Saalk86 Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Ja, het bestaat echt! Jullie hebben hier vast ervaring mee Nee ik ben nieuw hiermee, heeft iemand enig idee hoe ik zoiets aanpak? Lijkt me best leuk om komend seizoen eens een paar flessen in te bottelen. Maar ik heb 0 ervaring met wijn maken. Quote Insta, leuke foto’s! https://www.instagram.com/waldengardening/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
henkg Posted April 28, 2021 Share Posted April 28, 2021 Als ik op Google zoek naar 'tomatenwijn', dan vind ik een paar recepten. Maar: Als je geen enkele ervaring hebt, kun je beter nu al beginnen (oefenen) met appelwijn, van gekocht appelsap. Daarmee komen alle basishandelingen voorbij, maar zonder het extra gedoe van pulpen en filteren/persen. De opgedane ervaring kun je dan toepassen als je tomaten rijp zijn. Of later, als je de tomaten eerst in de vriezer opspaart. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx) Link to comment Share on other sites More sharing options...
moeser Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 Eens met Henkg. Ik zou eerst proberen een wijn te maken van gekochte sap. Daarmee leer je makkelijker de verschillende stappen in het process. Ik denk dat het ook nog niet zo makkelijk is om van tomaten een goeie wijn te maken, er zit maar +3gr suiker in 100gr tomaat. Er zal behoorlijk veel suiker bij moeten om een beetje wijn van te maken. Je zult goed moeten meten wat de zuurgraad en suiker balans te krijgen. Mocht je doorzetten ben ik wel benieuwd naar het resultaat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fre3ke Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 De meeste van dat soort wijnen zijn alleen geschikt als kookwijn. Ik zou daar de moeite niet voor nemen. Maar goed, ik ben zelf ook ooit begonnen met wijnmaken in de verwachting dat van bijvoorbeeld koffie lekkere wijn valt te maken. Er is veel door de gootsteen gegaan. En nog steeds gaat het meeste in de bouillon of goulash. Bij groente schijnen pastinaak en rabarber de beste resultaten te geven, maar dan wel met rozijnen oid voor een wijnsmaak. Ik heb een pastinaakwijn geopend twee dagen geleden. Niet slecht, maar dat is het dan ook. Weer eens wat anders, dat dan wel. Recepten etc zijn online te vinden. In plaats van appelsap kun je roosvicee verdunnen tot 17-20 procent suiker voor een eerste poging. Dan heb je ook tomatenwijn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moeser Posted April 29, 2021 Share Posted April 29, 2021 Even gezocht, maar deze instructies zijn goed te volgen als beginner: http://wijnmaker.blogspot.com/2010/01/appelsientje-dubbeldrank-bessen-en.html Ik kan wijn gemaakt van appelsientje erg aanbevelen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.