erbij, mm 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 23 mei 2021 Geplaatst: 23 mei 2021 sla, veldsla, mosterdblad, veel (kas moest leeg voor thai basilicum en rest tomaten en kk) Quote
Hydro Geplaatst: 23 mei 2021 Geplaatst: 23 mei 2021 Dit jaar ontzettend veel aardbeien uit de kas, soms wel bijna twee bakken per dag! Dus vanmorgen in alle vroegte maar een lekkere aardbeien-kwarktaart gemaakt. 7 Quote
Arja Geplaatst: 23 mei 2021 Geplaatst: 23 mei 2021 Hij is een beetje aan de zure kant, en hij valt uit elkaar. Ik heb er geen problemen mee, partner kijkt een beetje zuur. Slagroom heelt alle wonden. Rabarber uet, verder met appel en citroen en het gebruikelijke crumble-gebeuren. 5 Quote
Patrijs Geplaatst: 24 mei 2021 Geplaatst: 24 mei 2021 Asperge- preisoep. 1 Quote De moestuin van Patrijs
Charly Geplaatst: 24 mei 2021 Geplaatst: 24 mei 2021 Pulled-pork uit de oven. (Met een dry-rub van gerookte paprika, bruine suiker, Chili-vlokken en zeezout) Beetje te droog geworden. Maar super lekker van smaak. Met wat in de schil gekookte (gekochte) verse piepertjes en een frisse salade uit eigen tuin met lekker veel tuinkruiden. Het was weer akelig lekker 1 Quote wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Met al die crumble foto’s denk ik dat ik ook weer aan de slag moet. Zó lekker! Quote
mdubbelm Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Echt. Ik heb allerlei taartrecepten, maar dit is zo makkelijk en voldoet 200% aan mijn behoefte. 1 Quote
jootje Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Ook ik krijg weer zin in rabarbercrumble...ik doe er altijd een bolletje vanille ijs bij! 😋 Quote
mdubbelm Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Wij hadden er vorige week mascarpone bij, maar mijn weegschaal vindt dat niet altijd een optie... 1 Quote
Patrijs Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Nou, mijn weegschaal zegt dat je met dit weer wel wat extra calorieën kan gebruiken.🤫 Vandaag wordt de asperge preisoep aangevuld met Grunninger snijmoes, hoe is nog een verrassing, en wat salade. 'S middags had ik een rest pad thai. met groentes van de tuin. 1 Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Ik had een asperge van ruim 1,5 meter!!! Begon al uit te lopen samen met dit exemplaar. Dit is het kleinere zusje van bijna 1,5 m. Mocht even in een vaas totdat de man thuis was en ooh en aah kon roepen. Ik sta er nog van te kijken. Kennelijk te klein om over het hoofd te zien De jongste heeft een dikke halve meter rauw opgeknaagd! Ik durfde het eerst niet te eten eigenlijk, maar als hij het kan, kan ik het ook. Heb een dikke meter asperge geschild, want was wel houtig en gekookt. Heerlijk met een grassige olijfolie en parmezaan erover. Smaakte echt supergoed. Ow ja, maar het hoofdgerecht bestond uit veel eigen eitjes in tomatensaus met sereh in de rijst en de overige gekochte groentes. Was een fijn maaltje 4 Quote
appelvrouw Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Wij zijn terug in de winter en aten zuurkool gestoofd in appelsap en met een Veldvarkensrookworst erin. