Geplaatst: 2 november 20231 j Hier een heel simpel recept van Jamie Oliver, uit het boek: 5 ingrediënten . Hele dunne spaghetti met warm gerookte zalm, groene asperges, citroen en wat creme fraiche. Zoooooo smakelijk! Niet uit eigen tuin, maar wel voor herhaling vatbaar! 😋
Geplaatst: 2 november 20231 j De eerste boerenkoolstamppot is een feit in ons huis. Past prima bij storm!
Geplaatst: 3 november 20231 j Broodje gerookte kip met radijskiemen: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 3 november 20231 j Nou, ik ging een heel ouderwetsch gerecht bereiden, niet eens uit eigen tuin. Maar er is één ingrediënt dat blijkbaar niet meer bestaat: het blokje! Ik wilde namelijk macaroni maken, zoals dat in mijn geheugen staat. Dat wil zeggen, gekookte ellenboogjes, met Smac en het blokje. Jaren 70. Het blokje was er ook in de nasi/bami variant. Maar het blokje bestaat niet meer 🙁 Smac nog wel maar ik eet al heel lang geen vleesch meer, dus ook geen Smac. Er zijn wel een heleboel zakjes die nog steeds macaroni/spaghetti heten. En een stuk duurder dan de macaroni variant die ongeveer zo groot was als twee boullion blokjes. Dus ik heb maar zo'n zakje gekocht. En een zakje macaroni groenten uit de koeling en vega gehakt. Wordt vast nostalgisch, maar meer jaren 80. Lief mompelde nog iets over eerste macaroni met blokjes ham en mayonaise. Dat gaan we echt niet doen. (Normaal eten wij moderne pasta, al-dente en met saus van tomaten uet, alsmede de knoflook, italiaanse kruiden en blablabla)
Geplaatst: 3 november 20231 j Hier biefstukjes (stukjes biefstuk) met broccoli en paprika en ketjap enzo. Wat radijskiemen er op voor de mooi en ook omdat ze op moesten. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 3 november 20231 j Lekker allemaal! Woldistel, ik vermoed dat wij ongeveer even oud zijn. Die blokjes was ik helemaal vergeten, die moest je in heet water laten wellen toch? En hoewel ik ook “ mooie pasta” eet , eet ik af en toe nog elleboogjes met smac! Heerlijk!
Geplaatst: 3 november 20231 j @Woldistel Dat klinkt als onze vakantiemacaroni... 😊 Moeders laadde natuurlijk alles (auto en alpencruizer/caravan) vol met eten uit Nederland, allemaal blikken etc. toen wij in de seventies elk jaar 6 weken lang naar het Gardameer gingen. En dus aten we vaak macaroni met smac of ham uit blik en een zakje mix (soms nog een klein blikje tomatenpuree). En blokjes kaas natuurlijk. Nostalgisch. Soms probeer ik het ook zo beperkt te maken maar dat gaat mij niet zo goed af, voor ik het weet gooi ik er zomaar verse tomaten oid doorheen.
Geplaatst: 4 november 20231 j Nou die van gisteren was prima te eten. Kwam geen tomaat aan te pas. Zelfs geen ketchup. Inderdaad @jootje, die blokjes moest je laten wellen, dat was ik ook vergeten. Ik had alleen de macaroni verhouding niet goed. Wat te weinig elleboogjes t.o.v. het andere spul. @Erny Die van jullie was al behoorlijk luxe hoor! Blokjes kaas erdoor. Misschien hadden wij dat ook wel, maar als kind lustte ik absoluut geen kaas. Volgende keer weer gewoon pasta met saus van eigen tomaten. Ik heb nog een aantal zakken in de diepvries liggen.
