Jump to content

Welke grondsoort in bakken


Arno

Recommended Posts

Beste leden,

 

Ik wil graag groente gaan kweken op mijn balkon, maar dit wil nog niet zo lukken met de grondsoort wat ik nu gebruik.

Ik gebruik nu Moestuingrond, maar dit heeft alleen werking op mijn bladeren, heb tot nu toe weinig groente gekregen aan mijn planten.(wel veel blad en grote planten)

 

Mijn vraag is dan ook, wat is de beste grond om te gebruiken voor mijn bakken die ik op mijn balkon heb staan.

Ik wil graag bieten, bonen, radijs, wortelen en peulen gaan kweken.

Dus eigenlijk beetje het standaard spul.

 

Ik hoor graag van jullie.

Ben nieuw op dit forum, dus ben nog een beetje aan het kijken hier en daar.

 

Groeten, Arno van Kampen

Apeldoorn.

Link to comment
Share on other sites

Als je veel blad hebt en minder vrucht kan het ook liggen aan het licht he ? Hoeveel uur volle zon heb je op een zonnige dag ?

 

Op zich vind ik die moestuingrond van Intratuin inderdaad nogal onzinnig. Straks krijg je ook nog struiken-bordergrond. Bloembollengrond en Zomerbollengrond. Maar goed, buiten dat je duur uit bent, is er met de grond niet echt veel mis hoor.

Op dit forum is er zat te vinden over grondjes, bemesting en zo van alles. Kijk maar es lekker rond. Ben je wel uren bezig. maar ok. We gaan toch de winter in.

 

Zaai en stek grond ( ik ben er gek mee, ik gebruik het dus inderdaad bij al mn stekken ) is niet voor iets anders bedoeld. Ook potgrond zou ik afraden voor een langdurig gebruikte bak.

Link to comment
Share on other sites

Er is een hoofdtopic op de 1e pagina van dit Forum ( ergens net onder het midden dacht ik ) wat heet : Square foot gardening en tuinieren in potten.

Dat noemen ze SFG - bakken. Of ook wel vierkante milimeterbakken. Ik denk dat daar wel veel tips staan over de aan te raden grondjes en mengsels of kant en klare zaken.

 

Ik zou zelf deel tuinaarde, deel potgrond , deel cocopeat nemen, en een klein deel klei ( of als je daar niet aan kan komen : vijvergrond of anders geraniumgrond ( daar zitten in beide delen klei in )) Dan heb je nog toe te voegen goedjes die het water beter vast houdt. Zelf weten.

 

Maar goed. Ik heb geen mm-bakken. Mijn grotere potten op terras ed vul ik met deels potgrond, deels klei uit de tuin. ( half half )

Link to comment
Share on other sites

Ik zou toch echt voor de mm mix gaan. Dus: compost, vermuciliet en turfmolm (turf strooisel). Van alle 3 even veel . Elke keer dat je oogst doe je wat compost er bij. Google anders maar even op makkelijke moestuin mix. Als je bij het seizoen van Rantje kijkt hier op het forum zie je resultaten van de mix

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...