Knolselder en Appelsap..
Het houdt niet op met oogsten ..het mooie najaarsweer laat alles lekker doorgroeien.
Ik haal nog veel courgettes van de planten en de tomaten in de kas groeien alsmaar door. Ik heb al een black cherryplant van 3.50 meter, er rijpen nog steeds vruchten aan af.
Ik zou de plant eigenlijk als een record moeten opgeven..de plant groeit eerst 1.70 meter omhoog, en dan nog eens bijna twee meter over de draad...
Knolselderijen geoogst en ingevroren..1 minuutje ongeveer geblancheerd ( of twee..ik ben er niet zo goed in )
Ook de bonen met kastanjesmaak (A Goût De Chataigne D'Echenans) geoogst..ik laat ze nog nadrogen in het bakje...
We hebben ook appelsap van onze appelen laten maken..zie hieronder een verslagje in foto`s. Je betaald een euro per fles die is dan een ruim jaar houdbaar. Van 130 kilo appels hadden we 98 flessen sap..niet goedkoop, maar zeer lekker!
De appels gaan in een kist, je komt op een lijst en als je aan de beurt bent wordt je kist in een bak water geleegd.De schone appels gaan door de pers, het sap gaat in een bak en een man met een plastic blik schept het schuim eraf. Je krijgt een glaasje ( plasticje) om te proeven of het wel lekker is. Dan wordt het sap verhit. Is je sap heet dan gaat het door de vulmachine..je mag zelf de hete flessen eraf halen...na een half uur sta je weer buiten.. bijna 100 euro lichter maar een berg flessen rijker!
10 Comments
Recommended Comments