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Charly Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Mmmm. Zuurkool met rookworst. Lekker hoor. De appie gooit er in z’n kant en klaarmaaltijden dan ananas doorheen, en noemt het iets als ‘zomerstamppot’, zag ik vorig jaar. En Mellie: 1,5 meter over het hoofd zien! Nou fijn dat je er toch nog van hebt kunnen smullen. Hier schiet het voor geen meter op met de asperges. Goede start, met een stuk of 5 en sindsdien is het stil...Afijn. Hier vanavond een ‘bandeja paisa’. Streekgerecht van waar mijn lief vandaan komt. Heel simpel maar erg lekker. En behalve de witte rijst allemaal uit eigen tuin (niet alles vers maar dat boeit niet) Het officiële recept hieronder. Maar wij maken een simpeler versie hoor. Nix geen plataan en arepa’s maar gewoon rijst en daar vleesjes rondom, ei en avocado (oh dies ook gekocht natuurlijk)Ay que rico. Quote wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 25 mei 2021 Geplaatst: 25 mei 2021 Si que rico maar simpel? Ik zag wel 5/6 verschillende pannen op t vuur gaan. Wel lekker koken, met muziek en zo. Maar net iets te veel voor mij denk ik, ik wil net een topic gaan starten: Hoe kan ik minder tijd doorbrengen in de keuken? Ik zie maar een oplossing: Ik kom een keertje bij je eten! Dan neem ik de eau de vie mee🍾🥂👍 3 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 26 mei 2021 Geplaatst: 26 mei 2021 Op 23-5-2021 om 22:13, Arja zei: Slagroom heelt alle wonden. 🤣 hier kleine bloemkooltjes uit eigen kas, waren kennelijk buitenbloemkolen want boorders, (alpha) én voor het eerst sinds 1 half jaar weer uit eten geweest...frietje met kroket op "terras" van de lokale frietboer; we hadden aanspraak van langsfietsende locals en veel te zien: bde-tje met wandelaar en elektrische bakfiets met yupvrouw met 30-in-het-uur (was in Bloemendaal hè...) 1 Quote
Mellie Geplaatst: 26 mei 2021 Geplaatst: 26 mei 2021 Ahahaha heb net naar het filmpje gegeken@charly. Wat een werk en wat een boel eten is dat op je bordje! Muhahaha de simpelere versie klinkt ook wel lekker! 1 Quote
Patrijs Geplaatst: 26 mei 2021 Geplaatst: 26 mei 2021 Salade van Little Gem en Wonder der 4 jaargetijden met rucola Wels onion, flink wat radijzen en de eerste kleine venkeltjes. Quote De moestuin van Patrijs
Mellie Geplaatst: 26 mei 2021 Geplaatst: 26 mei 2021 Tortilla’s met oa de ingemaakte pepers van vorig jaar. Moet zeggen dat je de lemon drop nog herkent qua smaak, maar de rest is gewoon pittig. Geen variatie in smaak meer na de inmaak. Mijn little gem wordt trouwens geen krop, maar steeds los, meer alsof het pluksla is. Nou ja, werkt ook prima. Dat zat er rijkelijk bij, een lekkere sla vind ik dat! Iedereen had berehonger alsof ik nooit iemand te eten geef. 3 grote volkoren tortilla’s per kind hè?! Dat is meer dan ik op kan Quote
Charly Geplaatst: 26 mei 2021 Geplaatst: 26 mei 2021 Altijd welkom hoor, hier een lekkere bandeja paisa komen eten. Met de eau de vie zorgen we ervoor dat we ons geen indigestie eten zeg. Hahahaa. Hier ook weer veel sla. Little gem wordt bij ons trouwens ook nooit echt een mooi kropje. Maar frisbee vind ik wel echt een super geweldig fijne sla. Over eenvoudig / snel koken: van bijna alle restjes eten kun je de dag erna een pastasalade maken. Zo hadden wij dus nog wat gehakt, bruine bonen en spekjes. In n schaal, mayo erbij en wat tuinkruiden, citroensap enzo / ofzo. Gekookte pasta erbij, veel sla erdoor. En in nog geen 10 min heb je een heerlijke maaltijd. 1 Quote wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 26 mei 2021 Geplaatst: 26 mei 2021 6 minuten geleden, Charly zei: dag erna een pastasalade maken Op een dag kom ik Charly! Ik vind de meeste dingen lekker maar koude pasta brrrrr neeeuh☹️ Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.