Jorg Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 De afgelopen maanden regelmatig de jonge blaadjes van mizuna (groen/rood) en mosterdblad "green in the snow" (onder) verwerkt in salades. Nu de langste dag al weer ver achter ons ligt en het wat kouder wordt schieten de planten niet meer door maar groeien als kool uit tot flinke kroppen. Wat kan ik nog meer met mizuna, buiten de jonge blaadjes uit het hart in de salade verwerken? Iemand een recept voor de grotere bladeren of andere suggesties? Foto van een week geleden, inmiddels al weer 2x groter. Verder wel mooie/sierlijke planten om in de tuin te hebben staan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Ik denk dat je er een lekkere stamppot mee kunt maken. Een soort pittige raapstelen stamppot. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 19, 2012 Share Posted September 19, 2012 Lekker met wat stukjes chorizo er doorheen (door stamppot). Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Ja, stamppot, even meewokken, of bestrooi er een pizza mee ( na het bakken) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Dat laatste is ook erg lekker. Gewoon basic pizza maken, wat blaadjes eroverheen strooien en dan een lekkere dressing erover. Heerlijk! Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 zijn er inmiddels al meer mensen die dit gegeten hebben en hoe Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicolette Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 ik gebruik het zo'n beetje zoals je rucola gebruikt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Hier wordt het ook zeer op prijs gesteld! Jummie... Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilmer Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Is Mizuna nou die plant bovenaan?Het lijkt namelijk als twee druppels water op mijn bladmoes, dus is dat nu eigenlijk dezelfde plant? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.