Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Vreemd zo dat zuurdesem het doet mij denken aan een soort griezelige paddestoel die ik ooit heb gehad in een pot met koude thee.

Dat ding was ook net een akelig huisdier soms splitste hij zich en dan had je er twee en daarna die weer en had je er 4 enzv enzv en omdat ze leefde gooi je ze ook niet zo vlug weg..... en geen mens wilde een jonkie.

Opgegeven moment was ik het zat en heb ze allemaal doorgetrokken, de thee waar hij indreef was gezond om te drinken eigenlijk durfde bijna niemand dat te doen, het leek wel of er prik in het oude theewater kwam

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Snapte totaal niet wat je bedoelde, maar even opgezocht: komboecha of kargasok oftewel: gadverdamme! Daar zou ik ook geen slok van nemen!

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

Ja komboecha heet het dat herrinder ik me het klonk als een land en ding lijkt op een kwal glibberig en doorzichtig.

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Wat een apart onderwerp.

Ik heb even die namen opgezocht met Google afbeeldingen, dat was schrikken!

Good things come in small packages

Geplaatst:

Ik heb ook Komboecha een tijd lang gemaakt en ik vond het eigenlijk erg lekker. Nu doe ik het niet meer, het was 1 van mijn experimenten: proberen wat het is en dan verwaterd het meestal weer, want het kost weer aandacht en tijd en had zelf eigenlijk geen goede methode om de temperatuur goed constant te houden.

 

Maar het spul schijnt ook super gezond te zijn, zo blijkt uit duitse en russische (waar het spul veel gedronken wordt) onderzoeken. Vooral je lever heeft er veel baat bij.

 

Mocht iemand het willen uitproberen: je kunt kant en klare komboecha drank bestellen, als je wilt proeven, bij bijv. manivivendi en komoechadrank.nl ofzo, er zijn er meerdere. Het is een fris licht zuur drankje, met bubbels en heeft ook wel een zoete tint ergens.

Comprehend and copy Nature

Geplaatst:

Heb jij ook komoecha gehad Jorieke, ik heb zelf gedacht aan yogurt plant maar toen ik las dat het kefir heet en me ingelezen had begon ik te

twijvelen bleek weinig met plant te maken te hebben, is die yogurt echt lekker.

Players only love you when they're playing.

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

combucha ligt zuur, azijn is het vreeselijk.

Ik heb mijn bestelling binnen voor mijn kefir in de jaren zeventig heb ik er ook een gehad en ben benieuwd hoe die me nu bevald

 

groetjes, ps rond de vier en twintigste krijg ik ze binnen./

  • 3 years later...
Geplaatst: (aangepast)

ik heb jaren Komboecha gemaakt en liters gedronken

 

Citaat uit het boek van Frans Balis en Roos van Hoof,

 

Samenstelling:

 

De komboega is een leefgemeenschap van lagere levensvormen, een symbiose van gisten en bacteriën. Ze hebben elkaar nodig, profiteren van elkaar en beschermen elkaar om te overleven. Men weet niet goed waarbij men de komboecha moet klasseren. Het is geen zwam, geen paddenstoel, geen wier, en het hoort ook niet bij de algen of mossen

 

In feite is de zwam een variabele leefgemeenschap van allerlei soorten gisten en bacteriën, een complex van microscopisch kleine wezens, een grote fabriek die nuttige en heilzame stoffen produceert via allerlei complexe biochemische reacties. Als levend wezen, en om optimaal te kunnen functioneren is de zwam afhankelijk van uitwendige factoren zoals de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof, van de tempratuur enzovoort. Hij kan variëren in samenstelling, naargelang zijn herkomst, naargelang zijn kweekwijze en hygiëne, of naargelang een goede of minder goede behandeling [...]

 

 

Ik dronk dagelijks ongeveer twee kleine glaasjes per dag, maar vaak meer omdat ik het zo lekker vond. Ik maakte het met groene thee, honing, dextrose (druivensuiker) en gewone suiker. Liters Komboecha maakten we

geen goede methode om de temperatuur goed constant te houden
op een speciaal daarvoor gekocht elektrisch warmhoud-plaatje Voor de liefhebber van witbier dit recept schenk in je glas bier een scheut Komboecha. Op de zwam zelf kauwen kan ook en is erg lekker, daarvoor knip je een stukje uit een zwam die je op je tong laat smelten en kauwen maar, echt een belevenis wat je dan overhoud. Ik drink het nu niet meer omdat ik zoveel verhuisd ben. Hoe langer de komboecha-thee staat hoe zuurder hij wordt

 

edit de zoveelste de zwammen spoel ik niet door de WC maar begraaf ik in de grond goed voor mij en voor de grond

aangepast door Gast
Geplaatst:

Ik heb er één. Ik heb het 1x gedronken,en het is niet mijn favo. Vind het trouwens ook een heel gedoe. Je moet thee maken,afkoelen,mixen met. Heb t 1 x gedaan,en hij staat sinds die tijd eigenlijk. Zal morgen ff kijken hoe die er nu uitziet. Kefir heb ik allebei,water en melk. Zelf hou ik wel van de melkkefir.

Waterkefir vind ik ook al minder.

Geplaatst:

Bijzonder om te zien Indy

Hoe doe je dat met de thee?

Welke thee gebruik je en waar meng je het mee?

Groetjes Loraine

 

"Wat niet kan, moet nog gebeuren."

Geplaatst:

Klopt Thea,het is net zoiets. Ik gebruik groene thee en suiker.

Je maakt de thee,met suiker ,en als de thee afgekoelt is mik je die zwam er in. Na 2 weken is er dan een nieuwe gegroeid.

Die thee drink je dan. Nou,ik vond het niks.

Geplaatst:

Indy je zwam ziet er op de foto vitaal uit en dus kan je goed delen

als je van 1 zwam bijvoorbeeld 16 stukjes knipt dan heb je zestien mensen blij gemaakt met 1 komboecha-zwam

Geplaatst:

Komboecha is echt iets anders dan kefir..

Komboecha is met zwarte of groene thee gemaakt en liefst van gezuiverd water met suiker, honing en dextrose (eko/druivensuiker)

Komboecha is niet te vergelijken met water of yoghurt Kefir

  • 1 year later...
Geplaatst:

Ik wilde het wel eens proberen, waterkefir.

 

Alleen: er moet behoorlijk wat suiker in! Een deel daarvan wordt gebruikt in het fermentatieproces, maar niet alles.

Niemand durft te verklaren dat diabetici het zonder problemen kunnen drinken, dus dat zegt genoeg over de restsuikers.

 

Ik vind het een lekker fris zomerdrankje, maar als ik me dan tóch wil bezondigen aan drankjes waar je goed van groeit, dan drink ik liever bier of vruchtensap

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...