Mellie Geplaatst: 2 december 2024 Geplaatst: 2 december 2024 Vanille yoghurt met muesli en gedroogd fruit. Heel mooi stevig. Ik denk dat mijn thermometer flink afwijkt, want heb 45.6 graden gezien. 1 Quote
jootje Geplaatst: 3 december 2024 Geplaatst: 3 december 2024 De enige koolraap die wat geworden was uit de tuin gehaald en gegeten! 😊 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 3 december 2024 Geplaatst: 3 december 2024 Gisteren: salade met/van radicchio en koolrabi en daikon en zoetzure bietjes. Plus lekker wat eigen gemaakte Parmezaanse kaas. En daarbij een pompoensoepje. Vandaag: salade met/van radicchio en koolrabi en daikon en zoetzure bietjes. Plus krokant gebakken blokjes buffel-paneer van de Stoerderij. En we aten er een broodje kaaskroket bij. Helemaal niet uit eigen tuin. Morgen: salade met/van radicchio en koolrabi en daikon en zoetzure bietjes. Ik weet nog niet wat de topping gaat worden, en ook nog niet wat er er verder bij gaan eten. 2 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 3 december 2024 Geplaatst: 3 december 2024 Gisteren een gratiné van zoete aardappel pastinaak en biet en blauwe kaas. Omeletje erbij met verse tijm. Vandaag stamppot van palmkool met rookworst en appelmoes toe. Morgen trouwdag dus uit eten🥰 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Petrasmoestuin Geplaatst: 3 december 2024 Geplaatst: 3 december 2024 Ik heb vanavond heel wat bijzonders gemaakt met aardappel. Ik ga het zo uitschrijven. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 5 december 2024 Geplaatst: 5 december 2024 Slaoi en pompoensoep met eigen kruiden. De flespompoen heb ik gekregen en heb ik in 2 x gebruikt. Dat was de grootste flespompoen ooit. Ik denk 3 x normaal formaat zo kan het dus ook. 1 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 5 december 2024 Geplaatst: 5 december 2024 Op 3-12-2024 om 18:57, Jorieke123 zei: Ik weet nog niet wat de topping gaat worden, en ook nog niet wat er er verder bij gaan eten. Het werden restjes kaas op de salade, en een broodje bapao uet voor er bij. Vandaag zo'n salade maar dan met suikermaïs en bacon. Met opgewarmde worteltjestaart! (er naast ) 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hazeltje Geplaatst: 5 december 2024 Geplaatst: 5 december 2024 Wij maakten Pinza's, met daarop van alles uit de winkel, maar wel met kappertjes uet (het zijn dus geen echte kappertjes, maar ingemaakte onrijpe zaden van de oost Indische kers). Erg lekker. 2 Quote A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson
Rookie Geplaatst: 6 december 2024 Geplaatst: 6 december 2024 Quesedilla's met pompoen, ui, tomaat en peterselie uet. 1 Quote
appelvrouw Geplaatst: 6 december 2024 Geplaatst: 6 december 2024 Een lekker pompoensoepje met twee minipompoentjes uit eigen voortuin. Ik was blij verrast dat er zich zoveel vruchtvlees ( en zo weinig pitten) in de goed afgerijpte mini uchi Kuri bevond. Met wat vers kruid natuurlijk! 4 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Gitta Geplaatst: 6 december 2024 Geplaatst: 6 december 2024 Een heerlijke sla soep gemaakt vanavond van de laatste volgroeide salanova sla uet. Ook de knoflook kwam uet. 1 Quote
bonnie f Geplaatst: 7 december 2024 Geplaatst: 7 december 2024 Salade met bleekselderij, lamsnek met veel kruiden en ui, saus van gedroogde paddenstoelen en een zelfgemaakte focaccia. Die laatste was echt heerlijk maar nog niet zoals ik wil. Toch is de toevoeging van semolameel wel een blijvertje. 4 Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Jorieke123 Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 We dronken net een soort koffie-zwartmoeskervelzaad-mengsel. Niet bewust... maar Joep dacht dat het bakje met gemalen zwartmoeskervelzaad op het aanrecht een restje gemalen koffie was, en heeft het dus samen met wel-echte-koffie, in het filter gedaan. Het was niet... lekker (ook niet VIES trouwens, maar wel vreemd en ik heb mijn beker toch maar niet leeggedronken) 4 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 O zo worden soms lekkere drankjes uitgevonden natuurlijk. Wat wilde je doen met de gemalen zwartmoeskervelzaadjes? 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
hazeltje Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 Hahhaha, @Jorieke123 ik moet wel heel erg lachen dat je het toch in dit draadje post. Terecht natuurlijk, maar toch. Ik vind het wel klinken als een soort heksenbouwseltje. 🧙♀️ Ik ga zo uientaart maken, daar komt alleen tijm en laurier uet aan te pas. 2 Quote A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson
Jorieke123 Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 Dit is nou niet echt een blijvertje haha. Ik had het spul gemalen om weer her en der overheen te strooien. Zoals over gebakken zoete aardappelblokjes. Of een gebakken eitje. Daar is het wel geschikt voor 4 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Petrasmoestuin Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 (aangepast) Donderdag: overblijfsel van de krokante aardappelen opgewarmd en dan met een broodje. Moet ik volgende week weer maken zei mijn man. Een stuk is veel te weinig. Vrijdag: overblijfsel van de vegetarische balletjes opgewarmd, ook met een broodje met saus uit een fles. Zaterdag: Chili sin carne, met een prei erbij, vegetarische hak. De bonen waren al een jaar oud, 2 uur gekookt en later met de groente nog zo'n half uur, maar toch nog stevig helaas. Zondag: vandaag weer gemakkelijk. Diverse hapjes zoals: augurk met lapje salami. olijven, stukjes brood met pesto die ik had ingevroren, basilicum was uit de tuin. 8 december 2024 aangepast door Petrasmoestuin 1 Quote
krissie107 Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 @Petrasmoestuin ,waren het droge bonen ? Droge bonen koken zonder zout . Met zout niet gaar te krijgen . 1 Quote
Petrasmoestuin Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 1 uur terug, krissie107 zei: zout Nee geen zout gebruikt. Quote
woldistel Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 Gedroogde bonen eerst voorweken (ik doe altijd een dag van tevoren in de koelkast) en dan pas koken. Eerst water verversen, dan half uurtje koken en dan zet ik de boel in een dikke handdoek in bed (hooikist-principe) tot het gaar is. In de ochtend in bed is 's avonds gaar 😄 2 Quote
jootje Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 Sla! Staat nog in een bak op pootjes in de achtertuin. Beetje bittere sla….roodlof erbij….tomaatjes, uitje…lekker! 5 Quote
appelvrouw Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 Pasta met pompoen en radicchio. 2 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 8 december 2024 Geplaatst: 8 december 2024 Stoofvlees met eigen gedroogde oesterzwammen en kruiden. Lekker! Ook het weekvocht in de pan gedaan. Waren heel mooi opgezwollen en mals geworden. Soms heb je zo’n dikke steel dat maar taai blijft. 2 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 9 december 2024 Geplaatst: 9 december 2024 Radicchio salade met gekookte bietjes, gedroogde (en weer geweekte) tomaatjes, vensterbankpesto, en mozzarella van de Stoerderij. Met een pompoensoepje er bij. Gisteren: palmkoolstamppot met veldvarkenrookworst En nu laat ik wat pompoenpuree uitlekken, om morgen weer een lekkere lading pompoenkoekjesdeeg te maken. Dat vries ik dan in, en dan kan ik steeds een paar koeken afbakken. Er gaan ook hazelnoten door, en rozijnen, en kastanjemeel, en wat al niet meer. 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Gitta Geplaatst: 9 december 2024 Geplaatst: 9 december 2024 Gisteren een mediterraanse schotel gemaakt. Met alleen nog de knoflook, tijm en rozemarijn uet. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.