Jump to content

y-cam

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo, ik heb einde april 5 tomatenplanten in mijn serre gezet. Ik weet echter niet of het struikvariëteiten zijn of stamtomaten ... En ik weet dus niet of ik ze mag dieven of niet. Is er iemand die me kan vertellen hoe ik het verschil kan zien? Dank en groetjes, yves
 2. Dag iedereen, Mijn aardbeiplanten in de serre (vorig jaar geplant) zijn behoorlijk uit de kluiten gewassen: stevig gewas, veel blad en een massa (kleine) vruchtjes. Denken jullie dat ik er goed aan doe om de vruchtjes uit te dunnen? Met dank en de beste groeten, Yves
 3. Bedankt voor de info, Patrijs. Ik ga ze verplaatsen naar een tuinschuurtje, waar het koel is en waar ook licht binnenvalt. Ik zou ze graag midden maart willen poten.
 4. ik heb net mijn belles de fontenay in eierdoosjes gelegd. Kleine potertjes (47 voor 1 kg.) die de eerste miniscule oogjes laten zien. Ik laat ze spruiten in mijn kelder waar het nu zo een graad of 12 is. Is dat OK, of zijn er betere opties ?
 5. vandaag een rijtje wortelen (Touchon) gezaaid in de serre (koude kas). En vorige week zomerprei voorgezaaid in een cellenplaat (multisown)
 6. Veel plezier en succes gewenst in de moestuin.
 7. y-cam

  't landje

  veel plezier en succes gewenst in de moestuin.
 8. y-cam

  Voorstelling

  veel plezier en succes gewenst in de moestuin.
 9. Veel plezier en succes gewenst met de moestuin.
 10. Amandine of Belle de Fontenay.
 11. Ik zet enkel vroege aardappels. Allicht wordt het weer Amandine (Gourmandine) of misschien een andere lekkere, vroege soort zoals Belle de Fontenay. Vorig jaar had ik ook corne de gatte: heel lekker om te roosteren in de oven (met wat olijfolie, peper, zout, paar takjes tijm of rozemarijn en enkele teentjes knoflook), maar de opbrengst viel wat tegen.
 12. y-cam

  Prei 2021

  @Vinky, bedankt voor de info! Ik ga op zoek naar zaad van blauwgroene herfstprei. Ik ga ze voorzaaien in een cellenplaat gevuld met compost, enkele zaadjes per cel, en ze dan uitplanten waar ik er op dat moment plaats voor heb. Ik heb één bed afgedekt met gaas, maar ook één met vlies, maar die preien ben ik nog niet aan het consumeren. Ik ga straks eens zien of er een verschil is met betrekking tot de PMV.
 13. Ten huize y-cam ben ik de enige die graag tuinbonen lust (in een risotto vb. ...hmmm ). Ook een heel werk om dubbel te doppen. Dus dit jaar heb ik maar eens geen tuinbonen gezet. Een mens moet zijn prioritieten kennen, nietwaar... Wie weet volgend jaar toch weer wel.
 14. De knoflookjes zijn hier in de grond gegaan op 11-11 (een maand later dan in 2019). Ik heb er geen apart bedje meer aan opgeofferd (waarop je dan tot in juli niks anders kwijt kan) maar heb ze deze keer tussen de aardbeien gepoot. Gekocht pootgoed (violet) , en om wat experimenteren ook wat kleinere tenen buiten en in de serre uitgeplant, en ook een bol van mijn eigen oogst 2020. Benieuwd of ik een verschil zie ...
 15. y-cam

  Prei 2021

  Interessant topic. Prei wordt ten huize y-cam graag gegeten dus ik zet er elk jaar een 180-tal zodat we met winterprei toch toekomen tot in maart. De winterprei plant ik uit begin/midden juli, op het bed waar de vroege aardappelen stonden. Ik dek onmiddellijk af met gaas want veel last van de preimineervlieg. Vorige jaren ook last van roest, maar dat is dit jaar geen issue geweest. Ik lees hier dat een aantal mensen begin januari al prei heeft gezaaid. Is dat dan voor zomerprei? Zomerprei heb ik nog niet gedaan, maar dit jaar ga ik dat wel eens proberen (multisown).
×
×
 • Create New...