jootje Geplaatst: 13 juli 2023 Geplaatst: 13 juli 2023 Dat zijn de leukste etentjes, die spontane! 😊  1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 13 juli 2023 Geplaatst: 13 juli 2023 Nou ik ben normaal niet zo van het spontane  Maar nu viel alles op zijn plek (omdat er iets anders van die plek af viel, zeg maar) 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 13 juli 2023 Geplaatst: 13 juli 2023 Net een augurk weg staan knagen, van een plant die ik van @fre3ke kreeg. Lekker! Er zitten er heel wat aan te komen! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
fre3ke Geplaatst: 13 juli 2023 Geplaatst: 13 juli 2023 Wat leuk! Bij mij zijn ze de vruchten nog maar 1 cm groot (buiten), dus ik ben blij dat ze lekker zijn, ik had nog geen idee. Gisteren kreeg ik toevallig een augurk van mijn Duitse buurman, die eet ze ook als komkommer. Het is trouwens de soort Odys. 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 juli 2023 Geplaatst: 13 juli 2023 4 uren geleden, Jorieke123 zei: iets anders van die plek af viel En wij vielen daar weer precies in😊. Heerlijk gegeten dus.  En zojuist een lekker Veldvarkens sateetje zonder satehsaus maar het Tiny tiger tomaten van @redzebra zijn plant opgebakken. Banaantje van Crowdfarming toe..lekker hoor!   5 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎
Arja Geplaatst: 13 juli 2023 Geplaatst: 13 juli 2023 Nieuwe aardappeltjes, een roerbak van snijbiet met knoflook en ui, en een yoghurtsaus met knoflook en komkommer. Op de yoghurt na komt alles uit eigen tuin. 1 Quote
Vastone Geplaatst: 14 juli 2023 Geplaatst: 14 juli 2023 Pasta met snijbiet, paprika en feta. Snijbiet uet, paprika helaas nog niet. Quote
Mellie Geplaatst: 14 juli 2023 Geplaatst: 14 juli 2023 Project van vandaag en met een beetje pech morgen ook:Gevulde druivenbladeren. Vers geplukt. 4 Quote
Lia56 Geplaatst: 14 juli 2023 Auteur Geplaatst: 14 juli 2023 Bietensalade met ui en knof, samen met nieuwe aardappeltjes kruiden en sla alles uet 2 Quote
Arja Geplaatst: 14 juli 2023 Geplaatst: 14 juli 2023 (aangepast) Komkommersoep met komkommer, knoflook, ui, bieslook en pepertjes uet, en aardappelen, room en runderbouillon uit de winkel. Het is zooooo lekker!  15 juli 2023 aangepast door Arja 4 Quote
jootje Geplaatst: 14 juli 2023 Geplaatst: 14 juli 2023 Het klinkt ook lekker, en ziet er ook zo uit, Arja!  hier de eerste sperciboontjes met komkommer en gebakken aardappeltjes! 😋 3 Quote
Mellie Geplaatst: 15 juli 2023 Geplaatst: 15 juli 2023 Misschien eten we dan vandaag gevulde druivenbladeren. Wel een lange adem project. Gisteren als alternatief verse pastasaus en salade uet. Ga zo weer rollen Edit: jawel. Gelukt. Het avondeten gevulde druivenbladeren uet met 4 (wel kleinere) bollen knoflook en eigen yoghurt voor de saus. Met z’n allen genoten. Vers smaakt toch weer frisser lekkerder dan gepekelde bladeren. Maar zou het alletwee niet willen missen. De foto is niet zo mooi. Ik was al begonnen met eten 9 Quote
mdubbelm Geplaatst: 15 juli 2023 Geplaatst: 15 juli 2023 Rösti van aardappelen (Rosara) uet, er bij coleslaw van spitskool uet. 4 Quote
Arja Geplaatst: 15 juli 2023 Geplaatst: 15 juli 2023 Soepje van worteltjes (3 kleuren, uet) met gember, ui, knoflook, aardappel, pepertjes, room en bouillon. Â 4 Quote
woldistel Geplaatst: 16 juli 2023 Geplaatst: 16 juli 2023 Ik twijfel nog een beetje maar ik denk dat er een flammkuchen bodem met verse kaas (aldi) en courgette, uitjes en kruiderij uet op de contactgrill gaat 😋 1 Quote
fre3ke Geplaatst: 16 juli 2023 Geplaatst: 16 juli 2023 (aangepast) Twee abrikozen. Dat is 1/3e van de hele oogst dit jaar.  Verder courgette met knoflook uit de oven. Ik zou willen zeggen "gegrild", maar het was meer gekookt.  Als aperitief had ik kruisbessenlimonade met een flinke scheut alcohol. Daarom maakte het niet zoveel uit dat de courgette gekookt was. Het was lekker!  O, als voorgerecht nog tomatensalade met basilicum Piccolino. 16 juli 2023 aangepast door fre3ke 2 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 16 juli 2023 Geplaatst: 16 juli 2023 Lekker wat komkommers en augurken-om-te-eten-als-komkommers en tomaatjes bij de bbq vanavond. Die gingen schoon op! 4 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Liekie Geplaatst: 16 juli 2023 Geplaatst: 16 juli 2023 (aangepast) De eerste pastasaus van het jaar zit in de buik! Alleen een foto van voor het roosteren, daarna ging alles snel 😀  16 juli 2023 aangepast door Liekie 7 Quote
appelvrouw Geplaatst: 16 juli 2023 Geplaatst: 16 juli 2023 Prachtige kleuren! Hier een eenpansmaaltijd met courgettes uit de tuin van de buuf die op vakantie is, met rucola uit de tuin van @Anna3 als side dish en eieren uit de ren van @Jorieke123. Er zaten ook resten in van een pot bruine bonen, venkelzaad uit mijn eigen tuin en een kom pasta van een vorige maaltijd. En heel veel knoflook . Hier wordt niks weg gegooid! 5 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎
Vastone Geplaatst: 18 juli 2023 Geplaatst: 18 juli 2023 Pasta met tonijn en parmezaan uit de winkel en uet: courgette, thijm, rozemarijn en salie. Quote
Lia56 Geplaatst: 19 juli 2023 Auteur Geplaatst: 19 juli 2023 Gevulde paprika's en courgette van de BBQ met salades uet en frietjes 2 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 19 juli 2023 Geplaatst: 19 juli 2023 Gisteravond heerlijke pizza's uit/in de tuin van @Anna3 en Peter. Met ook iets uit onze tuin: salami, rode ui en komkommer-voor-er-bij. Maar zonder dat zijn de pizza's ook altijd al heerlijk! Die 2 hebben er ook zo'n handigheid in, met superheet en snel bakken en draaien en schuiven en alleen al het maken van het deeg enz.  3 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 19 juli 2023 Geplaatst: 19 juli 2023 Dat klinken als goede buren! Vanavond boontjessalade. Een recept wat ik zeker 20 jaar geleden in de allerhande heb gelezen en nog steeds elke zomer een x maak. Nu al zin in. Met gekochte citroenolijfjes. Veel radijs en een mini daikon voor honingradijzen. En nog gekochte bulgur en kip. 2 Quote
Vastone Geplaatst: 20 juli 2023 Geplaatst: 20 juli 2023 Roze puree van aardappeltjes uet met boontjes, courgette uet en groene asperges, kabeljauw en spek uit de winkel.  3 Quote
Mellie Geplaatst: 21 juli 2023 Geplaatst: 21 juli 2023 Ik wilde nog een foto van mijn salade plaatsen. Die was zooo lekker! Alleen gekochte citroenolijven en tomaat. Rest uet de rode basilicum maakte het af qua kleur. Jammer dat dat op de foto juist niet goed te zien is. De radijzen hadden een apart bijgerechten moeten worden, maar ik had al zo veel gesnoept toen ze lagen te marineren (wat nodig was, want echt wel pittig!) dat ik nog maar een handje over had. Ging heel goed erbij. Champignons uit de vriezer opgebakken met veel olijfolie en peterselie. Rest was gekocht, maar ook bijzonder goed binnen te houden. Heb nog 1 zakje champignons in de vriezer. 6 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.