Rantje Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 De vraag staat er al...de peper is veeeel pittiger dan de bedoeling en m'n soepje niet zo heel lekker. Kan ik iets doen waardoor dat hele pittige minder wordt???? Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 melk of andere zuivel toevoegen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 Zit al een hele grote scheut melk in...en nog is het niet te eten.Dacht suiker maar dat vond mams geen strak plan... En echt, er zit maar een ieniminie pepertje van nauwelijks een cm groot in dat medium heet genoemd wordt...nou ik lig zowat aan de tuinslang hier Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Invriezen, en de volgende keer als je weer courgette (toch?) hebt, maak je soep zonder peper. Samen met de peper-soep, heb je dan mildere soep voor 4 personen Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 Oke, dan doen we dat maar...'t is echt te heet zo De sla was lekker, eens kijken of ik een pizza kan vinden in de oven...of een blikje soep Tsss dáár gaat m'n eerste courgette Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 een troost.....koken met pepers moet je leren en als kind........ leer je snel!was het trouwens een madam jeanette???????? Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 Ach heb zoveel peper plantjes dat ik dacht ipv. die theelepel sambal kan ik er ook wel zo'n klein pepertje doorheen doen Nooit meer dus Is de Prairie Fire, een heel klein en schattig plantje waar volop rijpe pepers aan zitten. Was echt maar iets van een cm groot ofzo....medium heet stond erbij de beschrijving. Mijn moeder heeft 4 happen op...en die heeft maagpijn nu hihihi Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Haha.... bedankt voor de waarschuwing... zag die Prairie Fire ook niet als een erg heet pepertje. Suiker toevoegen om gerechten minder heet te maken kan trouwens wel... maar dan ook weer niet zóveel dat je dan zoete soep krijgt. Maar Joriekes oplossing is ook een goeie, vooral omdat er vast nog wel meer courgettes gaan komen. (trouwens... in de Spar hier lagen courgettes voor 2 euro per stuk!!!!??!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 We kunnen er wel om lachen inmiddels maar 't is wel jammer van mijn allereerste courgette Wow 2 euro, hier tussen de 79 cent en de 1.50. Gewoon standaard donkergroen en niet zo gek groot ook.Snap niet dat die dingen zo duur zijn eigenlijk, is toch een vrij makkelijke teelt met mega opbrengst? Wat staat er als omschrijving bij jouw pepertjes? Zijn ze rijp scherper trouwens? Ik heb echt de knalrode gebruikt. Maar er zitten ook oranje in allerlei tinten aan. Is zo'n leuk plantje, behalve dan dat ze je soep verpesten Denk dat we hem maar moeten beschouwen als sierplant Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeanne-heijmans Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Volgende keer als je het proeft, en het is te heet,een aardappel mee koken, zout of scherp wil dan nog weleens in de aardappel trekken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Heb de Prairie Fire via Diana dus geen beschrijving (behalve op haar website)... Maar ik hou wel van lekker scherp dus denk dat ze bij mij wel in de salsa terecht gaan komen... Maar die van mij zijn nog gelig...Je kan de rijpe pepertjes ook aan een koordje rijgen en te drogen hangen... dan zijn ze misschien iets beter te doseren? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 Soep gaat zo gewoon de vriezer in Verdelen het over twee porties MET waarschuwingssticker Ik heb hem ook van Diana, maar nog even gezocht op interpret en daar omschrijven ze hem als HOT...tsja, daar waren we al achter, al snap ik dat dan weer niet van zo'n heel klein mini pepertje Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonnie f Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Als het zo heet is,is er geen redden meer aan.Wat kan helpen is gember, zuivel en/of suiker.Of verdunnen..... Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 Daarom vriesen we het inn twee in. Dan mixen we het door de volgende soep en komt het vast wel weer goed En voor nu is het pech Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frans Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Ook banaan heeft de eigenschap het scherpe van pepers wat af te vlakken. Alleen geen idee of courgettesoep met banaan wel lekker is . Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. -- Link to comment Share on other sites More sharing options...
bettyboop49 Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Ik zou ook doen wat Jorieke zegt.........gewoon een portie bij koken en dan zonder peper en samen voegen!! Quote Succes gaat van mislukking naar mislukking, zonder verlies van enthousiasme Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted July 3, 2012 Share Posted July 3, 2012 Room(zuivel) neemt de brand weg inderdaad.....Zo heb ik ook n keer een hele 10 liter pan spaghetti verprutst....met n eigen geteelde peper ipv sambal . Per bord had je bijna een heel pakje room(250ml) nodig en dan was die waterige spaghetti nog heet Is wel iets dat je nooit meer vergeet....ik heb hier een black pearl peper die is zo groot(klein) als een knikkertje, maar 1 is genoeg voor een 10 literpan. Ik zou 1 persoons porties invriezen(want ze peperen het gerecht ook nog na als het langer staat te trekken) en van de volgende (2)courgette(s) dezelfde soep zonder peper maken, en die dan met 3:1 of 2:1 verhouding mixen. Óf een gratis soepproefdag organiseren voor stoere jongens uit de buurt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 3, 2012 Author Share Posted July 3, 2012 Banaan lijkt me niet zo heel geweldig Frans Dat rijgen met een draadje, gewoon een stuk garen en dan erdoorheen prikken? Geen idee hoe lang ze kunnen blijven zitten aan de plant, het staat wel leuk Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Yep, stuk garen en prikken en rijgen en lekker voor een zonnig raam te drogen hangen en naar gelang gebruiken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Nee banaan in de soep lijk me niet lekker.maar dat de pittige smaak af neemt is wel zo.Hete bliksem (zoete appeltjes stampot ui met peper en banaan) is heerlijk. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 4, 2012 Author Share Posted July 4, 2012 Nou dan gaan we maar eens rijgen...kan je er ook steeds nieuwe bij rijgen of moet dat weer een apart slingertje worden? Dat klinkt lekker Thea, banaan bij de Hete Bliksem. Gaan we een keer proberen.(Wij doen wel altijd banaan bij de witlofschotel uit de oven) Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted July 4, 2012 Share Posted July 4, 2012 Kuch.. Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
wouttie75 Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 je kunt ze rijgen maar ook drogen op de verwarming. Sommige ovens kun je heel laag in stellen en ze zo drogen in de oven. Je kunt er als ze goed droog zijn chilliflakes van maken. Dit is wat beter te doseren. Altijd de pepers ff proeven voor je ze erin gooit ha ha, dit doe je volgende keer anders. Ik nam vorige week een hap uit een hongaarse peper waarvan ik dacht dat hij niet heet was. Zelf geoogst zaad....dus wel gekruist met een of andere cayenne...water ! Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rantje Posted July 14, 2012 Author Share Posted July 14, 2012 't was zo'n kleintje...hihiMaar ze liggen te drogen nu, en als 't niet lukt is het pech, er hangen er nog zoveel aan Voorlopig gebruiken we peper maar weer uit de molen of een klein beetje sambal. Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.