Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Film docu: Back to Eden


Debsy

Recommended Posts

Onderstaande documentaire toont de verbluffende resultaten van tuinieren.

Enkel door gebruik te maken van voornamelijk houtsnippers en compost.

Deze tuinder, Paul Gautschi, is een werkelijke revolutionair!

 

De documentaire heeft een christelijke ondertoon, maar los daarvan levert het een schat aan inspirerende en praktische informatie!;

 

Back to Eden Official film

 

Bron:http://backtoedenfilm.com/

 

Na jaren van zwoegen in verwoeste grond als gevolge van de door de mens veroorzaakte teeltsystemen, heeft Paul Gautschi een voorproefje ontdekt van wat God bedoeld voor de mensheid in de tuin van Eden. Enkele van de belangrijke problemen waar de landbouw vandaag mee verkeert is bodempreparatie, bevruchting, irrigatie, onkruidbestrijding, ongediertebestrijding, gewaswisseling en PH kwesties. Geen enkele van deze kwesties bestaan in Paul's tuinen en boomgaarden. "Back to Eden" nodigt u uit voor een wandeling met Paul waar hij u duurzame organische teelmethoden aanleert. De teeltmethoden kunnen worden toegepast in verschillende klimaten rond de wereld.

Paul Gautschi is al meer dan 55 jaar tuinder en is lokaal bekend als een meesterlijke boomkweker. In 1979 verhuisde Paul en zijn familie naar de staat Washington. Als een vader voor 7 kinderen en heeft hij altijd voedsel gekweekt voor zijn familie en vrienden (nooit om te verkopen). Paul heeft rondleidingen op zijn boomgaarden en tuinen gegeven aan internationale groepen van 1 tot 450 mensen, welke tevens van de vruchten van zijn arbeid genoten.

Paul's vrijgevigheid, passie en enthousiaste vooruitzicht veranderde het leven van mensen in de lokale gemeenschap en reizigers van verre.

http://vimeo.com/28055108

Link to comment
Share on other sites

Zeer interessant, echter de film 'hapert' als ik m wil zien. Iemand een idee hoe dat op te kunnen lossen?

 

http://www.backtoedenfilm.com/ misschien doet hij het beter op hun site?

Of zit je draadloos op het internet dat hij daardoor misschien hapert? Probeer dan eens op play te drukken, dan op pauze en druk dan na 15minuten ofzo weer eens op play.. Dan laat je hem eerst even rustig laden

Link to comment
Share on other sites

Samen met vriendlief deze docu gekeken... Eerste 15 minuten echt wennen aan het hele "god/bijbel/jezus" verhaal overal achter... Maar als je daar doorheen kijkt, heeft hij wel interessante ideeën! Helemaal nieuw is het natuurlijk niet, maar wel zeer interessante docu, helemaal voor mensen die over mulchen niets weten!

Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Hapert t nog steeds. Ik zit idd draadloos te internetten. Ik zal even een 'pauze' inlassen, want ik wil m wel graag zien.

Er staat in blauw bij Vimeo ook 'HD' (je speelt dus HD kwaliteit af), je kunt die eventueel uit zetten door erop te klikken. Dan wordt hij grijs. Misschien anders toch even kabeltjes aansluiten en/of zorgen dat er geen andere programma's doorlopend gebruik maken van de

verbinding.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...