Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2024

Featured Replies

Geplaatst:

Slaoi en pompoensoep met eigen kruiden. De flespompoen heb ik gekregen en heb ik in 2 x gebruikt. Dat was de grootste flespompoen ooit. Ik denk 3 x normaal formaat [emoji38] zo kan het dus ook.

Geplaatst:
Op 3-12-2024 om 18:57, Jorieke123 zei:

Ik weet nog niet wat de topping gaat worden, en ook nog niet wat er er verder bij gaan eten. 

 

Het werden restjes kaas op de salade, en een broodje bapao uet voor er bij.

 

Vandaag zo'n salade maar dan met suikermaïs en bacon. Met opgewarmde worteltjestaart! (er naast ;) )

Geplaatst:

Wij maakten Pinza's, met daarop van alles uit de winkel, maar wel met kappertjes uet (het zijn dus geen echte kappertjes, maar ingemaakte onrijpe zaden van de oost Indische kers). Erg lekker. 

A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson

Geplaatst:

Quesedilla's met pompoen, ui, tomaat en peterselie uet.

Geplaatst:

Een lekker pompoensoepje met twee minipompoentjes uit eigen voortuin. Ik was blij verrast dat er zich zoveel vruchtvlees ( en zo weinig pitten) in de goed afgerijpte mini uchi Kuri bevond.

Met wat vers kruid natuurlijk!

 

 

D142745D-C55C-4C37-83B2-21C4E32D39A9.jpeg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Een heerlijke sla soep gemaakt vanavond van de laatste volgroeide salanova sla uet. Ook de knoflook kwam uet. 

Geplaatst:

Salade met bleekselderij, lamsnek met veel kruiden en ui, saus van gedroogde paddenstoelen en een zelfgemaakte focaccia. Die laatste was echt heerlijk maar nog niet zoals ik wil. Toch is de toevoeging van semolameel wel een blijvertje.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

We dronken net een soort koffie-zwartmoeskervelzaad-mengsel. Niet bewust... maar Joep dacht dat het bakje met gemalen zwartmoeskervelzaad op het aanrecht een restje gemalen koffie was, en heeft het dus samen met wel-echte-koffie, in het filter gedaan. Het was niet... lekker :D  (ook niet VIES trouwens, maar wel vreemd en ik heb mijn beker toch maar niet leeggedronken)

Geplaatst:

O zo worden soms lekkere drankjes uitgevonden natuurlijk. Wat wilde je doen met de gemalen zwartmoeskervelzaadjes?
 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hahhaha, @Jorieke123 ik moet wel heel erg lachen dat je het toch in dit draadje post. Terecht natuurlijk, maar toch. 

Ik vind het wel klinken als een soort heksenbouwseltje. 🧙‍♀️

 

Ik ga zo uientaart maken, daar komt alleen tijm en laurier uet aan te pas. 

A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson

Geplaatst:

Dit is nou niet echt een blijvertje haha. Ik had het spul gemalen om weer her en der overheen te strooien. Zoals over gebakken zoete aardappelblokjes. Of een gebakken eitje. Daar is het wel geschikt voor ;) 

Geplaatst:

Donderdag: overblijfsel van de krokante aardappelen opgewarmd en dan met een broodje. Moet ik volgende week weer maken zei mijn man. Een stuk is veel te weinig.

Vrijdag: overblijfsel van de vegetarische balletjes opgewarmd, ook met een broodje met saus uit een fles.

Zaterdag: Chili sin carne, met een prei erbij, vegetarische hak. De bonen waren al een jaar oud, 2 uur gekookt en later met de groente nog zo'n half uur, maar toch nog stevig helaas.

Zondag: vandaag weer gemakkelijk. Diverse hapjes zoals: augurk met lapje salami. olijven, stukjes brood met pesto die ik had ingevroren, basilicum was uit de tuin.

aangepast door Petrasmoestuin

Geplaatst:

@Petrasmoestuin ,waren het droge bonen ? Droge bonen koken zonder zout .

Met zout niet gaar te krijgen .

Geplaatst:
1 uur terug, krissie107 zei:

zout

Nee geen zout gebruikt.

Geplaatst:

Gedroogde bonen eerst voorweken (ik doe altijd een dag van tevoren in de koelkast) en dan pas koken. Eerst water verversen, dan half uurtje koken en dan zet ik de boel in een dikke handdoek in bed (hooikist-principe) tot het gaar is. In de ochtend in bed is 's avonds gaar 😄

Geplaatst:

Sla!  Staat nog in een bak op pootjes in de achtertuin. Beetje bittere sla….roodlof erbij….tomaatjes, uitje…lekker! IMG_3374.thumb.jpeg.f08d2a8c55cc4778cb8c1a732addd5c3.jpeg

Geplaatst:

Pasta met pompoen en radicchio.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Stoofvlees met eigen gedroogde oesterzwammen en kruiden. Lekker! Ook het weekvocht in de pan gedaan.

f465a0434f186a992d4a9b4ab62fc94d.jpg

Waren heel mooi opgezwollen en mals geworden. Soms heb je zo’n dikke steel dat maar taai blijft.

Geplaatst:

Radicchio salade met gekookte bietjes, gedroogde (en weer geweekte) tomaatjes, vensterbankpesto, en mozzarella van de Stoerderij. Met een pompoensoepje er bij. 

Gisteren: palmkoolstamppot met veldvarkenrookworst :) 

 

En nu laat ik wat pompoenpuree uitlekken, om morgen weer een lekkere lading pompoenkoekjesdeeg te maken. Dat vries ik dan in, en dan kan ik steeds een paar koeken afbakken. Er gaan ook hazelnoten door, en rozijnen, en kastanjemeel, en wat al niet meer. 

Geplaatst:

Gisteren een mediterraanse schotel gemaakt. Met alleen nog de knoflook, tijm en rozemarijn uet.

Geplaatst:

Een eenpans maaltijd met prei wortel aardappels en pasata en tonijn uit blik erbij. En een flinke hand peterselie. 
Croissantje bramenjam😋

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Lekkere stevige soep van zoete aardappel, wortel en pompoen, alles uet.

Met knapperig vers zelfgebakken brood.

 

Geplaatst:

Een soort van Mexicaans prutje (gehakt, maïs, capucijners) met wat tortillachips om dat op te lepelen. Met zure room ook.

 

En zo als toetje een pompoenhavermoutkoek. Met pompoen, rozijnen, gember, hazelnoten en kastanjemeel uit eigen tuin. 

Geplaatst:

Ik had afgelopen zomer rode bieten in de vriezer gedaan (uit de tuin van mijn moeder). Deze hebben we vanavond op gegeten. 

Geplaatst:

Dol op bieten @gitta wij eten de straks in de salade. Gewoon gekocht en met alleen pepermunt uet, maar met komijnzaadjes die ik ook in de bio zadendoos heb gedaan. Vind die combi heerlijk! Dus daar gaan ze rijkelijk op.

6a6ce309ece634243393c0a7b492fd0b.jpg


Verder pasta met eigen saus en sjonge, deze was al kant en klaar, maar als je hem nog langer laat pruttelen dan alleen opwarmen, wordt die smaak alleen maar beter. Lekker joh! Nog wat verse basilicum van het aanrecht en bevroren parmezaan uit de vriezer. Voila!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic