Geplaatst: 18 augustus 20204 j Hahahah. Dank voor het omhoogschoppen van dit topic! Ik gril ze dus gewoon via de onderkant ipv de bovenkant. [emoji56]Dit is ook een mooi recept zeg!Helaas is oven stuk gegaan van de week. (Liep al n tijdje op laatste benen. En heeft nu de geest gegeven)Lijkt me wel een puist werk voor twee porties. Dat dan ook wel weer. wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 19 augustus 20204 j Ja dat ga ik volgende week anders doen! De schaal is groot genoeg om 3 x zoveel tomaten te bevatten dus dat komt goed. O, jammer, je oven. de mijne loopt ook al op die benen, ik hou mijn hart iedere keer vast als er brood instaat. Gelukkig heb ik beneden nog zon grote gasoven... Heb je al rondgekeken voor een nieuwe? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 19 augustus 20204 j Ja ben druk aan het rondkijken. Het moet weer een vrijstaande combimagnetron worden. De opties die ik zie hebben óf maar tot 200 graden oven, óf maar 900 watt magnetron, óf zijn takkig duur. Maar ik zoek vrolijk verder en zal dan dus heus ook wel vinden. Straks eerste potjes herfstframbozenjam inmaken. Lekker puur. Mmmm. En huis ruikt dan ook de hele avond zalig! wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 19 augustus 20204 j Wat toevallig, ik heb dit net op.... Hier p de foto nog in de maak maar ik vond het zo mooi dat ik een foto heb getrokken. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 19 augustus 20204 j 3 uren geleden, Charly zei: óf zijn takkig duur. Ja hè. Ik ben benieuwd wat je vind, hou me maar op de hoogte. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 22 augustus 20204 j Zag dit recept vorige week voorbij komen, en een hoop tomaten.. dus vandaag gemaakt. Het ruikt heerlijk en de smaak is ook goed, maar is voor een tomatensaus wel erg dun. Ik denk dat ik het straks toch nog even in de pan mik om wat in te dikken (En dan ook een beetje suiker erbij want voor de kinderen wel erg pittig geworden door de pepertjes).
Geplaatst: 22 augustus 20204 j Ik snap dat dunne. Moet CdB en andere vleestomaten is dat wat minder. ik mik er ook veel cherries ed bij en ik laat het dan ook een tijdje langer in de oven staan. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 22 augustus 20204 j ik ga morgen ook een poging wagen, de geur van de oven lijkt me sowieso al een bonus, kan niet slecht zijn combinatie met kruiden
Geplaatst: 22 augustus 20204 j Ik denk inderdaad dat langer in de oven de oplossing is voor de dunne saus, maar had de oven voor het avondeten nodig. normaal verdampt er natuurlijk ook meer vocht als je de tomaten in de pan op het vuur hebt. 22 augustus 20204 j aangepast door Vastone
Geplaatst: 23 augustus 20204 j Ik zou ze even wat uit laten lekken in een theedoek o.i.d. en het sap ergens anders voor gebruiken? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 23 augustus 20204 j Deze saus vries ik in in 2 persoon porties zonder fijn te maken. Ik heb dus nog stukjes tomaat in de saus dan. De kruiden haal ik er wel uit. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 23 augustus 20204 j Wat knap dat jullie hier van overhouden om te bewaren. Dat is hier nog nooit gelukt. 👍 De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 23 augustus 20204 j De geur is inderdaad fantastisch, begon al met het fruiten van de knoflook en pepers, wel dubbel zo lang in de oven gehouden als het oorspronkelijke recept want het leek me toch ook iets te lopend zijn anders.
Geplaatst: 29 juli 20213 j Ohhh je weet niet half hoe hard ik aan het duimen ben voor mijn tomaten! Er hangen prachtige trossen, maar het weer is niet optimaal. Ik ben vorig jaar in mijn eerste moestuinzomer zo verwend met eindeloze millefleur oogst.
Geplaatst: 24 juli 20222 j aangezien ik nu al redelijk wat tomaten heb zal ik dit recept ook zeker eens proberen, maar heb wel geen weckpotten. Ik lees dat 'gewone schroefpotten' ook gaan als je dan een klik hoort? Hoe lang kan je dan bewaren? Levensmotto : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀
Geplaatst: 24 juli 20222 j Ik bewaar het in gewone schroefpotten. Maar bewaar deze wel in de koelkast nadat het in mijn ( te warme) kelderkast mis ging. Dat gaat dus prima. Maar een gedeelte gaan gewoon de vriezer in. Dan weet ik zeker dat het goed blijft.
Geplaatst: 24 juli 20222 j Ik maak het al vele jaren in 'schroefpotten', of flessen, en bewaar ze in de kelder. Ik eet ze nog van vorig jaar en soms ook van langer nog. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 24 juli 20222 j 10 uren geleden, Karietje zei: aangezien ik nu al redelijk wat tomaten heb zal ik dit recept ook zeker eens proberen, maar heb wel geen weckpotten. Ik lees dat 'gewone schroefpotten' ook gaan als je dan een klik hoort? Hoe lang kan je dan bewaren? Wij doen zo goed als alle "inmaak" in schroefpotten dus zo ook de tomatensaus en aanverwanten variaties daarop. Het is een zeldzaamheid als er een pot niet goed is bij openen, meestal blijkt dan dat er toch is niet helemaal goed is gegaan met het sluiten. Langste wat ik de potten met tomatensaus heb laten staan was 2,5 jaar en dat was zonder problemen.
Geplaatst: 27 juli 20222 j iemand dat mij nu snel kan antwoorden of ik de schroefdeksels dan best nog 20 min in de oven zet? of ze gewoon zo laten staan op het aanrecht? op zijn kop of niet? voor houdbaarheid.. mijn tomatensaus is bijna klaar Levensmotto : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀
Geplaatst: 27 juli 20222 j Tadaaa … gelukt.. nu hopen dat ze lekker is want ja.. 3 weken after Corona & ik proef nog steeds weinig 😬😅 Levensmotto : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀
Geplaatst: 27 juli 20222 j 1 hour ago, Karietje said: iemand dat mij nu snel kan antwoorden of ik de schroefdeksels dan best nog 20 min in de oven zet? Doe ik niet. Gaat bij mij wel bijna altijd goed. 1 hour ago, Karietje said: op zijn kop of niet? Dat doe ik dan weer wel. Bijna direct na vullen. Een minuut of 10, dan rechtop zetten. Maar weet niet of het ook echt nodig is. Meestal kan je aan de dop zien of hij vacuüm staat. Bij drie van de vier potten zie ik een kleinere ronde cirkel in het midden van dr dop. Die moet je straks niet meer in kunnen drukken (omdat hij dan als het goed is al ingedrukt is door de vacuüm). Als dat bij een pot nog wel kan zou ik die in de koelkast zetten en lekker opeten.
Geplaatst: 27 juli 20222 j @Goudsbloempje2 ze hebben ondertussen allemaal geklopt & zijn niet meer indrukbaar! Levensmotto : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀
Geplaatst: 27 juli 20222 j Hier zijn de tomaten ook weer verwerkt! Met knoflook, ui, tijm, salie, oregano, pepertje, ietsjes zout. Superlekker!!
Geplaatst: 28 juli 20222 j 18 hours ago, Karietje said: Tadaaa … gelukt.. nu hopen dat ze lekker is want ja.. 3 weken after Corona & ik proef nog steeds weinig 😬😅 Nee hoor... doe ik nooit... schroefdeksels in de oven... Wel koken maar verder niet... Gaat goed ( tot nu toe)
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.