Geplaatst: 4 november 20231 j 21 uren geleden, woldistel zei: blokjes ham en mayonaise Lie maakt de elleboogjes nog wel eens zo en dan met vooraf gebakken gehaktballetjes..een gewaagd recept uit de jaren 60 van zijn moeder.Soms gaat er ter verfijning een blikje zoete maïskorrels door. Onze kleinkinderen zijn er stapelgek op🤷🏼♀️ We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 5 november 20231 j Lasagne met 3 potten eigen saus en kruiden enz. Salade was ook uet minus de komkommerDeze salade is alweer van een paar dagen geleden, maar is zo lekker dat ik het jullie niet wil onthouden. Heb het paar weken geleden als lunch gegeten en sindsdien al 3 x zelf gemaakt. Gekookt je bietjes, blik linzen, komkommer en feta met dille en wat komijn. Scheutje olijfolie erover, beetje citroensap. Super lekker! Sterker nog…. Ik krijg er weer zin in [emoji23] zullen mijn kinderen leuk vinden. 4 x in 2 weken tijd is een beetje veel voor ze [emoji23][emoji23][emoji23]
Geplaatst: 5 november 20231 j Auteur pff, hier gewoon mix van paprika, ui, peper, sla en roerei.. Lekker voor de makkelijk!
Geplaatst: 5 november 20231 j Maïs, paprika, 'luchtaardappeltjes' (van Chinese yam), salami, en wat kruiderij in 1 pan gegooid. Heel best te eten Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 5 november 20231 j Veldkippendij gestoofd in sjuu met gewokte bloemkool en rijst. Vanmiddag een boterham met bijna het laatste van mijn eigen Franse frambozen gelei😋😢 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 6 november 20231 j Gisteren de laastste groene asperges van dit jaar uit de vriezer zo op de bbq, biefstukje ernaast en aardappelkroketjes uit de oven. Heerlijk. Vandaag ik denk de laatste pronkbonen geplukt voor vanavond. Dacht dat het de vorige keer al de laatste keer zou zijn, maar die planten blijven goed met dit weer
Geplaatst: 6 november 20231 j Kastanjefrikandellen met rode kool en appelmoes. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 6 november 20231 j 22 minuten geleden, Jorieke123 zei: Kastanjefrikandellen Tuurlijk en die kwak je zo maar even op een bord? (heb je daar ook een receptje van)
Geplaatst: 6 november 20231 j Auteur Lekkere erwtensoep, meeste uet. Varkenskrabben dus niet... zoooo ljammie
Geplaatst: 6 november 20231 j Het recept komt uit een boekje wat ik van @jootje kreeg, over drogen als bewaarmethode. Er gaat namelijk kastanjemeel in. Ik vond ze nog niet echt genoeg naar kastanje smaken, dus ik ga nog wat uitproberen de komende maanden. Het recept: 4 eetlepels kastanjemeel, een 'kopje' (ik vind het dan altijd lastig hoeveel ze bedoelen...?) broodkruimels en een half 'kopje' melk mengen en dan een eierdooier er door en peper en zout. Ik had er ook wat gemaakt met een schepje kruidenmix voor worstenbroodjes. Dan balletjes (ik maakte juist in mini frikandellenvorm) kneden en bakken in boter. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 6 november 20231 j Even een vraag hier, ik heb passata gemaakt en gezeefd na het blenderen. Heb dus een bergje zaden en velletjes over. Ik kan er tomatenpoeder van maken door het te drogen, heeft iemand daar ervaring mee? En zo ja, waar kan je dat poeder voor gebruiken? Zal het voor nu even in de koelkast zetten. Volg ons op instagram: https://www.instagram.com/huizersemoestuin/
Geplaatst: 6 november 20231 j Geen ervaring mee, maar voor zover ik zie wordt het zowel voor smaak als kleuring gebruikt (bv in deeg), echter je gaat hier voornamelijk alleen de pitjes drogen (het poeder komt normaal van een geheel gedroogde tomaat), dus in hoeverre dat nog lekker gaat zijn zal jezelf experimenteel moeten bepalen.
Geplaatst: 9 november 20231 j Vanavond stamppot palmkool met Veldvarkenkarbonades.. sjonge die zijn dit jaar zo groot dat ik er gisteren al een stuk van af heb gesneden voor de bami ( met oa wortel uit Jorieke haar tuin) Ik had een klein deel van de palmkool gebruikt om Ribollita te maken, Toscaanse armeluisoep die de volgende dag nog zo lekker is. Met ook daar weer wortel in🙏🏼 en selderij tijm salie en rozemarijn van eigen kruidenbank. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 9 november 20231 j Dat klinkt weer heerlijk! Wij eten zo ook stamppot palmkool, maar dan met een rookworst er bij. Zin in! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.