hansm Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Vreemd zo dat zuurdesem het doet mij denken aan een soort griezelige paddestoel die ik ooit heb gehad in een pot met koude thee.Dat ding was ook net een akelig huisdier soms splitste hij zich en dan had je er twee en daarna die weer en had je er 4 enzv enzv en omdat ze leefde gooi je ze ook niet zo vlug weg..... en geen mens wilde een jonkie.Opgegeven moment was ik het zat en heb ze allemaal doorgetrokken, de thee waar hij indreef was gezond om te drinken eigenlijk durfde bijna niemand dat te doen, het leek wel of er prik in het oude theewater kwam Quote Players only love you when they're playing.
Jorieke123 Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Bedoel je niet kefir? Korrels? Ik ken geen paddestoel die dat doet? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Koert Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Snapte totaal niet wat je bedoelde, maar even opgezocht: komboecha of kargasok oftewel: gadverdamme! Daar zou ik ook geen slok van nemen! Quote Even a broken clock is right twice a day
Jorieke123 Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Ik heb een tijdje melkkefir gehad, en dat was best leuk. Je kon er zure room mee maken, en zachte kaasjes. Maar het moet echt elke dag aandacht hebben, dus ik was het na een tijdje wel zat. De waterkefir (waar je die super gezonde thee van maakt) was ronduit goor. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 3 maart 2011 Auteur Geplaatst: 3 maart 2011 Ja komboecha heet het dat herrinder ik me het klonk als een land en ding lijkt op een kwal glibberig en doorzichtig. Quote Players only love you when they're playing.
Helly Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Wat een apart onderwerp.Ik heb even die namen opgezocht met Google afbeeldingen, dat was schrikken! Quote Good things come in small packages
Jorieke123 Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Hier gaat het verder over zuurdesem: https://www.moestuinforum.nl/zuurdesem-t841.html Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Castaneda Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Ik heb ook Komboecha een tijd lang gemaakt en ik vond het eigenlijk erg lekker. Nu doe ik het niet meer, het was 1 van mijn experimenten: proberen wat het is en dan verwaterd het meestal weer, want het kost weer aandacht en tijd en had zelf eigenlijk geen goede methode om de temperatuur goed constant te houden. Â Maar het spul schijnt ook super gezond te zijn, zo blijkt uit duitse en russische (waar het spul veel gedronken wordt) onderzoeken. Vooral je lever heeft er veel baat bij. Â Mocht iemand het willen uitproberen: je kunt kant en klare komboecha drank bestellen, als je wilt proeven, bij bijv. manivivendi en komoechadrank.nl ofzo, er zijn er meerdere. Het is een fris licht zuur drankje, met bubbels en heeft ook wel een zoete tint ergens. Quote Comprehend and copy Nature
Helly Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Klinkt als Rivella Quote Good things come in small packages
Jorieke123 Geplaatst: 3 maart 2011 Geplaatst: 3 maart 2011 Al is dat dan weer van wei gemaakt.. Maar het heeft wel hetzelfde piessige kleurtje Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
hansm Geplaatst: 3 maart 2011 Auteur Geplaatst: 3 maart 2011 Heb jij ook komoecha gehad Jorieke, ik heb zelf gedacht aan yogurt plant maar toen ik las dat het kefir heet en me ingelezen had begon ik te twijvelen bleek weinig met plant te maken te hebben, is die yogurt echt lekker. Quote Players only love you when they're playing.
