Geplaatst: 25 januari 20169 j ik ben benieuwd hoe dit er uit gaat zien... succes gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
Geplaatst: 27 januari 20169 j Ze hangen nu nog wat te drogen, terwijl het vuurtje op gang komt. Bovenin hangt dus een rek waar losse stukken spek aan zouden kunnen hangen. En de rookworsten hangen aan cv-buizen die er uit kunnen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 27 januari 20169 j Ziet er weer goed uit.Je hebt wel een beetje verschillende maten worst is dat bewust gedaan of komt dat toevallig zo uit? Valt me trouwens mee dat Hera en Pleun niet mee op de foto staan zo kwijlend onder aan die deur?
Geplaatst: 27 januari 20169 j Ha, die 2 liggen achter me, superbraaf te wezen alsof ze dan ineens een hele worst krijgen. De worsten zijn gemaakt door onze slager, zoveel kilo's kunnen mijn gehaktmolentje en worstpers (ok, die misschien wel ) en vooral wij niet aan. En de 1 is wat voller gestopt dan de ander, en dus wat kleiner. Ik heb ze niet gewogen, misschien zit er ook wel gewichtverschil in. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 27 januari 20169 j Mooi hoor! Dat ziet er super profi uit! Kan ook lekker veel in. Worsten hangen er mooi bij.
Geplaatst: 27 januari 20169 j Prachtig gezicht Hoe lang laat je ze ongeveer hangen? Tot morgenavond? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 27 januari 20169 j We roken ergens tussen koud en warm in, dus ze kleuren flink en het vuurtje is nu wel uitgerookt. Ik laat ze tot morgenochtend hangen, maar meer om af te koelen dus. Er zal weinig tot geen rook meer langs de worsten gaan. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 27 januari 20169 j ... ergens tussen koud en warm in ... O ja, dat kan ook nog Ik vroeg me al af hoe je dit precies noemt Mooi, zo experimenteren... "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 27 januari 20169 j Als het bevalt dan verzin ik er een naam voor Ze moeten dan natuurlijk nog wel worden na-gegaard voordat je ze eet. Even in een pannetje met water. Maar dat moet ook met koudgerookte worsten. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 28 januari 20169 j Ik ruik zelf helemaal naar een rookworst, maar dit is het resultaat: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 28 januari 20169 j Ik krijg spontaan zin in een bordje stamppot met ..... ziet er mega uit. gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
Geplaatst: 28 januari 20169 j Zo zien ze er uit als cervelaatworstjes ook zo mooi rood.Zijn ze zo ook al eetbaar?
Geplaatst: 28 januari 20169 j Nee, ze zijn niet gaargerookt. Dus moeten nog even na worden gegaard. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 12 februari 20169 j Ik heb de mijne 's ochtends om 11 uur met de coldsmoker in het Action-ei gedaan en de hele dag & nacht laten staan. De laatste krul was (alwéér!) niet opgesmeuld, maar hij heeft zeker 12 uur gerookt! In de stromende regen, fijn onder mijn nieuwe afdak Ik had het ei iets schuin gezet omdat er vorige keer condens op het vlees was gevallen. Nu was het mooi langs de wand gedropen.En lékker dat die worsten zijn! Goddelijk "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 12 februari 20169 j HET ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN dit soort berichten te plaatsen kort voor etenstijd gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
Geplaatst: 12 februari 20169 j Hm, ja, sorry, ik ken het gevoel Maar ik wilde er nog even bij zeggen dat ik ze gevacumeerd heb gegaard. Daardoor blijven alle sappen binnenboord, zoooooooo lekker "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 15 februari 20169 j Over 2 weken gaan we weer een berg worsten roken. En die week daarna lekker wat spek. Yeah De kast is al lekker 'ingerookt', af en toe doe ik even het deurtje open en ruik ik aan de rokerige binnenkant In de kleinere ton roken we nu vooral koud. En de grotere tijdelijke kast is nu voor warm roken. Ik heb vorige week wat worsten, kaas en kinnebakspek koud gerookt (kaasje is hier nog ongerookt) : Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 3 maart 20169 j Dat ziet er weer uit als een waar feestje geniet er van Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
Geplaatst: 8 december 20168 j We hebben weer rookworsten laten maken door de slager, en het blijken er wel heel veel Dus we doen 2 sessies Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 18 december 20168 j Vv-ham, vv-spek en rode peper. Twee maal een volle smoker (koud).Smullen "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.