Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

wraps met zalm komkommer en mierikswortel

tomaatjes, simpel met een blaadje basilicum en een drupje goddelijke olijfolie

snijbiet gekookt, dan met boter gestoofd en dan parmezaanse kaas erop...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Oh... das ook wel een goed idee, gewoon simpel houden die snijbiet... Gooi het nu vooral overal doorheen... Misschien wordt het hem vandaag nog wel... lekker!

 

Uit andermans tuinen gegeten: Soep van de één en quiche van de ander...

Geplaatst:
gewoon simpel houden die snijbiet...

Simpel maar heel lekker dit receptje.

Stelen in kleine stukjes even koken minuut of 2, blad fijngesneden erbij, minuut of 2, afdruipen en uitlekken, terug in de pan met een klontje boter pez en dan vlak voor serveren de parmezaanse erdoor..lekker ruim strooien en erdoor roeren

 

Vanavond veelkleurentomatensalade.

Bietjes met knoflook uit de oven

Frietjes van de Raja`s(mmm )

IJs met bessen op sap toe...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Tnx Jet!

Vanmiddag komkommertje hap snack weg, nu net de bovenste helft van de mega grote Gele Oekraïner tomaat van Bit.... Heerlijk om eindelijk weer een échte tomaat te proeven!

 

Edit:

En paar uur later: Gegeten vers van de tuin: De spinazie! Met wat knoflook in de pan gesmoord, van afdruipvocht sausje gemaakt met scheut room en p/z, gegeten met Tagliatelli, 2 gekookte eieren en Parmezaan.

 

Trouwens J. ... dat van die "goddelijke olijfolie" klinkt ook goed...

Geplaatst:

Kipfileetje, gevuld met basilicum, tomatenpuree, veeeeel knoflook en mozzarella. Daarbij gemengde sla en rucola uit eigen tuintje. En aardappelraampjes (of hoe die dingen ook heten). De basilicum komt ook uit eigen tuin.

Bonaire is waar mijn huis staat en waar mijn bed slaapt!

Geplaatst:

Megarijpe heerlijke Rosé de Bern tomaat (weer van Bit) met mozzarella en basilicum, olijfolie/balsamico /zout/peper.

Geplaatst:

soepje met brood

 

nouja zeg maar gerust SOEP:

 

ui en selder (1 ui, 3 stelen) smoren in roomboter, na 10 min bloemkool ( 250g) erbij, nog 15-20 minuutjes pruttelen, beetje bouiilon toevoegen

pureren met staafmixer en dan de rest van de net getrokken schenkel/kippe/etc bouiilon erbij (0,5 l)+ 0,25 l melk erbij en dan nog even pruttlen

100 g blauwe kaas erbij (Stilton, Bleue, Gorgonzola, Danish en als je net een bonus had gekregen Rokkiefort ) en binden met melk/maizena totiegoedis, proeven dus...met telkens een schone lepel dat wel!

vlak voor opscheppen P&Z en slagroom (flinke scheut)

Geplaatst:

Kom water met de laatste handvol kapucijners (nakomertjes) erin, in de magnetron aan de kook gebracht. Eruit gehaald en de eerste rood gekleurde peper erbij gedaan. Weer even aan de kook gebracht, 20 sec doorkoken, eruit halen, pakje kop a soep erbij, selderij erbij, klaar en dat was de lunch met de gebruikelijke geroosterde kaas/plukgroente/kruidenboterham.

Geplaatst: (aangepast)

ja het wordt wel saai maar weer eters (nee hoor, we love eters!):

 

bloemkoolsoepje (o nee SOEP)

snijboontjes met bonenkruid, roombotersausje en nootmuskaat

rabarber met kaneelstokje met stiekum toch n piepkleinbeetje suiker (don't tell the wife..)

salade van babycourgette, tomaatjes tiny tim-green grape-black cherry- eerste suikermais

aardappelkes uit de oven met rozemarijn olie en P&Z en knof

kalfsbiefstukje met knof & uitje

yogh met pruimenmoes toe

aangepast door Gast
Geplaatst:
... dat van die "goddelijke olijfolie" klinkt ook goed...

 

Tja, je hebt niet iedere dag van die heerlijke olie..kreeg een klein flesje van een vriend die deze wilde importeren uit Spanje. bedrijfje mislukt, en nu krijgen alle vrienden voor hun verjaardag geweldige olijfolie; ik snap niet dat er mensen zijn die olijfolie zonder smaak willen

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Gisteren "tagliatelle" gemaakt van courgettes (ach ja, je probeert eens wat, weer een paar courgettes minder), dit met een tomatensaus gegeten... was lekker maar miste de pasta wel...

Komkommertje in Yuzu-dressing met rode ui en zeewier (wakame), limoensap, z/p, olijfolie.

Geplaatst:

rijst, vleesje met ketjap en sesamolie, selderknol in kerrie en kokosmelk, augurk met gember en citroen, black cherrie tomaatjes, wijntje.....

Geplaatst:
Welke smaken heb je van die olijfolie Jet ???

 

Alleen maar die Goddelijke..extra koud en handgeperst genummerde fles uit kleine boomgaard..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...