Jump to content
  • entries
    75
  • comments
    231
  • views
    1,368

Pompoenen oogst!


jootje

9,596 views

 Share

Zo, vorige week al twee grote pompoenen meegenomen op mijn fiets, nu de rest op gehaald met de auto. Beetje truttig mischien, maar omdat ze op de tuin liggen en ik er niet dagelijks kom was ik bang dat ze nu met die bakken regen zouden gaan liggen verrotten, en dat heb ik liever niet! Ik heb er niet idioot veel, maar ben heel erg tevreden. De groen gestreepte zijn kakai pompoenen, geteeld vooral voor de zaden die je kan eten. Drie van de oranje pompoentjes zijn hoikado of zoiets? en de gladde oranje zou dan een babybear moeten zijn....of andersom, ik weet het niet meer. De twee blauwgrijze pompoenen zijn blue hubbards. Ik vind ze prachtig.Een van 4 en een van 5 kilo. En een turks mutsje. Op de tuin zijn nu nog in de groei een vogelhuisje/fles pompoen, een tweede komt eraan, maar weet niet of die nog volgroeid. Ook hangen er nog twee turkse mutsen, maar ook nog klein. en een slangen pompoen. Die mogen nog even doorgroeien allemaal. Heb toch nog aardig wat pompoenplanten die niet verder gegroeid zijn en geen pompoenen gegeven hebben dus. O.a de butternut. Heel die planten niet meer gezien. Vorig jaar had ik joekels van planten, met veel pompoentjes, maar laat, dus nooit groot geworden. Volgend seizoen komen er nog meer soorten, en ga ik weer die butternut proberen. Schijnt een van de lekkerste pompoenen te zijn, nou nog steeds niet geproefd dus! Maar zoals je ziet, genoeg om de winter door te komen.

De laatste gele courgettes mee genomen, het is nu wel echt gedaan met de courgettes. En het tweede maaltje snijbonen, lekker. daar was ik veel te laat mee, dus ben blij dat er toch nog wat af komt. Waar ik wel op tijd mee was zijn mijn cranberry droogbonen. die groeien hard nu. ben daar heel benieuwd naar. Dat cranberry doet niks met de smaak, maar meer met het uiterlijk en de grootte van de bonen. ik vind droge boontjes wel lekker, maar vaak groot. Dus dit geprobeerd. Boerenkool gaat gelukkig goed, nog niet heel groot maar groeit voorspoedig, zo ook de spruiten, winterwortels en pastinaken. Ook de gewone wortels gaan goed, die kunnen er binnenkort uit. Verder staan de aardperen er nog, mijn hemel wat een onmogelijk grote planten. Ik belemmer maar liefst voor twee buren de doorgang, dat ga ik niet meer doen, evenals zonnebloemen. Prachtig zijn ze, maar zooooooo groot. valt om met die wind en regen, een zooitje dus. De yakon staat er volgens mij goed bij. Mooie grote plant. Hoop dat daar oogst van komt. verder een kleine hoeveelheid mais, nog een paar koolrapen en wat koolrabi. Handje bietjes, venkel, en de witlof. dat is het wel zo`n beetje. best veel nog he? Hier achter nog wat andijvie, paksoi, net nog slaplantjes gezet. Egyptische uitjes en oerprei zijn gepoot. Tomaten staan nog hier en daar, maar lopen op hun eind. En dan paprika, dat vind ik toch wel erg leuk. Dat al die groene dingen een kleurtje krijgen! Je weet het, want je hebt gele blokpaprika zaadjes en oranje snack paprika stekjes gehad, maar dat ze dan ook werkelijk die kleur krijgen vind ik wel heel bijzonder! Het seizoen is nog niet helemaal over, maar kan wel al zeggen dat ik zeer tevreden ben over dit seizoen! Groeten!

pompoenen2013-007-Medium43381378908117.jpgpompoenen2013-001-Medium20281378908106.jpgpompoenen2013-004-Medium29601378908098.jpgpompoenen2013-006-Medium46911378908083.jpgpompoenen2013-003-Medium76691378908072.jpg

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...