Jump to content

Het opkomen van de spinazie winterreuzen


ilse

Recommended Posts

Het was vorige week natuurlijk erg warm. Heb je de grond voldoende nat gehouden (zaden hebben vocht nodig en kiemende zaden mogen niet droog komen te liggen). Verder nog even geduld en anders opnieuw zaaien. Mijn vorige week gezaaide spinazie staat sinds eergisteren boven maar heb de grond goed nat gehouden.

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor jullie reacties!

Ik ben soms nogal ongeduldig maar geloof niet dat ik de enige zal zijn haha

Maar zal nog even wat geduld hebben. Als ik me goed herinner heb ik het eind vorige week gezaaid dus zal nog even een weekje wachten en anders dus opnieuw proberen.

Houden jullie de afstand aan die op de zakje staat ook aan of plant je ze in een rij en gewoon lekker dicht op elkaar?

Sorry voor misschien de wat rare vragen maar ben aan het ontdekken hoe ik dit het beste kan doen. Lijkt me zo raar 1 blaadje om de zoveel cm...

Link to comment
Share on other sites

Nee joh, dat wordt geen 1 blaadje, wordt echt een plantje hoor. Ik heb toch een afstand gehouden van 5 cm, kunnen best groot worden hoor. en ongeduld o dat kan ik zeker over mee praten ,vooral het eerste jaar was het erg, leer me nu wat te beheersen. en gaat steeds beter, wil je een mooie oogst,dan is toch geduld een hoofdzaak heb ik inmiddels begrepen. succes met je spinazie

Link to comment
Share on other sites

ik heb mijn spinazie ondertussen al enkele weken geleden gezaaid en er is eigenlijk zo goed als niets opgekomen.

Maar ik herinner me van de vorige keer dat ik wel 3 weken heb moeten wachten.

Maar uit een zaadje komt meer dan een blaadje hoor, er groeit een heel plantje uit.

Zoals hier te zien

http://www.plantaardig.com/groenteninfo/images2011wp/c537c6531ff3_EB54/image_3.png

Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

Link to comment
Share on other sites

Ik geef ze elke avond in ieder geval water. Zou dat genoeg zijn? Misschien maar gewoon even aankijken en anders ga ik dat weken ook maar eens proberen.

 

@Jeanne -gordijn Tja het soms erg lastig eigenschap dat ongeduldige. Maar moet zeggen dat het redelijk gaat tot nu toe met me moestuin. Het is me eerste seizoen en had al van tevoren zoiets van het is eerst uitproberen om er vervolgens van te leren. Zo leer ik dus nu ook over spinazie. En weet ik dat ik als ik volgend jaar een maaltijdje wil hebben van prinsesse bonen dat ik wel wat meer moet gaan zaaien dan. Gister had ik maar 5 boontjes... Die zijn dan maar door de sla gegaan. En ontdekt dat als je open geknipte flessen over je mini plantje zet dat de slakken er dan niet bij kunnen. Had helaas gister te weinig flessen waardoor de spitskool wel is aangevreten. Maar goed het zijn allemaal weer dingen waar je van leert. En ik vind het mega leuk om te doen!!

Link to comment
Share on other sites

Elk zaadje kan maar één keer kiemen en daar is vocht voor nodig. Als dat is gebeurt en het wordt daarna een droge en warme periode waarbij je vergeet water te geven dan verdrogen die jonge kiemen en dan is het einde verhaal. Mogelijk is dat wat er aan de hand is.

met vriendelijke groet, Rubo

Link to comment
Share on other sites

Ilse,

 

ik heb gistermiddag nog even een foto gemaakt. Om de 5 cm zaaien doe ik niet, ik trek een geultje, zaai lekker dik en dun niks uit. Na enkele weken afsnijden boven de grond en opeten

 

2108201276186761345798760.jpg

 

Niet te veel zorgen maken vooraf. Gewoon zaaien en proberen. Als het plantje boven staat zie je wel ongeveer hoe groot die wordt. Door het te doen en niet al te druk te maken leer je het meest. En natuurlijk een beetje geduld hebben.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...