Geplaatst: 25 juni 201213 j Ik ben net terug van vakantie en de sugarsnaps hebben het heel goed gedaan. Nu zijn er een aantal al behoorlijk dik, hoe kun je die het beste bereiden, normaal oogst ik ze al ze nog plat zijn en die roerbak ik heel kort. zou dat met deze ook kunnen?
Geplaatst: 25 juni 201213 j Ik trek er bij het toppen de draden af, blancheer ze even in zout water en stoof ze verder zoals erwtjes op met een ajuintje.
Geplaatst: 28 juni 201213 j Je kunt ze ook doppen.Ik vind de schil niet meer lekker als ze zo dik zijn.
Geplaatst: 28 juni 201213 j Dus je kunt ook de 'erwten' ervan eten? Wist niet dat dat mogelijk/lekker was. Ik neem aan dat dit ook met peulen kan? Good things come in small packages
Geplaatst: 28 juni 201213 j Ja hoor, kan met de peultjes ook. Ik laat diegenen die "ontsnapt" zijn aan de pluk en al te groot zijn om nog lekker peultje te zijn gewoon hangen tot er erwtjes in zitten. En die worden dan direct opgegeten op de tuin... Let wel... de Vlaamse Gaaien zijn er ook dol op!!
Geplaatst: 28 juni 201213 j En als zaad oogsten, kan dat ook? Ik heb er 1, misschien kan ik daar de erwtjes van drogen? En zo ja, wanneer pluk ik hem dan?
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.