Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wie gaat vijgen stekken aanbieden dit jaar?!


Wawavijgen

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Ik ben nieuw op dit forum en ben onlangs begonnen met het verzamelen van vijgenbomen/stekjes. Ik zag wat oude berichten uit 2021 met enthousiaste verzamelaars. Er moeten dit jaar toch wel hardcore vijgen aanbieders zijn in Nederland. Wie gaat waat moois aanbieden dit jaar?

 

Groeten,

 

Wawa

Link to comment
Share on other sites

@Wawavijgenaan mensen die hier alleen komen om iets te halen heb ik wel een beetje een broertje dood…

 

Misschien leuk om je ook even voor te stellen op het forum zodat we een beetje weten met wie we van doen hebben. 
 

Zelfs al zou ik stekken hebben, dan gaan die niet zomaar naar de eerste de beste roeper. 😉

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@MSDGoww dan heb ik het verkeerd geformuleerd. ik verwacht ook helemaal niet dat ik iets gratis krijg. ik bedoelde om te kopen. maar misschien is deze forum daar niet voor bedoeld. ik heb begrepen dat er een facebook pagina is waarin mensen vijgen stekjes ruilen/verkopen. is wel handig, aangezien er best wat NL verzamelaars zijn. dan hoeven we het niet uit het buitenland te importeren 

 

Link to comment
Share on other sites

Er zijn enkele betrouwbare verkopers te vinden binnen de juiste facebook groepen helaas ook wel veel oplichters dus dar blijft altijd even zoeken, kwa Nederlandse aanbieders zijn er eigenlijk niet heel veel mensen die stekken verkopen en de verkoop is een korte periode in de winter maanden ken er zo 2 uit mijn hoofd die betrouwbaar zijn.

 

Binnen dit forum heb ik de verkoop van stekken nog niet voorbij zien komen, maar je kan altijd vragen stellen in het vijgen topic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Importeren zal de komende tijd nog wel even doorgaan. Sommige rassen zijn moeilijk te krijgen, door bijvoorbeeld moeilijk wortelen, langzame groei, nieuw ras. Of omdat mensen er sceptisch tegenover staan, zoals de rassen van Lorusso en Nikki (beide uit Italië) omdat vele van hen Smyrna vijgen zijn (hebben bestuiving nodig) doch niet allemaal alleen is niet algemeen bekend welke dat zijn.

Link to comment
Share on other sites

Ja klopt , als je Facebook hebt kun je bijvoorbeeld naar de groep https://www.facebook.com/share/YXSe3m2N7bijEP2G/ gaan.

 

Kevin heeft naar eigen zeggen al rond de 100 rassen.

Ik zit nu rond de 90 rassen.

 

Ik moet wel jaarlijks snoeien, bij mij groeien ze vlak op elkaar (wegens ruimtegebrek, heb maar 200m² en ook nog ander fruit, groente en bloemen). Maar sommigen groeien erg traag.

Link to comment
Share on other sites

@acpronk klopt ik zit nu op 112 variteiten en in augustus komen daar nog +- 18 variteiten bij en in de winter nog wat stekken kopen weer bij vinny en tinyfish als die allemaal aanslaan zal ik richting de 150 variteiten gaan alleen dan moet natuurlijk nog blijken of ze allemaal ras echt zijn, een variteit kopen is een ding maar zorgen dat deze ras echt is dat is een tweede🙈 

 

Degene van wie ik de stekken koop vertrouw ik helemaal, maar degene waar ik de 36 bare root variteiten van heb daar moet nog blijken of deze ras echt gaan zijn.

Link to comment
Share on other sites

@Wawavijgen Ik heb dit jaar veel via import uit frankrijk gekocht, best wel ruim assortiment en naar mijn ervaring, ( heb niet veel maar best wel wat :) ) goedkoper dan kopen in Nederland, ze kosten 15 of 20 euro per stuk afhankelijk van het soort, verzendkosten zijn 20 of 25 euro maar als je 5 tot 12 soorten koopt dan betaal je nog steeds dezelfde verzendkosten dus gemiddeld incl verzenden blijft het spotgoedkoop.
Hierbij de link naar Jardin in frankrijk
https://www.jardin-ecologique.fr/categorie-produit/toutes-nos-plantes/comestibles/figuiers/figuiers-tres-resistant-au-froid/

 

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, acpronk said:

@MSDG

Inderdaad. Zelf heb ik ze ook gekocht. In de afgelopen jaren schat ik aan vijgen alleen al bijna een maandsalaris uitgegeven.

Kopen is nog altijd de beste manier om de collectie te vergroten. Anders krijg je alleen de standaard rassen.

@acpronk herkenbaar, ik zit denk ik zelfs aan 2 maandsalarissen de afgelopen 3 a 4 jaar als je ook de grote bloempotten, potgrond, mestkorrels, bamboestokken etc. meerekent, ik heb helaas niet veel ruimte in mijn achtertuin, anders had ik net als Kevins Moestuin nog minimaal 100 soorten bijgekocht, misschiem maar goed ook want het is echt een verslaving als je naagaat dat er honderden soorten zijn

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...