Geplaatst: Zondag om 11:092 d We aten gisteren avond een traybake met pompoen uit mijn moeders tuin, een paar takjes rozemarijn uet. De ui, spekjes en spruitjes zijn gekocht. Het was weer heerlijk. De foto was ik bijna vergeten te maken.
Geplaatst: Zondag om 17:142 d Eindelijk mijn pompoen tulband gemaakt. Wel een werk, maar hij is heel goed geslaagd. Lekker luchtig, totaal niet droog.Hij mag van mij nog iets fruitiger gaan smaken, dus volgend jaar eens proberen. Voorlopig niet, ik heb zoveel taarten gemaakt afgelopen jaar, dat ik even genoeg heb. Ik ben zelf niet zo gek op cake, omdat die vaak of droog is of heel plakkerig. Maar mijn vorige taart in diverse lagen met pecannoten, dat blijft toch mijn favoriet om met pompoen te maken.Deze keer met de muscaatpompoen. Aan de muskaatpompoen zelf zit geen smaak aan, maar ze is wel heel zacht. gisteren om 10:171 d aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: Gisteren om 04:231 d Verrukkelijk gegeten. Mijn man had op YouTube een of ander recept voor ‘The Best noodles ever’ gezien. Misschien niet the best, maar wel absoluut heerlijk. Met uet pakchoi, lente-ui en pepers. Erg gesmuld. Gisteren soep van bottenbouillon met veel peper uet. Heel erg helend. Erna pokebowl met ook weer die suffe lente ui, sla en rest gekocht.
Geplaatst: 23 uren geleden23 u Gisteren gestoofde worteltjes en doperwten uet en vandaag spekbonen en Bulgur en wat ik het lekkerst vind is met een heleboel pindasaus. Maar ik had weer te veel eten gemaakt.
Geplaatst: 3 uren geleden3 u Ik maak traditiegetrouw Deense kerstbowl, maar voor het eerst met zure kersen uit eigen tuin. De kersen had ik met pit ingemaakt met 25% suiker. Lekker maar vrij zwaar, 20% suiker is waarschijnlijk beter. Logisch ook, de pitten wegen mee maar geven geen sap af. Ze hebben dat echte zure kersen aroma. Met een beetje amandel/cyanide. Echt lekker!Ik heb bij de bowl een shortcut genomen met de sinaasappelschil. Die rasp ik niet met suikerklontjes, maar met de fijne rasp. Daarna wrijf ik losse suiker op de schil, om de laatste sinaasappelolie eraf te halen.Nu nog een nachtje wachten tot alle smaken zijn doorgetrokken... Mijn laatste ceylon kaneelstokje zit in de bowl, en ik weet niet waar ik nieuwe kan kopen. Ik was in een Amsterdamse kruidenwinkel, zij verpakken zelf om, maar hun zogenaamde ceylon kaneel leek mij gewoon cassia. Had precies dezelfde kleur, en was ook te dik voor ceylon kaneel. Dat is dan wel sneu voor mensen die denken met kerst iets fijns met echte kaneel te maken. Dan zit je met die massieve cassia-smaak in je roomdessert. Morgen een foto van de bowl!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.