Geplaatst: 28 september 201212 j Mijn oma nam op zondag altijd een advocaatje met slagroom. Het leek me toch een keer leuk op te maken, zie hier het resultaat. O'ja en is echt lekker! Urban farming , stadsboeren: Daarover gaat Goed boeren in de Stad, in de breedste zin van het woord.
Geplaatst: 28 september 201212 j http://members.chello.nl/b.boom7/likeurrecepten.htmOp deze site staat precies hoe je advocaat kan maken ,en nog veel meer lekkere receptjes.Bij mij staat nu absinth te macereren,en de dropshot is erg lekker.After8 likeur is ook zalig.
Geplaatst: 28 september 201212 j ff of topic indy : smaakt die dropshot gezouten? en on topic: Ik zou graag het recept van de topicstarter ook leren...ben steeds vanalles met eieren aan het uitproberen
Geplaatst: 28 september 201212 j O( gatver wat vond ik dat altijd vies...zo gladjes in de mond.)..ik ben wel benieuwd of het van eigen ei lekkerder is dan uit de gekochte fles.Het ziet er wel prachtig geel uit Stadsboertje!! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 september 201212 j Yuk lust ik ook niet JetHeb hier 2 flessen staan, en niemand die het wil eten/drinken.Zou dat spul goed blijven Misschien een keer een sneeuwster van maken,met heel veel slagroom , dan proef je de advokaat ziet zo.
Geplaatst: 28 september 201212 j Owww lekker Mijn oma maakte dat vroeger altijd zelf. Heb nog ergens een recept van haar liggen. Eens opzoeken. Good things come in small packages
Geplaatst: 28 september 201212 j Nou als je het niet lust, moet je eens een eetlepel of 2 door of over een kommetje vanilleijs doen (meer is n'og lekkerder tralalalalaaaaah )
Geplaatst: 28 september 201212 j @Gedee:Nee het is wel gemaakt met zoute drop,maar het is niet zout meer als hij klaar is.Eigen advocaat is meestal wat zachter van smaak,als dat je het in de winkel haalt,maar de advocaat smaak blijft.Dus als je het niet echt lekker vind,dan is het zonde om te maken.
Geplaatst: 28 september 201212 j Auteur Het recept staat op http://www.goedboerenindestad.nl/recepten/artikel/zelf_advocaat_maken/ Het eigeel is inderdaad van mijn eigen kippen Urban farming , stadsboeren: Daarover gaat Goed boeren in de Stad, in de breedste zin van het woord.
Geplaatst: 28 september 201212 j Ik lustte vroeger ook nooit advocaat, en zeker niet uit de winkel! Sinds ik zelfgemaakte advocaat heb ontdekt.... Mjammie... blijf daar maar eens af. Het is trouwens echt niet moeilijk om zelf te maken, en ohhh zo lekker!! #aanrader
Geplaatst: 29 september 201212 j Ik ga het ook niet maken..straks wel meidoornwijn We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 1 oktober 201212 j Ok, simpel receptje van oma's advocaat: 15 eierenbijna 1L. (inmaak)brandewijn1 pond suiker2 zakjes vanillesuiker De eieren zeven en in een melkkoker doen. Ondertussen een grotere pan met water aan de kook brengen. Na de kook lager zetten en de melkkoker-pan met eieren hierin zetten. Direct de suikers en de brandewijn toevoegen.Met een houten lepel (alleen maar!) rechtsom blijven roeren tot het schuim wat er op komt weg is getrokken. Daarna in een bak koud water af laten koelen en eventueel (als er nog klonten in zitten) door een zeef roeren. Lekker met een toefje slagroom. Hoelang het houdbaar is weet ik niet meer precies, iig moet het wel de koelkast in. Good things come in small packages
Geplaatst: 1 oktober 201212 j (Niet dat ik het ga maken..) Hoe zeef je eieren Helly? En die inmaakbrandewijn..is dat gewoon 40%? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 1 oktober 201212 j Eeh.. gewoon.. door zo'n metalen zeef. En met behulp van een pollepel, dat dan weer wel Ging er bij oma om dat die witte dingetjes in de zeef achterbleven. Weet ff niet meer zo snel hoe dat heet Gewone brandewijn is minstens 35% alcohol, inmaak is wat lager, zie: "Inmaakbrandewijn heeft een wat lager alcoholgehalte en is iets gezoet, waardoor het inmaken van vruchten nog gemakkelijker wordt." http://nl.wikipedia.org/wiki/Brandewijn_(drank) Good things come in small packages
Geplaatst: 1 oktober 201212 j Over de houdbaarheid:Als je schoon werkt, na bereiding snel afkoelt, en daarna direct -flessen vol afgevuld- in de koelkast plaatst (4 graden), hoe lang is het dan in ieder geval houdbaar? En wat doe ik met zoveel overblijvend eiwit. Andere toepassing, recept? Inhoud bloempot of bak berekenen
Geplaatst: 1 oktober 201212 j schuimkoekjes erg lekker.Ik heb ergens eens gelezen dat de flessen ongeopend wel een maand of 4 kunnen staan.Geopend in de koelkast bewaren.
Geplaatst: 3 oktober 201212 j Dank.Schuimkoekjes: Een recept gevonden waar één eiwit 8 koekjes oplevert. Van 16 eiwitten dus 128 koekjes! Inhoud bloempot of bak berekenen
Geplaatst: 3 oktober 201212 j Dat lukt mij nooit ik haal er altijd minder koekjes uit. Misschien maak ik ze te groot
Geplaatst: 3 oktober 201212 j Maak je er dan formaat eierkoek van? Vraag t s aan Jorieke, die maakt ze regelmatig als ze veel eieren over heeft. Die schuimkoekjes bedoel ik Good things come in small packages
Geplaatst: 3 oktober 201212 j Ik maak ze wel redelijk aan de maat ja,heb een grote oven,dus er passen ook heel veel in.Ik maak ze in een spuitzak,van die drolletjes zeg maar.Ik tel eigenlijk ook nooit,er gaat altijd een gedeelte naar mn vader,die is er dol op.
Geplaatst: 3 oktober 201212 j Met 3 eiwitten heb ik 1 bakplaat vol. Met schuimpjes zo groot als een ei. Ik heb ze nooit geteld Ik maak lelijke hompjes, eerder gebruikte ik ook wel een slagroomspuit. Maar dat is me teveel gepruts. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 4 oktober 201212 j Auteur Ik maak (bijna) altijd chocolademousse. Het recept staat op http://www.goedboerenindestad.nl/recepten/artikel/basis_chocolademousse/ We leuk om te lezen wat jullie allemaal doen! Urban farming , stadsboeren: Daarover gaat Goed boeren in de Stad, in de breedste zin van het woord.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.