appelvrouw Geplaatst: 12 april 2017 Auteur Geplaatst: 12 april 2017 Geweldig mooie sinaasappelen die je voor me gekocht hebt Jorieke en een goede smaak en veel sap! Zelden zulke mooie bio`s gehad voor de pissenlit. Zojuist de paardenbloemen geplukt en gekookt. De sinaasappelen en de citroenen zitten met de rozijnen in de suiker. Ik heb niet een kilo minder suiker genomen, maar een halve kilo minder dit keer..een kilo suiker was echt te weinig vond ik.Nu heb ik geen bakkersgist..wel de volgende gisten in huis:Kitzinger reinhefe t.h.t. 08/2016Kitzinger reinhefe t.h.t. 12/2017premium wijngist t.h.t 04/2015 Alles zeer koel bewaard. Zo een zakje voldoende zijn, én, is de verlopen houdbaarheidsdatum in dit geval bepalen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Geplaatst: 13 april 2017 Auteur Geplaatst: 13 april 2017 Uiteindelijk moest ik er vanmorgen toch op uit ( uit het dal bedoel ik) en kwam ik langs een bakker. Gekozen voor bakkersgist omdat dat de pissenlit een beetje zoeter houdt..dat hoort er wel bij, en omdat ik het originele recept ( zij het met 500 gr suiker per tien liter minder) wel lekker vind. De Fransen noemen dit zelf trouwens wijn: vin de pissenlit,(wijn van paardenbloemen) afgekort pissenlit.(kom we nemen een glaasje pissenlit voor t eten...) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 13 april 2017 Geplaatst: 13 april 2017 Ik heb al 2,5 'liter' paardenbloemen geplukt en gekookt, vandaag de rest. Ik heb eerst eens 3 kilo suiker met de 6 sinaasappels en 5 citroenen en wat rozijnen gemengd, kunnen we morgen nog beslissen of er meer bij gaat. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
henkg Geplaatst: 13 april 2017 Geplaatst: 13 april 2017 Jet, bakkersgist? Jammer dat je niet ergens een zakje witte wijngist hebt liggen. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
appelvrouw Geplaatst: 13 april 2017 Auteur Geplaatst: 13 april 2017 Ach Henk waarom? Wijngist had ik trouwens zie mijn eerste bericht van gisteren.. Ik volg het originele recept uit de Lorraine..ik wil wat smaak betreft wel eens vergelijken volgend jaar Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 15 april 2017 Geplaatst: 15 april 2017 Zo, hier staat het al te bubbelen! 3,5 kilo suiker, 10 liter water (na het koken wat minder), dik 5 'liter' paardenbloemen, 6 sinaasappels, 5 citroenen, 2 handjes rozijnen, een half zakje biergist. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Geplaatst: 15 april 2017 Geplaatst: 15 april 2017 Leuk....ik ben er ook klaproos, alleen nog even tijd zien te vinden om de bloemen droog te plukken.! Hahaha die autocorrectie .....klaproos....is klaar voor. Wel een geinige correctie. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
appelvrouw Geplaatst: 15 april 2017 Auteur Geplaatst: 15 april 2017 Klaproos..ook een leuke forumnaam☺.Ik ben benieuwd jorieke..omdat jij een andere gist hebt kunnen we mooi vergelijken volgend jaar.Mijn emmer staat op 18 graden in de badkamer en sist als ik roer... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Nasuada Geplaatst: 22 april 2017 Geplaatst: 22 april 2017 Na het werk langs een weilandje gevlogen om bloemen te plukken, begon het ineens te hagel en. Helaas was het gedaan met de zonnige stralende zonnige paardenbloem en. Uiteindelijk heb ik de helft gedaan dus ook 3 sinaasappels en 3 citroenen (biologisch) en 1.5 kg (en een beetje )suiker gebruikt.Vandaag ga ik de volgende stappen doen en misschien nog de andere helft bij maken.Wel droog blijven plzzz Quote https://www.deblijehoeve.nl/
