Ga naar inhoud

Het bosje van Jet

  • updates
    346
  • reacties
    1635
  • bezoekers
    171430

Knolselder en Appelsap..


appelvrouw

21959 weergaven

Het houdt niet op met oogsten ..het mooie najaarsweer laat alles lekker doorgroeien.

 

Ik haal nog veel courgettes van de planten en de tomaten in de kas groeien alsmaar door. Ik heb al een black cherryplant van 3.50 meter, er rijpen nog steeds vruchten aan af.

Ik zou de plant eigenlijk als een record moeten opgeven..de plant groeit eerst 1.70 meter omhoog, en dan nog eens bijna twee meter over de draad...IMG433519351382467194.JPG

 

Knolselderijen geoogst en ingevroren..1 minuutje ongeveer geblancheerd ( of twee..ik ben er niet zo goed in )IMG433317121382467196.JPG

 

Ook de bonen met kastanjesmaak (A Goût De Chataigne D'Echenans) geoogst..ik laat ze nog nadrogen in het bakje...IMG433219561382467197.JPG

 

We hebben ook appelsap van onze appelen laten maken..zie hieronder een verslagje in foto`s. Je betaald een euro per fles die is dan een ruim jaar houdbaar. Van 130 kilo appels hadden we 98 flessen sap..niet goedkoop, maar zeer lekker!

 

De appels gaan in een kist, je komt op een lijst en als je aan de beurt bent wordt je kist in een bak water geleegd.De schone appels gaan door de pers, het sap gaat in een bak en een man met een plastic blik schept het schuim eraf. Je krijgt een glaasje ( plasticje) om te proeven of het wel lekker is. Dan wordt het sap verhit. Is je sap heet dan gaat het door de vulmachine..je mag zelf de hete flessen eraf halen...na een half uur sta je weer buiten.. bijna 100 euro lichter maar een berg flessen rijker!IMG415898841382467387.JPGIMG417444741382467023.JPGIMG417574581382467021.JPGIMG418092931382467019.JPGIMG418370451382467018.JPGIMG418425921382467016.JPGIMG419639781382467015.JPGIMG422020491382467013.JPGIMG422388451382467012.JPGIMG422797441382466930.JPG

10 reacties


Aanbevolen reacties

En dat blijft dan gewoon Appelsap ???

Als dat zo is dan zou ik daar wel een fles of wat van willen kopen.

Misschien een leuk handeltje voor op de volgende Moestuinforumdag ???

Link naar reactie

Haha Conny, dan zou ik veel meer moeten maken..die 98 flessen gaan gemakkelijk op in een jaar, Lie en de kleintjes zijn er gek op.)Ik heb liever een ander drankje van fruit )

Misschien als we eens veel meer appels hebben zoals andere mensen die wel met 500 kilo kwamen..zie de lijst.

Link naar reactie

Wow.....gaaf, die knolselder! En dan die appelsap! Wat een zaligheid! Mooi om ze op deze manier te verwerken! Okee....een euro per fles, maar ga eens een fles bio appelsap in de winkel halen? Mooie voorraad heb je!

Link naar reactie

Mooi zeg dat ze ook díe mogelijkheid in Frankrijk bieden... En ze hebben gezien het rooster de vaart er behóórlijk inzitten!

Moet wel lachen om de witte jassen foto...

En foetsie weg die hele berg met appels, geen zorg meer.

Link naar reactie

Wááááánzinnig leuk Jet !

 

Laat ik nou eigenlijk helemaal geen appelsap lusten ? ( nee, ook geen eigen maak ) En dán nog wel 100 flessen. Pfoei.

 

Kan je bij jullie ook druiven wegbrengen voor wijn ?

Link naar reactie
En foetsie weg die hele berg met appels, geen zorg meer.

Zo is dat...heeerlijk!!

(En Bit, ik ben er ook niet dol op hoor..drink af en toe een slokje vanwege het gezonde gehalte.maar ik wordt er snel misselijk van..van fruitsap zonder alcohol...echt waar )

Link naar reactie

WOw dat is vet ! wat een hoop appels en wat een hoop appelsap lekker hoor! Hebben ze zoiets in nederland ook? En is er een minimale kilo appels die je moet inleveren?? OW die flessen zien er zo gaaf uit! ik ben helemaal geïnspireerd!

Super gaaf ook trouwens dat je nog steeds tomaten kan oogsten

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...