appelvrouw Geplaatst: 27 augustus 2013 Geplaatst: 27 augustus 2013 wraps met zalm komkommer en mieriksworteltomaatjes, simpel met een blaadje basilicum en een drupje goddelijke olijfoliesnijbiet gekookt, dan met boter gestoofd en dan parmezaanse kaas erop... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 27 augustus 2013 Geplaatst: 27 augustus 2013 Oh... das ook wel een goed idee, gewoon simpel houden die snijbiet... Gooi het nu vooral overal doorheen... Misschien wordt het hem vandaag nog wel... lekker! Uit andermans tuinen gegeten: Soep van de één en quiche van de ander...
jeanne-heijmans Geplaatst: 28 augustus 2013 Geplaatst: 28 augustus 2013 Maandag de laatste peultjes,dinsdag boterboontjes,vandaag spinazie.
appelvrouw Geplaatst: 28 augustus 2013 Geplaatst: 28 augustus 2013 gewoon simpel houden die snijbiet... Simpel maar heel lekker dit receptje.Stelen in kleine stukjes even koken minuut of 2, blad fijngesneden erbij, minuut of 2, afdruipen en uitlekken, terug in de pan met een klontje boter pez en dan vlak voor serveren de parmezaanse erdoor..lekker ruim strooien en erdoor roeren Vanavond veelkleurentomatensalade.Bietjes met knoflook uit de ovenFrietjes van de Raja`s(mmm )IJs met bessen op sap toe... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 29 augustus 2013 Geplaatst: 29 augustus 2013 broodje kroket met eigen mosterd en radijskiemen
Eveline68 Geplaatst: 29 augustus 2013 Geplaatst: 29 augustus 2013 Snijboontjes van de tuin mmmmm en druiven als toetje na.
Erny Geplaatst: 29 augustus 2013 Geplaatst: 29 augustus 2013 Tnx Jet!Vanmiddag komkommertje hap snack weg, nu net de bovenste helft van de mega grote Gele Oekraïner tomaat van Bit.... Heerlijk om eindelijk weer een échte tomaat te proeven! Edit:En paar uur later: Gegeten vers van de tuin: De spinazie! Met wat knoflook in de pan gesmoord, van afdruipvocht sausje gemaakt met scheut room en p/z, gegeten met Tagliatelli, 2 gekookte eieren en Parmezaan. Trouwens J. ... dat van die "goddelijke olijfolie" klinkt ook goed...
Inez Geplaatst: 29 augustus 2013 Geplaatst: 29 augustus 2013 Kipfileetje, gevuld met basilicum, tomatenpuree, veeeeel knoflook en mozzarella. Daarbij gemengde sla en rucola uit eigen tuintje. En aardappelraampjes (of hoe die dingen ook heten). De basilicum komt ook uit eigen tuin. Bonaire is waar mijn huis staat en waar mijn bed slaapt!
Erny Geplaatst: 30 augustus 2013 Geplaatst: 30 augustus 2013 Megarijpe heerlijke Rosé de Bern tomaat (weer van Bit) met mozzarella en basilicum, olijfolie/balsamico /zout/peper.
RobO Geplaatst: 31 augustus 2013 Geplaatst: 31 augustus 2013 soepje met brood nouja zeg maar gerust SOEP: ui en selder (1 ui, 3 stelen) smoren in roomboter, na 10 min bloemkool ( 250g) erbij, nog 15-20 minuutjes pruttelen, beetje bouiilon toevoegenpureren met staafmixer en dan de rest van de net getrokken schenkel/kippe/etc bouiilon erbij (0,5 l)+ 0,25 l melk erbij en dan nog even pruttlen100 g blauwe kaas erbij (Stilton, Bleue, Gorgonzola, Danish en als je net een bonus had gekregen Rokkiefort ) en binden met melk/maizena totiegoedis, proeven dus...met telkens een schone lepel dat wel!vlak voor opscheppen P&Z en slagroom (flinke scheut)
HuubvG Geplaatst: 31 augustus 2013 Geplaatst: 31 augustus 2013 Kom water met de laatste handvol kapucijners (nakomertjes) erin, in de magnetron aan de kook gebracht. Eruit gehaald en de eerste rood gekleurde peper erbij gedaan. Weer even aan de kook gebracht, 20 sec doorkoken, eruit halen, pakje kop a soep erbij, selderij erbij, klaar en dat was de lunch met de gebruikelijke geroosterde kaas/plukgroente/kruidenboterham.
RobO Geplaatst: 1 september 2013 Geplaatst: 1 september 2013 (aangepast) ja het wordt wel saai maar weer eters (nee hoor, we love eters!): bloemkoolsoepje (o nee SOEP)snijboontjes met bonenkruid, roombotersausje en nootmuskaatrabarber met kaneelstokje met stiekum toch n piepkleinbeetje suiker (don't tell the wife..) salade van babycourgette, tomaatjes tiny tim-green grape-black cherry- eerste suikermaisaardappelkes uit de oven met rozemarijn olie en P&Z en knofkalfsbiefstukje met knof & uitjeyogh met pruimenmoes toe 2 september 2013 aangepast door Gast
RobO Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 zó, 1991, daar zit ik toch even van te kijken moeten we toch ook eens proberen: wecken van fruit
appelvrouw Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 ... dat van die "goddelijke olijfolie" klinkt ook goed... Tja, je hebt niet iedere dag van die heerlijke olie..kreeg een klein flesje van een vriend die deze wilde importeren uit Spanje. bedrijfje mislukt, en nu krijgen alle vrienden voor hun verjaardag geweldige olijfolie; ik snap niet dat er mensen zijn die olijfolie zonder smaak willen We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Eveline68 Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 Vandaag sperziebonen uit de tuin, vers geplukt natuurlijk...
RobO Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 knolseldermet thaise curry (zelf getjobekt)rijst, gehaktboodje met sojasausaugurksalade
prettig gestoord Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 Roerbak met heeel veel paprika, prei, mais, ui en knoflook uit eigen tuin yummy met een kipfiletje opgepeuzeld Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Conny Geplaatst: 2 september 2013 Geplaatst: 2 september 2013 Welke smaken heb je van die olijfolie Jet ??? Leef je leven dag voor dag. https://www.facebook.com/conny.coomans
Katja1604 Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 Wij hebben net maiskolven gegeten, heerlijk!Binnen 5 minuten van de plant in de pan!
Erny Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 Gisteren "tagliatelle" gemaakt van courgettes (ach ja, je probeert eens wat, weer een paar courgettes minder), dit met een tomatensaus gegeten... was lekker maar miste de pasta wel...Komkommertje in Yuzu-dressing met rode ui en zeewier (wakame), limoensap, z/p, olijfolie.
RobO Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 rijst, vleesje met ketjap en sesamolie, selderknol in kerrie en kokosmelk, augurk met gember en citroen, black cherrie tomaatjes, wijntje.....
appelvrouw Geplaatst: 4 september 2013 Geplaatst: 4 september 2013 Welke smaken heb je van die olijfolie Jet ??? Alleen maar die Goddelijke..extra koud en handgeperst genummerde fles uit kleine boomgaard.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten