Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Geen raster op je moestuin bak leggen niet makkelijker?


Recommended Posts

Het kan zonder raster, maar dan moet je heeeeeeeel goed in de gaten houden wat je war zet, zodat je niet ineens te ver naar links met een kropje sla zit die dan in de knoop komt met lage stambonen ofzo. Daar zijn die vakken voor bedoeld, net als met rijtjes in de volle grond, zodat je een afbakeing hebt tot waar je kan zaaien en dus precies weet waar het staat.

Link to comment
Share on other sites

Is het niet veel leuker een mooie compositie te maken, rekening houdend met hoog/laag natuurlijk ( licht ), maar lekker alles door elkaar. rijtje peen , kropje sla rood , bloemkooltje ( een kleine dan ) wat peultjes ( stuk of 6 dan ) en een kropje andijvie, lekker allemaal door elkaar . Veel leuker om te zien, en een paar bloemen natuurlijk.

 

O ja. en een aardbei. ... en een mini tomaat .... en een peper.

Link to comment
Share on other sites

Die cmpositie van alles door elkaar heb je nou juist ook met een MM, juist omdat je uitgaat van een vierkante bak van 1,20 in het vierkant, hoewel andere maten ook kunnen, die van mij zijn langwerpig, en ik elk vak van 30x30cm zet je juist steeds iets anders, inclusief vakken met afrikaantjes, goudsbloemen, kruiden en wat je nog meer kwijt kan/wil om op een zo natuurlijk mogelijke wijze ongedierte te bestrijden. De vakken zijn slechts bedoeld om hetzelfde principe te hebben als rijtjes, maar omdat je met een vierkante meter(bijv) werkt, ga je in vakken te werk en geen rijtjes meer.

 

Maar je hebt, als je 16 vakken totaal hebt, dan dus een bak met 16 verschillende gewassen staan, heel veel variatie dus. Op de achterste vakken staan klimrekken waar sugarsnaps enz komen. En een vak leeg, anders soort gewas er weer in, dan blijf je variatie houden en zet je niet steeds hetzelfde in dat vak.

 

Dus variatie met van alles wat is juist de bedoeling van een MM waarbij je tegelijk niet 10 bloemkolen kan oogsten, je oogst er gewoon 1 uit een vak, heb je meerdere bakken dan zaai je ze niet allemaal tegelijk, maar een week ofzo uit elkaar, dan heb je een paar weken achter elkaar 1 bloemkool.

 

Maar als je echt alles kris kras door elkaar gaat zetten heb je totaal geen overzicht meer, je moet dan overal kaaryjes gaan plaatsen die je later niet meer ziet door alle groei, nu zet je langs de rand van een vak 1 plantenkaartje en klaar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...