Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Posts

  288
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Goudsbloempje2

 1. Als ik Google op de soortnaam dan lijkt het om hele grote radijs (rettich?) te gaan. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Daikon Zelf gebruik ik de biologische specerijen uit de keuken die ik in grotere hoeveelheden koop voor alles: kiemgroente, bladgroente en zaad. Je ziet soms wel wat verschil doordat deze varianten vaker voor de zaad teelt zijn geselecteerd en dus sneller doorschieten.
 2. Snijbiet zaait heel makkelijk en zaait zichzelf uit als je hem door laat schieten. Als je hem in de winter laat staan geeft hij in het voorjaar wel voordat hij doorschiet. Maar ik vraag me af of het echt een meerjarige groente is. Egyptische ui heb ik via het forum gekregen en vind ik daarom leuk om ook weer door te geven. Ik heb ze nu alleen niet voor je. Zal je me in het seizoen aan moeten herinneren.
 3. Voor de bonen ben ik fan van Cobra als stokboon en Opera als stamboon.
 4. Wij hebben dit weekeind nog koriander van buiten (in pot) kunnen oogsten. Vorig weekeind was het helemaal bevroren. Wat een veerkracht. Vraag me nu ook af of ik koriander ook al vroeg in het voorjaar kan zaaien
 5. Ik heb altijd begrepen dat ze houden van een hoge luchtvochtigheid. De aarde mag niet droog staan maar het water mag ook niet blijven staan.
 6. Ik ben geen expert hiermee, maar we hebben er al wel een aantal jaar een paar. Bij ons staan ze in de woon en slaapkamer voor het raam met redelijk wat licht. Enige dat ik verder weet is dat je ze niet teveel water moet geven.
 7. Wij hebben de kurkuma vandaag geoogst. We hebben veel oogst dan ik had verwacht.
 8. Er is nog genoeg te oogsten hier. De tomaatjes zijn uit het kasje. Wel echt de allerlaatste we hebben de plant nu gerooid.
 9. Hmmm lastig! Maar leuk om mee te doen 😊 Ik denk 9310 zaden
 10. Ik heb wat super leuke zaden uit de biodoos gehaald en ook weer terug gedaan. Heel fijn om hieraan mee te kunnen doen😊 Vanmiddag is de bio zadendoos weer op de post gegaan naar @Arja
 11. Ik heb de doos vandaag in goede orde ontvangen. Zo leuk om doorheen te snuffelen! @Arja stuur jij mij vast je adres? Ik hoop hem zaterdagmiddag weer op de post te doen, al weet ik nog niet helemaal zeker of dat haalbaar is.
 12. Op 1 plant na alle tomaten geoogst/geruimd. Het afrijpen binnen van de vorige lichting (ongeveer 2 weken geleden) is heel goed gelukt. Wat een enorm verschil met vorig jaar. Doordragende aardbeien uitgeplant. Was ik al eerder van plan, maar ze bleven maar aardbeien geven. Dit is mijn eerste jaar met doordragers, dus moest even wennen. Verder knoflook gepoot. Hoop op een betere oogst als vorig jaar.
 13. Ik ben benieuwd naar wat er komen gaat. Ik heb ondertussen dit weekeind hier ook de zaden van dit seizoen uitgezocht en verpakt voor deze mooie doos.
 14. Gefeliciteerd @Frans en @Mai Pensato!! En veel dank voor al het organiseer werk @HuubvG!
 15. Ik was benieuwd of er nog andere forumleden zijn die nog buitentomaten hebben staan en wat zij daar momenteel mee doen. Ik twijfel erg. Het afrijpen gaat de laatste week heel erg langzaam en er komen steeds meer gescheurde tomaten bij. Daarom vraag ik me af of het met de voorspelde regen in het vooruitzicht niet verstandiger is om de tomaten die morgen nog hangen toch maar te oogsten. Ik ben benieuwd wat anderen doen.
 16. Het was een fijne dag in de tuin. Ik heb veel blad bij de tomaten verwijdert en ook de blad/mulch laag in de tomaten potten weggehaald. Twee tomaten planten hadden ieder nog maar twee tomaatjes hangen dus die moesten helemaal het veld ruimen en plaats maken. Ook de lage boontjes, die al sinds eind juni oogst gaven waren op en moesten plaats maken. Verder de pompoenen en courgette goed opgeschoond en de kolen nog wat compost gegeven. Veel geoogst: tomaat, paprika, boontjes, komkommer, worteltjes en veel verveine om te drogen. Ook veel gezaaid: veldsla, mosterd, sla, rucola, koriander, fenugreek en radijs.
 17. Ik denk dat dit misschien wel de laatste Sonja is hier - van Sonja 1. Er hangt nu alleen nog een kleine kromme Sonja, maar geen idee of die nog gaat groeien. Sonja 2 en 3 zijn een tijdje geleden geruimd.
 18. Ik ben ook op zoek naar tips voor volgend jaar. Ik teel met name buiten in pot en wil daarom graag een vroegrijpend soort. Het liefst biologisch. De afgelopen jaren heb ik popti gehad. Die geeft veel paprika’s en al relatief vroeg (zelfs in het natte koele 2021) maar ik vind ze niet zo heel smaakvol en dat is toch jammer. Iemand tips voor een lekkere vroegrijpende biologische paprika?
 19. De derde bleekselderij geoogst. Als iemand tips heeft voor hoe je die biologisch tot dikkere stelen kan kweken, dan hoor ik het graag! Ze staan nu het grootste deel van de dag in de zon en krijgen meer water dan de andere planten.
 20. Hier hebben we ze nu 2 of 3 jaar (in de winter binnen) maar ook nog steeds geen bloemen… ben benieuwd of het iemand anders wel gelukt is.
 21. Ik had al drie paprika’s groen geoogst, maar de eerste zijn nu ook helemaal rijp. Ze staan buiten in pot.
 22. Mijn Ostara aardbeien zijn ongeveer net zo groot. Het zijn er wel zeker minder tegelijk dan de foto die Patrijs gevonden heeft.
 23. Wat is klein? Ik heb dit jaar voor het eerst ook Ostara (biologisch). In het voorjaar met goede compost gepland. Ik knip niks weg (behalve een groot deel van de vele uitlopers). Zijn hier ook geen hele grote aardbeien. Ik heb 10 planten in drie hele grote potten en daar haal ik iedere dag een goede hand vol aardbeien af. Ik denk dat ik ze ook moet voeden. Toch ben ik niet ontevreden. Hiervoor had ik alleen juni dragers dus vindt het gewoon fijn om nu over een langere periode aardbeien te hebben.
×
×
 • Create New...