Geplaatst: 30 mei30 Mei Geen zin om te koken. Ik vond de worst wel een erg harde vel hebben. Geef mij dan maar een kroket. Hoewel ik ook nog Pilav over heb van gisteren, maar dat kan ik dan morgen nog eten. Ik wou wat anders maken, maar de avocado is nog niet rijp, wat lastig toch altijd met die avocados. 30 mei30 Mei aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 30 mei30 Mei Risotto van de geoogste NZ spinazie die de winter overleefde. Omdat ze nu nog mooie jonge stengels heeft snijd ik die mee.. doe alles de laatste paar minuten bijin de pan zodat de stengels stukjes nog wat bite houden. Was weer heerlijk😋🌱👩🍳🌱🐓🌱🌷🌱
Geplaatst: 31 mei31 Mei Vanavond de rest van de Pilav gegeten en een bakje salade erbij gemaakt. 31 mei31 Mei aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 1 juni1 Jun @woldistel en die Tatsoi staat gewoon in de volle grond? Bij mij wordt alles aangevreten. Ook onder een gordijn nog.
Geplaatst: 1 juni1 Jun Weer een heerlijke salade gegeten met asperges, witlof, zalm en krab. 1 juni1 Jun aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 1 juni1 Jun Als toetje aardbeien roomijs gegeten😋 350gram aardbeien uit eigen bak gepureerd met 1 el citroensap. 250gr slagroom net niet stijf geklopt en gemengd met 1 blikje gecondenseerde melk. Daar de aarbeienpuree weer doorheen en viola klaar 👍😊 In een gebruikt vierkant ijs bakje gedaan maar bevriezen duurde zo heel lang… dus overgedaan in brouwnie vorm en zonder afdekken in de vriezer la gezet.,, dat ging stuk sneller👍😊 Als ik eraan dacht ff met vork de boel losgemaakt en terug in de vriezer… Ik maakte het om 14u en na het avondeten was het prima qua dikte 👍😊 Als het langer in de vriezer staat word het harder dan tijdje voor het eten in de koelkast zetten. Ik ga het vaker maken😋🌱👩🍳🌱🐓🌱🌷🌱 1 juni1 Jun aangepast door Vrouwholle
Geplaatst: 2 juni2 Jun Wat slim, gecondenseerde melk, dat ga ik volgende keer ook doen. Maak ik dat ook eens op.
Geplaatst: 2 juni2 Jun Ja dat heb ik ook een jeer gemaakt en dan met avocado b.v. ik vind gecobdenseerde melk wel erg zoet. En inderdaad bewaren gaat niet. Wordt keihard. 2 juni2 Jun aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 2 juni2 Jun Ik heb weer wat uitgeprobeerd en het is mij goed bevallen. Ik zal het recept voor de liefhebbers uitschrijven. Welk plaatje vinden jullie mooier? 2 juni2 Jun aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 2 juni2 Jun Lekker nieuwe patatters al! ik had nog een stuk zoete aardappel en heb voor twee goede oude en meestal heel verre vrienden zoete aardappel curry met wortel en prei gemaakt. Indiase vegetarische worstjes erbij( winkel) bestrooid met gehakte kruiden ( bieslook, peterselie, majoraan) Ervoor dronken we als aperitief een glas hele verse champagne des fees ( vlierbloesem champagne) die heel erg lekker is geworden. Spelt appeltaart je toe..eigen baksel. 2 juni2 Jun aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 3 juni3 Jun Ik heb een curry gemaakt met meiraapjes, sugar snaps en zoete aardappelen uet. Daar heb ik nog wat kastanjechampignons bij gemikt uit de winkel. Nog wat orzo er in om het vocht te absorberen.
Geplaatst: 3 juni3 Jun Sla! Dikke blonde, 4 jaargetijden, gekke eikenblad en sproetjessla en dat alles in een grote bak. Uit eigen tuin! Zonder slak 🤨! Uitje, eitje, tomaatje, olie, mayo, etc. gewoon van de winkel.
Geplaatst: 3 juni3 Jun Roze oesterzwammen en pakchoi gewokt met knoflookpasta met andere gekochte zaken. Roze oesterzwammen smaken wel beduidend anders dan grijze. Vind de roze mooier en de grijze lekkerder. Packchoi is altijd verrukkelijk. Ook waterspinazie gegeten. Jum. Morgen ga ik alles oogsten. Vond het zo lekker met een paar flinke lepels knoflookpasta.
Geplaatst: 3 juni3 Jun Hertenmedaillons met mangosaus en paksoi stamppot met kaas. Ik had de medaillons nog in de vriezer vanaf de feestdagen en even wat opgezocht wat ik ermee kan maken. Eigenlijk moest er raapstelen stamppot bij, maar dit was ook heerlijk!
Geplaatst: 4 juni4 Jun 16 uren geleden, Rookie zei: orzo er in om het vocht te absorberen O, or zo doe ik nooit wat mee eigenlijk, iig niet als dik maker. Hoelang stoof je dat dan mee en dat lukt ook goed als je er kokosmelk in hebt? Gisteren gestoofde palmkool met wat prei en peper, witlof met de rest van de curry van eergisteren, sla met knoflookbieslook en rest rijst knapperig opgebakken met tempé. Vandaag een Veld - dag. Karbonades met aardappelen en sugar snaps, alles uJt💚! 4 juni4 Jun aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 4 juni4 Jun Ja hoor, het is gewoon een pastavorm, dus dat gaat prima. Ik heb dit tien minuten laten meesudderen, toen was het gaar.
Geplaatst: 4 juni4 Jun Vandaag Camembert punten in filodeeg met spinaziesalade gegeten. Radijs, spinazie, sperziebonen (uit de vriezer van vorig jaar) en citroentijm uit de tuin.
Geplaatst: 4 juni4 Jun Maandag peultjes en sugarsnaps in een heerlijk wok gerecht. Vandaag een gemengde sla met winterpostelein, mizuna, ijsbergsla, Batavia pluksla en rucola. Helaas van beide gerechten geen foto's.
Geplaatst: 4 juni4 Jun Beetje afgezaagd maar wel weer heerlijke rode krulsla, ijsbergsla en zeker de aardbeien niet vergeten. heerlijk
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.