Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gras doodspuiten of alleen omspitten?


Bubbels

Recommended Posts

Ik heb sinds een kleine maand zeil over de grond die ik wil gaan gebruiken als moestuin liggen. Daar heeft altijd gras gestaan. Nu wil ik het zeil eraf halen en gaan spitten, maar nu vraag ik me af of ik eerst het gras moet doodspuiten en dan even wachten met spitten of dat ik nu gelijk kan gaan spitten zonder spuiten. Mijn voorkeur gaat uit naar het laatste, maar het is ook zo lullig als het gras sneller terugkomt dan dat de gewassen kunnen opkomen. Wat is jullie ervaring? We zitten op veen.

Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.

Link to comment
Share on other sites

Er heeft al zeil over het gras gelegen?

 

Wat je met de hand kunt verwijderen aan onkruid is altijd mooi meegenomen maar ik zou het gras gewoon onderspitten. Na enkele weken de grond fijn harken (niet frezen!) en daarna zal het toch een kwestie van bijhouden zijn. Spuiten zou ik niet doen, mocht het een echt grasveld zijn kun je er ook voor kiezen om de toplaag er af te halen zodat je eigenlijk een soort graszoden overhoudt.

Link to comment
Share on other sites

Dat moestuiniers spuiten overwegen snap ik niet.... maargoed.

 

Onderspitten lijkt me ideaal als groenbemesting, de wormen zijn er gek op. Het gras komt niet meer boven als het goed ondergespit is.

Link to comment
Share on other sites

Eigen ervaring: één of twee spaden diep spitten (grasmat onderin) werkt prima.

Moestuin zonder spitten kan ook. Zoals gezegd ,veel info op dit forum, zoveel dat het zoeken wel moeite zal kosten. Nog een linkje: (had ik dat maar geweten voor ik begon te spitten) http://wroeten.nl/moestuin/ontginnen-zonder-spitten/

 

Volgens mij staat er iemand op dit forum met min of meer dezelfde vraag. Als ik zo snel vind plak ik het linkje hieronder.

Link to comment
Share on other sites

Ik steek met een scherpe schop de graszoden eraf....horizontaal dus....eerst steek ik schopbreed een strook door en dan schop er horizontaal onder ...een cm of 10. Heb je je eigen graszoden om ergens anders neer te leggen waar je wel gras wil(paadjes). Wat ik te veel heb, gaat in een kruiwagen naast de composthoop en gaat er dan zo nu en dan een laag overheen.

 

Spuiten??....niet doen dus....maar dat gaf je al aan dat je dat liever niet doet toch?

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook maar een beginner hè. Daarom vraag ik het ook. Want ik wilde inderdaad niet spuiten, maar wist even niet zo goed hoe te beginnen. Heb een flink diep vierkant gegraven, daar de plaggen ondersteboven in gegooid en toen alles dicht gegooid en vlak gemaakt. Ziet er prima uit.

@RvO: Interessant stuk! Dat ga ik zeker opslaan.

Niet meer actief. Graag contact via mail of fb.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...