Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:
  • Auteur

Geweldig mooie sinaasappelen die je voor me gekocht hebt Jorieke en een goede smaak en veel sap! Zelden zulke mooie bio`s gehad voor de pissenlit.

 

Zojuist de paardenbloemen geplukt en gekookt. De sinaasappelen en de citroenen zitten met de rozijnen in de suiker. Ik heb niet een kilo minder suiker genomen, maar een halve kilo minder dit keer..een kilo suiker was echt te weinig vond ik.

Nu heb ik geen bakkersgist..wel de volgende gisten in huis:

Kitzinger reinhefe t.h.t. 08/2016

Kitzinger reinhefe t.h.t. 12/2017

premium wijngist t.h.t 04/2015

 

Alles zeer koel bewaard. Zo een zakje voldoende zijn, én, is de verlopen houdbaarheidsdatum in dit geval bepalen?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Uiteindelijk moest ik er vanmorgen toch op uit ( uit het dal bedoel ik) en kwam ik langs een bakker. Gekozen voor bakkersgist omdat dat de pissenlit een beetje zoeter houdt..dat hoort er wel bij, en omdat ik het originele recept ( zij het met 500 gr suiker per tien liter minder) wel lekker vind.

 

De Fransen noemen dit zelf trouwens wijn: vin de pissenlit,(wijn van paardenbloemen) afgekort pissenlit.(kom we nemen een glaasje pissenlit voor t eten...)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb al 2,5 'liter' paardenbloemen geplukt en gekookt, vandaag de rest. Ik heb eerst eens 3 kilo suiker met de 6 sinaasappels en 5 citroenen en wat rozijnen gemengd, kunnen we morgen nog beslissen of er meer bij gaat.

Geplaatst:
  • Auteur

Ach Henk waarom? Wijngist had ik trouwens zie mijn eerste bericht van gisteren.. Ik volg het originele recept uit de Lorraine..ik wil wat smaak betreft wel eens vergelijken volgend jaar

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Zo, hier staat het al te bubbelen!

3,5 kilo suiker, 10 liter water (na het koken wat minder), dik 5 'liter' paardenbloemen, 6 sinaasappels, 5 citroenen, 2 handjes rozijnen, een half zakje biergist.

 

IMG904898681492250935.JPG

Geplaatst:

Leuk....ik ben er ook klaproos, alleen nog even tijd zien te vinden om de bloemen droog te plukken.!

 

Hahaha die autocorrectie .....klaproos....is klaar voor. Wel een geinige correctie.

Geplaatst:
  • Auteur

Klaproos..ook een leuke forumnaam☺.

Ik ben benieuwd jorieke..omdat jij een andere gist hebt kunnen we mooi vergelijken volgend jaar.

Mijn emmer staat op 18 graden in de badkamer en sist als ik roer...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

IMG2017-04-2022-26-0270531492844413.JPG

Na het werk langs een weilandje gevlogen om bloemen te plukken, begon het ineens te hagel en.

Helaas was het gedaan met de zonnige stralende zonnige paardenbloem en.

Uiteindelijk heb ik de helft gedaan dus ook 3 sinaasappels en 3 citroenen (biologisch) en 1.5 kg (en een beetje )suiker gebruikt.

Vandaag ga ik de volgende stappen doen en misschien nog de andere helft bij maken.

Wel droog blijven plzzz

Geplaatst:
  • Auteur

Leuk! Mijne is vrijwel uitgebubbeld..morgen filteren en in een bonbon doenIMG2017041318053757441492861727.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hmmm mijn sapje leek geel maar bij nader inzien en na het filteren is het ook donkergroen.

Heb 23 gr droge gist in gedaan hoop dat dat een beetje klopt.2017042222483643271492895706.jpg2017042222570025171492895737.jpg2017042223003021861492895751.jpg2017042223033339211492895772.jpg

Geplaatst:

Zondag gestart met de citrusvruchten, gisteren de paardenbloemen geplukt, en straks zeven , mengen en gist erbij.

Ben er erg benieuwd naar.

 

IMG372574631493107877.JPG

Geplaatst:
  • Auteur

O, mooie paardenbloemen!

Mijn citrusmengsel is wel uitgebubbeld en zit gezeefd in de bonbon. Dat laat ik zo staan tot december ongeveer. Dan is het grootste deel helder. Ik probeer het te laten staan op de plaats waar ik ook ga hevelen..het gist bezinksel mengt zich snel. Meestal is ongeveer de laatste 2 liter niet helder.

 

2017042411384581091493110847.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dit zou ik ook willen uitproberen.

De vaten van de cider zijn nu leeg, dus ga ik die proberen te gebruiken.

Dat is dan wel ineens 25 l, maar dat zal ook wel lukken.

Alhoewel ik een beetje twijfel, zal ik toch maar verse bakkersgist nemen.

Geplaatst:

Ik ga nog eens 20 liter maken, het citrus mengsel ruikt toch wel errug lekker

De eerste met Reinhefe / Haut Sauternes, de 2de met verse bakkersgist.

Geplaatst:
  • Auteur

Leuk, kan je het verschil proeven en ons doorgeven...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Ja ik knijp dat wel een beetje. Lie had ook de paardenbloemen geknepen ( totdat ik het door had en NEE brulde)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hahaha.....ik hoop dat mijn puppy straks ook zo goed luisterd.

Maar gezeefd door kaasdoek?

Hoe ruikt het? Fris? Muffig? Ik vond de citroen/suiker/ sinasappel echt heerlijk ruiken.

Paardebloemen vond ik echt Muffig ruiken.

Zal vandaag roeren het pruttelt er lustig op los.

Geplaatst:
  • Auteur

Zolang het alleen paardenbloemen zijn denk ik altijd dat kan nooit lekker worden..een geur tussen gekookte spinazie en grond in. Maar dat gaat weg en blijft de geur van de open paardenbloem eigenlijk over. Dat samen met de citrus is verrukkelijk..vind ik.

Jorieke, dezelfde kleur! Ik zeef het ook door doek.

Hoeveel liter denk je te hebben? Mijn bonbon ( zie foto vorige bladzijde) is 15 liter ik hoop 10 lter over te houden...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic