Plotiemoos Geplaatst: 13 augustus 2022 Geplaatst: 13 augustus 2022 Gewoon een vraag, ik lees her en der dat de komkommer gepekeld wordt voor inmaken. Wat is hier de reden van? Ik doe het altijd zonder pekelen en ze smaken altijd prima. Dus eigenlijk ben ik gewoon benieuwd waarom. Quote
Patrijs Geplaatst: 13 augustus 2022 Geplaatst: 13 augustus 2022 Het zout onttrekt vocht en zo worden ze wat de Duitsers zo mooi "knackig" noemen. Quote De moestuin van Patrijs
Plotiemoos Geplaatst: 14 augustus 2022 Auteur Geplaatst: 14 augustus 2022 @Patrijs maar als je het vocht onttrekt,en je maakt het in, dan wordt het toch weer sappiger. Dan is het nut van de pekel toch ook weer verdwenen? Quote
woldistel Geplaatst: 14 augustus 2022 Geplaatst: 14 augustus 2022 Lees dit verhaal maar even en het verhaal wat op de website onder osmose staat. Daar staat het heel goed uitgelegt, vind ik. Ik heb tween tsukemono potjes die ik vul met gesneden groente, zout en kruiden. Omdat de groente onder druk staatt, gaat het ontrekken van vocht nog sneller. Het potje rechts op de foto staat minder dan een uur in de koelkast en zat tot bijna de rand vol met komkommer. Het andere potje heeft wat drogere groenten. Quote
rorror Geplaatst: 14 augustus 2022 Geplaatst: 14 augustus 2022 4 uren geleden, Plotiemoos zei: @Patrijs maar als je het vocht onttrekt,en je maakt het in, dan wordt het toch weer sappiger. Dan is het nut van de pekel toch ook weer verdwenen? Het nut van pekel is om de komkommer te laten krimpen, daarna inmaken bv met zuur, dat trekt weer in de komkommer, krijgt zijn originele formaat terug, zo veranderd de komkommer in bv een zure bom of augurk. Quote Gebreksverschijnselen, aandoeningen, in Paprika of Pepers.
Erny Geplaatst: 14 augustus 2022 Geplaatst: 14 augustus 2022 Hmmm... de tsukemono methode is eigenlijk zoals we vroeger de komkommer lieten trekken in een schaaltje, vermengd met zout, en dan een schoteltje erop met gewicht. Die tsukemono pers potjes doen zo te zien hetzelfde. Wel handig die Japanse receptjes. Want zijn niet van die grote hoeveelheden en snel klaar. Gaan we eens mee bezig (zit al te YTben). Waar (en hoe duur) heb jij je potjes vandaan @woldistel? 1 Quote
woldistel Geplaatst: 14 augustus 2022 Geplaatst: 14 augustus 2022 Quote Hmmm... de tsukemono methode is eigenlijk zoals we vroeger de komkommer lieten trekken in een schaaltje, vermengd met zout, en dan een schoteltje erop met gewicht. Het is ook niks anders dan dat, hoor. Maar deze potjes zijn wel heel handig. En ze gaan best wel snel enzijn goed afgesloten Ik gebruik ze vooral voor de groentensnack tussendoor. Ik kwak zo'n potje vol met groente, zout en kruiden en aan het eind van de dag heb ik mijn hartig snackje 😁. Deze potjes zijn van Terrasana en nummer 1 kocht ik ooit eens online (en stond daarna een tijdje stof te vangen) en nummer 2 stond gewoon in de Ekoplaza bij de tofu (die echt ook heel lekker wordt in zo'n potje met een zooi kruiden en soyu 😋). 1 Quote
Erny Geplaatst: 14 augustus 2022 Geplaatst: 14 augustus 2022 Aha, thx @woldistel Met de merknaam wordt het een stuk gemakkelijker zoeken. Zowaar ook bij B.com en DAonline etc te verkrijgen. Even kijken hoe het zit met de prijsverschillen tov verzendkosten e.d. In Groningen ev. ook op 3 plaatsen verkrijgbaar maar ik ga de stad echt niet doorfietsen met deze hitte. On topic: ik zout mijn komkommers en augurken ook niet van te voren. Teveel gedoe en dan vergeet ik ze weer en staan ze te lang in het zout met alle gevolgen van dien. Quote
Erny Geplaatst: 16 augustus 2022 Geplaatst: 16 augustus 2022 @woldistel Bedankt voor de tip. De picklepress vandaag bij de Ekoplaza (vlakbij) gehaald. Daar was ie 12,50 en dat is helemaal niet zoveel duurder dan online. 👍 Quote
woldistel Geplaatst: 16 augustus 2022 Geplaatst: 16 augustus 2022 Ja, online is ie vaak net zo duur + verzendkosten. Veel plezier met de snelle groentensnack 😋 Quote
Erny Geplaatst: 16 augustus 2022 Geplaatst: 16 augustus 2022 Volgegooid met: Komkommerplakjes, halve ui geschaafd (was toch bezig), sesamzaad en anderhalve tl zout en halve Aji Blanco Cristal en wat gedroogd zeewier (Wakame ipv Kombu). Staat nu in de koelkast. Ben benieuwd. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.