Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

@henkg klopt geleid aan een enkele draad omhoog, ik verwijder alle uitlopers.

Geplaatst:
  • Auteur

@henkg yup! Hier wel.

Geplaatst:

Aha, ik zie dus rijpe kaskomkommers voorbij komen.

Dat stelt mij gerust, want mijn vollegrondskomkommers zijn nog niet zo ver.

 

Het gaat wel beginnen, ondanks de (erg late) herzaai: 19 mei.

De laatste negen dagen zijn ze weer ruim 40 cm hoger. Eindelijk groeizaam weer.

 

Wel veel mannelijke bloemen, ongeveer 6 per dag per 3 planten. Maar ja, ook 2 vrouwen per dag per 3 planten.

 

20240726_Komkommer_man.jpg

^ De mannelijke bloemen knijp ik eraf. Hier de dag-oogst.

Geplaatst:

Ik kweek al een paar jaar de Iznik.

Ik vind het formaat prettig, 15 tot 20 cm, precies genoeg voor een salade voor ons tweetjes.

Hij produceert overvloedig, dus ik ben daar wel tevreden mee.

Nu las ik goede berichten over de Marketmore, ik zie hem hier ook regelmatig voorbij komen.

Ik heb daar twee planten van staan nu.

Maar ik moet eerlijk zeggen, dat hij me teleurstelt.

Hij zou ook overvloedig moeten produceren, maar dat doet hij niet.

Ik heb er dit seizoen pas twee of drie afgehaald, ik moet zeggen dat ik de smaak wel goed vind.

Is dit een laatbloeier?

Komen al die komkommers nog?

Hij staat naast de Iznik, dus aan de locatie kan het niet liggen.

We hebben hier in het hoge noorden wel erg veel koude, harde wind gehad en de bladeren hebben windschade, maar zoals gezegd, dat hebben beide soorten, maar de Iznik produceert wel.

Doet de Marketmore het bij jullie wel goed?

Kunnen jullie nog een andere soort aanbevelen, met dezelfde maat kleine komkommertjes?

 

 

Geplaatst:

Ik vind iznik een heel lekker komkommertje. Die worden speciaal gekweekt om in te maken in zijn geheel. Echt super lekker! Mooi Turks ras vind ik het.

Geplaatst:

Nou, inderdaad, ik denk er over om volgend jaar iets meer Iznik te weken en dan geen augurken meer.

Die voegen eigenlijk weinig toe.

Iznik laat zich ook prima inmaken.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Ik wil ook geen marketmore meer. Wel uitermate productief maar die krengen hebben stekels. Ik blijk er slecht op te reageren dus ik loop steeds met pijnlijke handen rond (net als van de augurk, zijn er rassen zonder stekels?). Bovendien wil ik liever kleinere. Mogen ook minder productief zijn. Iznik is dus een goede optie?

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:
On 7/28/2024 at 9:23 AM, Rookie said:

Nu las ik goede berichten over de Marketmore, ik zie hem hier ook regelmatig voorbij komen.

Ik heb daar twee planten van staan nu.

Maar ik moet eerlijk zeggen, dat hij me teleurstelt.

Hij zou ook overvloedig moeten produceren, maar dat doet hij niet.

Ik heb er dit seizoen pas twee of drie afgehaald, ik moet zeggen dat ik de smaak wel goed vind.

Is dit een laatbloeier?

Komen al die komkommers nog?

Ik ben al een paar jaar erg tevreden over de marketmore. Hij heeft wel veel water nodig. Op warmere dagen krijgen de twee planten samen hier iedere dag een gieter. Van de twee planten samen heb ik hier bijna iedere dag een komkommer. Heb je wel vruchtaanzet / bloemen? Of gaat het daar al mis?

Geplaatst:

Dank voor je antwoord!

Er zitten wel bloemen en vruchtaanzetten in, hoewel minder dan bij de Iznik.

Ze groeien alleen niet echt uit tot volwaardige vruchten.

Allebei de soorten staan naast elkaar en krijgen dezelfde behandeling.

Kan nog zijn dat de markermore bevattelijker is voor de wind, die hier in het hoge noorden altijd waait.

Als hij het bij jou wel gewoon lekker doet, zal ik de komkommers volgend jaar op een iets beschuttere plaats zetten.

Hij mag in de herkansing.😃

Geplaatst:

Alles wat buiten staat, is dit jaar laat, ook mijn Marketmore komkommers. Die van mij zijn helemaal laat, want pas op 27 mei gezaaid.

Maar nu is het begonnen:

20240810_komkommer.jpg

 

 

En dat zal nog wel tot midden / eind september doorgaan.

Stekels? Ja, de jonge vruchten hebben stekels. Als die grotendeels rechtgetrokken zijn, dan is het tijd om te oogsten. Want daarna worden de vruchten alleen maar dikker, door het groeiende zaad binnenin.

Stekels aan de ranken? Heb ik niet. Wel vrij harde haren, maar daar ben ik niet gevoelig voor.

Geplaatst:

Ik oogst ze wat kleiner. Zonder stekels zijn ze groot en veel zaad.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Hier staan de citroenkomkommers er redelijk bij. Kleine bleke bolletjes, formaatje tennisbal. Ik oogst ze erg vroeg, heb normaal snel last van mijn maag/darmen bij het eten van komkommer, maar niet bij deze soort.

 

Steentje ernaast als schaalaanduiding.

20240801_133624.thumb.jpg.81dbaf79dd0ab36408b2595d255b4986.jpg

Geplaatst:
Op 10-8-2024 om 11:54, henkg zei:

Maar nu is het begonnen:

En dat zal nog wel tot midden / eind september doorgaan.

 

 

Dankjewel, dan is er nog hoop.

 

Geplaatst:

Hmmmm. Die aan de  rechterkant vind ik bijzonder. 

 

PXL_20240817_143906350.thumb.jpg.764e507dcf6648c16351690b2333eea8.jpg

Geplaatst:
  • Auteur

Bevrucht en al flinke zaadontwikkeling, denk ik.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Ik heb dit jaar de Mini-komkommer Espanada RZ F1 en de Iznik F1. Het duurde even voor ze goed op gang kwamen door de kou en regen in het voorjaar. Maar nu kan ik regelmatig komkommers oogsten. Ik heb 1x Espanada en 2x Iznik staan. De Espanada geeft iets meer oogst. 

Geplaatst:

In het kader van "doe-eens-gek" heb ik een paar weken terug een nieuwe komkommersoort gezaaid, de Kaikoura.

Van zaaien tot oogst 6 tot 8 weken, twee teeltrondes worden aanbevolen.

Ik knutsel, indien nodig, wel een tunneltje aan het klimrek.

aangepast door Rookie

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

De oogst van Marketmore buitenkomkommer loopt op zijn eind.

 

20240923_Komkommer.jpg

^ Na deze nog een stuk of zes die het waarschijnlijk ook gaan halen

 

20240924_KomkommerKlein.jpg

^ Maar deze drieling (en nog een tiental piepkleintjes) haalt het niet meer (?) 

Geplaatst:

Ik had weinig geluk met mijn Marketmore dit jaar.

Het was de eerste keer dat ik hem gezaaid heb, maar ik had een slechte opbrengst.

Verkeerde plek?

Geen idee, volgend jaar op een andere plek nog maar een keer proberen.

Geplaatst:

Ik had een enorme opbrengst maar ik wil m niet meer. Stekelig, vervelende schil, snel dik. En eigenlijk niet zo lekker.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Heeft iemand wel eens gehoord van de Kaikura komkommer?

Of heeft iemand ervaring met deze soort?

Ik houd in elk geval de Iznik er in, maar daarnaast ben ik ook op zoek naar nog een lekkere komkommer, die makkelijk buiten kan.

 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic