Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Gisteren als voorgerechtje kabeljauw in pancetta op een zalfje van aardpeer (uit de tuin) en boschampignons gemaakt. Is een supercombinatie gebleken

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Dat klinkt erg smaakvol Claudia69!

 

Gister Namenia gegeten. De planten kwamen uit de kas en waren eind september gezaaid.

 

Ook al twee keer Witte dunsel (snijsla) geoogst.

Geplaatst:

Vandaag de Chinese kolen uit de bak gehaald. Het stond qua groei al een tijdje stil en er zaten veel luizen in. Ze hebben dus aardig wat wasbeurtjes doorstaan voor ze 'schoon' waren

Kleingesneden en gewokt met ui, paprika en groenteballetjes. Rijst en zelfgemaakte pindasaus erbij en lekker gesmuld met z'n allen

Good things come in small packages

Geplaatst:

Wij hadden nog groenlof in de moestuin en dat was erg lekker!

Nu het vriest zullen de andere drie kroppen wel bevriezen...

Boerenkool geplukt die gaan we nog eten!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Meekje je kan er ook een berg aarde overgooien als een soort molshoop, misschien bevriest het dan niet? Of oogsten en in een koude ruimte bewaren?

 

Ik heb de eerste paardenbloemen geoogst en gegeten. Ze waren natuurlijk nog veel te klein, maar ik had er zo zin in. Ik heb ze gemengd met wat roodlof uit de kas. Ze waren heerlijk vooral met de uitgebakken cretons erover, en ze waren wel mooi gebleekt dus dat truukje lukt wel!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Ja Geweldig hè die pompoenen..ik kook er eindeloos mee. Vanavond b.v. als bijgerecht pompoenpuree met boter en kervel en peterselie fijngehakt erdoor.

Verder een mooie salade uit kas en tuin..genieten!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Feestdag: geroosterde wortelgroentes met rozemarijn en knoflook..gebakken aardappeltjes erbij, witte kool met st fiacre-bonen. Dat alles met een vers karbonaadje -bijna- uit eigen tuin...o wat was het heerlijk

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Vandaag voor de 3e keer van mijn broccoli plant gegeten!!!(de zijscheuten)

En doorgeschoten-diepvries-paksoi met 5 sprieten bosui, ook diepgevroren

 

 

We hebben een roerbak mixje gemaakt en het was heeeerlijk

Gelijk opgeschreven hoe we het gemaakt hebben want dit is ook een goed recept voor met de chinese broccoli straks.

Ik geef ons menu altijd een cijfer en dit was een dikke 9 waard

Geplaatst:

Erwtensoep met eigen kluif, rookworst, prei, wortel, aardappel, knolselderij en ui.

Alleen de erwten had ik niet zelf

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

@Rantje: Dan maak je toch nog soep van de diepvries radijsbladeren? Denk dat ik dat ook ga doen... Heb hier ook zo'n zelfde soort staan.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...