esther van buuren Geplaatst: 8 april 2011 Geplaatst: 8 april 2011 combucha ligt zuur, azijn is het vreeselijk.Ik heb mijn bestelling binnen voor mijn kefir in de jaren zeventig heb ik er ook een gehad en ben benieuwd hoe die me nu bevald groetjes, ps rond de vier en twintigste krijg ik ze binnen./ Quote
geedee Geplaatst: 11 december 2014 Geplaatst: 11 december 2014 Ik kwam vandaag ergens die Kombucha tegen en heb er een en ander over gelezen. Het is geen melkzuurbacterie maar een azijnsoort?? Wie heeft er ervaring met deze Kombucha? Hier nog een linkje : http://www.voedingisgezondheid.nl/Kombucha.html Quote
zaaizee Geplaatst: 13 december 2014 Geplaatst: 13 december 2014 (aangepast) ik heb jaren Komboecha gemaakt en liters gedronken  Citaat uit het boek van Frans Balis en Roos van Hoof,  Samenstelling:  De komboega is een leefgemeenschap van lagere levensvormen, een symbiose van gisten en bacteriën. Ze hebben elkaar nodig, profiteren van elkaar en beschermen elkaar om te overleven. Men weet niet goed waarbij men de komboecha moet klasseren. Het is geen zwam, geen paddenstoel, geen wier, en het hoort ook niet bij de algen of mossen  In feite is de zwam een variabele leefgemeenschap van allerlei soorten gisten en bacteriën, een complex van microscopisch kleine wezens, een grote fabriek die nuttige en heilzame stoffen produceert via allerlei complexe biochemische reacties. Als levend wezen, en om optimaal te kunnen functioneren is de zwam afhankelijk van uitwendige factoren zoals de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof, van de tempratuur enzovoort. Hij kan variëren in samenstelling, naargelang zijn herkomst, naargelang zijn kweekwijze en hygiëne, of naargelang een goede of minder goede behandeling [...]  Ik dronk dagelijks ongeveer twee kleine glaasjes per dag, maar vaak meer omdat ik het zo lekker vond. Ik maakte het met groene thee, honing, dextrose (druivensuiker) en gewone suiker. Liters Komboecha maakten we geen goede methode om de temperatuur goed constant te houden op een speciaal daarvoor gekocht elektrisch warmhoud-plaatje Voor de liefhebber van witbier dit recept schenk in je glas bier een scheut Komboecha. Op de zwam zelf kauwen kan ook en is erg lekker, daarvoor knip je een stukje uit een zwam die je op je tong laat smelten en kauwen maar, echt een belevenis wat je dan overhoud. Ik drink het nu niet meer omdat ik zoveel verhuisd ben. Hoe langer de komboecha-thee staat hoe zuurder hij wordt  edit de zoveelste de zwammen spoel ik niet door de WC maar begraaf ik in de grond goed voor mij en voor de grond 15 december 2014 aangepast door Gast Quote
Loraine Geplaatst: 13 december 2014 Geplaatst: 13 december 2014 http://alternatievegeneeswijzen-ja-of-nee.startpagina.nl/prikbord/6636501/komboecha-opletten-geblazen! Dit kwam ik ook nog tegen op internetWeet allemaal niet in hoeverre het waar is maar de komboecha is zeker een product waar ik nieuwschierig naar ben evenals kefir Helaas heb ikzelf met beide nog geen ervaring Quote Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren."
Indy Geplaatst: 13 december 2014 Geplaatst: 13 december 2014 Ik heb er één. Ik heb het 1x gedronken,en het is niet mijn favo. Vind het trouwens ook een heel gedoe. Je moet thee maken,afkoelen,mixen met. Heb t 1 x gedaan,en hij staat sinds die tijd eigenlijk. Zal morgen ff kijken hoe die er nu uitziet. Kefir heb ik allebei,water en melk. Zelf hou ik wel van de melkkefir.Waterkefir vind ik ook al minder. Quote
Indy Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 Â Pot met Kombucha,daaronder (of daarboven,) groeit zo'n nieuwe zwam. Quote
thea Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 Die zwam ziet eruit als de moer. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Loraine Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 Bijzonder om te zien Indy Hoe doe je dat met de thee?Welke thee gebruik je en waar meng je het mee? Quote Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren."
Indy Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 Klopt Thea,het is net zoiets. Ik gebruik groene thee en suiker.Je maakt de thee,met suiker ,en als de thee afgekoelt is mik je die zwam er in. Na 2 weken is er dan een nieuwe gegroeid.Die thee drink je dan. Nou,ik vond het niks. Quote
zaaizee Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 Indy je zwam ziet er op de foto vitaal uit en dus kan je goed delenals je van 1 zwam bijvoorbeeld 16 stukjes knipt dan heb je zestien mensen blij gemaakt met 1 komboecha-zwam Quote
geedee Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 Ziet er apart uit in elk geval heel anders dan mn kefir. Quote
zaaizee Geplaatst: 15 december 2014 Geplaatst: 15 december 2014 Komboecha is echt iets anders dan kefir.. Komboecha is met zwarte of groene thee gemaakt en liefst van gezuiverd water met suiker, honing en dextrose (eko/druivensuiker) Komboecha is niet te vergelijken met water of yoghurt Kefir Quote
Indy Geplaatst: 16 december 2014 Geplaatst: 16 december 2014 Ik wil zo'n zwam best in stukjes hakken hoor, hoeveel liefhebbers zijn er? ( ik heb nu 2 liefhebbers) Quote
speets Geplaatst: 13 april 2016 Geplaatst: 13 april 2016 Ik wilde het wel eens proberen, waterkefir.  Alleen: er moet behoorlijk wat suiker in! Een deel daarvan wordt gebruikt in het fermentatieproces, maar niet alles. Niemand durft te verklaren dat diabetici het zonder problemen kunnen drinken, dus dat zegt genoeg over de restsuikers. Ik vind het een lekker fris zomerdrankje, maar als ik me dan tóch wil bezondigen aan drankjes waar je goed van groeit, dan drink ik liever bier of vruchtensap Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.