appelvrouw Geplaatst: 22 april 2017 Auteur Geplaatst: 22 april 2017 Leuk! Mijne is vrijwel uitgebubbeld..morgen filteren en in een bonbon doen Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Nasuada Geplaatst: 22 april 2017 Geplaatst: 22 april 2017 Wat een donker sap heb je. Van mij is geel Zou ik ook gedroogde bakkersgist kunnen gebruiken? Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Nasuada Geplaatst: 22 april 2017 Geplaatst: 22 april 2017 Hmmm mijn sapje leek geel maar bij nader inzien en na het filteren is het ook donkergroen.Heb 23 gr droge gist in gedaan hoop dat dat een beetje klopt. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Pestoman Geplaatst: 25 april 2017 Geplaatst: 25 april 2017 Zondag gestart met de citrusvruchten, gisteren de paardenbloemen geplukt, en straks zeven , mengen en gist erbij.Ben er erg benieuwd naar. Quote
appelvrouw Geplaatst: 25 april 2017 Auteur Geplaatst: 25 april 2017 O, mooie paardenbloemen!Mijn citrusmengsel is wel uitgebubbeld en zit gezeefd in de bonbon. Dat laat ik zo staan tot december ongeveer. Dan is het grootste deel helder. Ik probeer het te laten staan op de plaats waar ik ook ga hevelen..het gist bezinksel mengt zich snel. Meestal is ongeveer de laatste 2 liter niet helder. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
de deerhounder Geplaatst: 25 april 2017 Geplaatst: 25 april 2017 Dit zou ik ook willen uitproberen.De vaten van de cider zijn nu leeg, dus ga ik die proberen te gebruiken.Dat is dan wel ineens 25 l, maar dat zal ook wel lukken.Alhoewel ik een beetje twijfel, zal ik toch maar verse bakkersgist nemen. Quote
Pestoman Geplaatst: 25 april 2017 Geplaatst: 25 april 2017 Ik ga nog eens 20 liter maken, het citrus mengsel ruikt toch wel errug lekker De eerste met Reinhefe / Haut Sauternes, de 2de met verse bakkersgist. Quote
appelvrouw Geplaatst: 25 april 2017 Auteur Geplaatst: 25 april 2017 Leuk, kan je het verschil proeven en ons doorgeven... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 26 april 2017 Geplaatst: 26 april 2017 Oh, ik ben wel heel laat met zeven Ga ik zo meteen doen. (de citroenen en sinaasappels drijven er nog in). Ineens komt er in mij op: knijpen jullie die vruchten ook nog uit? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 26 april 2017 Auteur Geplaatst: 26 april 2017 Ja ik knijp dat wel een beetje. Lie had ook de paardenbloemen geknepen ( totdat ik het door had en NEE brulde) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 26 april 2017 Geplaatst: 26 april 2017 oh, die paardenbloemen knijp ik ook. Ik heb dus al gezeefd, en geknepen Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Geplaatst: 26 april 2017 Geplaatst: 26 april 2017 Fotooo ..... Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Jorieke123 Geplaatst: 26 april 2017 Geplaatst: 26 april 2017 Ja baas Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nasuada Geplaatst: 26 april 2017 Geplaatst: 26 april 2017 Hahaha.....ik hoop dat mijn puppy straks ook zo goed luisterd.Maar gezeefd door kaasdoek?Hoe ruikt het? Fris? Muffig? Ik vond de citroen/suiker/ sinasappel echt heerlijk ruiken.Paardebloemen vond ik echt Muffig ruiken.Zal vandaag roeren het pruttelt er lustig op los. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Jorieke123 Geplaatst: 26 april 2017 Geplaatst: 26 april 2017 Het ruikt al naar alcohol Maar dan lekker, al bijna als het eindproduct zeg maar. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 27 april 2017 Auteur Geplaatst: 27 april 2017 Zolang het alleen paardenbloemen zijn denk ik altijd dat kan nooit lekker worden..een geur tussen gekookte spinazie en grond in. Maar dat gaat weg en blijft de geur van de open paardenbloem eigenlijk over. Dat samen met de citrus is verrukkelijk..vind ik.Jorieke, dezelfde kleur! Ik zeef het ook door doek.Hoeveel liter denk je te hebben? Mijn bonbon ( zie foto vorige bladzijde) is 15 liter ik hoop 10 lter over te houden... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.