Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik houd van sla, maar ik vind de smaak van rucola te scherp.

Bestaat er ook een soort, die milder/zachter van smaak is?

Die zou ik dan wel graag willen proberen.

Geplaatst:

Das grappig, ik teel het juist zelf vanwege de pittige nootachtige smaak. Dat is er bij de winkel Rucola geheel uitgekweekt. Dan zou je daar zaad van moeten zien te verkrijgen...

 

Misschien kun je je topictitel aanpassen naar: Milde Rucola gezocht oid? Nu is het heel algemeen en dekt je vraag niet. :wink:

 

  • Like 2
Geplaatst:

De smaak is zachter als je het heel breed zaait. Ze groeien meer de hoogte in en zijn smaller. Meer inkepingen zeg maar.

Ik eet het graag met walnoten of pecannoten en dressing van notenolie en bv pijnboompitten.

  • Like 2
Geplaatst:
13 minuten geleden, Petrasmoestuin zei:

De smaak is zachter als je het heel breed zaait. Ze groeien meer de hoogte in en zijn smaller. Meer inkepingen zeg maar.


Ik ben ook wel benieuwd naar een mildere variant, niet omdat ik zelf niet van dat pittige houd, maar mijn man vindt dat minder lekker. Dus ik volg dit draadje graag.

 

@Petrasmoestuin Ik ben benieuwd naar de oplossing die je hierboven noemt. Ik snap het eerlijk gezegd niet 😊. Wat is ‘breed zaaien’? En begrijp ik nou goed dat de vorm van het blad volgens jou verandert omdat het meer de hoogte in groeit? Omdat je zegt ‘meer inkepingen’?

  • Like 2
Geplaatst: (aangepast)

@Dahli niet inkorten. Gewoon een heleboel zaadjes zaaien in een geultje. Heb je mijn foto gezien in ons "kasje"?

In het najaar gezaaid en in februari en maart diverse keren van geoogst.

Het blad is dan niet zo breed. Je moet wel wat geduld hebben. Kijk maar bij meervoudig zaaien of multisowing.

ik heb het ook bij spinazie toegepast en ik heb veel meer oogst.

aangepast door Petrasmoestuin
  • Like 2
Geplaatst:
4 minutes ago, Petrasmoestuin said:

Gewoon een heleboel zaadjes zaaien in een geultje.

 

Deze beschrijving wekt verwarring. Breed of breedwerpig zaaien is juist niet alles naast elkaar in een geultje, maar de zaden ruim uitstrooien over het zaaibed, met ruimte tussen de zaden in. De plantjes hebben zo meer ruimte om te groeien. 

 

Over milde rucola: ik merk altijd dat mijn rucola scherper wordt als de blaadjes wat ouder zijn. Als de plant in bloei gaat wordt het helemaal scherp. Voor wie daarvan houdt is het heel lekker, ik gebruik het zelf dan met mate door de gewone sla.

  • Like 4
  • Thanks 1
Geplaatst:

Is het soms net zoals bij radijs, dat hij in het voor- en najaar minder scherp is?

Maar ik ben dus eigenlijk op zoek naar een soort, die van zichzelf al minder scherp is.

Geplaatst:

Net als Arja, gebruik ik mijn rucola ( als het lukt om te zaaien en oogsten ) door de gewone sla, of op de carpaccio of zoiets. Nooit alleen als sla  zeg maar. 

  • Like 2
Geplaatst:

Wat ik wel eens doe is verse rucola door de (warme) pasta pesto scheppen, dan wordt het dus licht verwarmd en is daardoor ook wat minder scherp, maar de rucola-smaak blijft wel behouden.

 

@Petrasmoestuin en @Arja Dank voor beider uitleg. Ik begreep al niet dat meer ruimte ander blad dan normaal tot gevolg zou kunnen hebben, maar snap nu dat Petra juist het tegenovergestelde bedoelde. Juist heel dicht op elkaar. 

  • Like 3
Geplaatst:

@Petrasmoestuin Ik heb even naar jouw foto van de rucola gekeken waarnaar je hierboven verwijst en dat is zeker niet breed(werpig) gezaaid, maar juist op de multisowing manier. Ik snap dus wat je bedoelde. Dank voor die tip in ieder geval!

  • Like 2
Geplaatst:

Wij vinden de smaak juist ook erg lekker. Net als we radijzen erg lekker vinden. We proeven weinig scherpte, maar wel de lekkere nootachtige smaak. 

 

De rucola die er nu nog staat bij mij is nog van de najaars zaai. Nog op de oude mm manier. De volgende keer zaai ik het dichter op elkaar. 

  • Like 1
Geplaatst:

@Dahli Daarom vermeld ik alles in verslagen, ik vergeet ook helaas veel dingen, ja lekker multisowing. En nog veel groente kunnen zo. Kijk maar naar het overzicht. En haal gerust die gekke rasters weg, die zijn een sta in de weg, in die ruimte kun je niets zaaien namelijk.

 

Geplaatst:
12 uren geleden, Petrasmoestuin zei:

En haal gerust die gekke rasters weg, die zijn een sta in de weg, in die ruimte kun je niets zaaien namelijk.


Ik heb geen moestuinbakken en geen rasters gelukkig en plant nooit in vakken. 
 

On topic: ik zag dat rucola Astro als 1 van de mildste soorten bekend staat. Ook daarbij geldt overigens dat hoe jonger geoogst, hij nog milder is.

  • Like 3
Geplaatst: (aangepast)

Dank je @Dahli

Ik had die ook gevonden en ook de soort Sweet Oakleaf.

Die laatste schijnt het mildst te zijn, maar is hier niet te koop helaas.

Ook de Astro is niet makkelijk te vinden, bij Etsy koop ik nooit.

Ik blijf zoeken.

aangepast door Rookie
  • Like 2
Geplaatst:

Najaar is het zeker milder, nu richting de langste dag vaak erg pittig. Wilde rucola is ook scherper dan de 'gewone'. Voldoende vocht en voeding, dicht op elkaar zaaien en dan blijven ze mild. Maar linksom of rechtsom, het is een mosterdsoort dus die smaak blijft er altijd inzitten.

  • Like 3
Geplaatst:

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...