Jump to content

EdelSpint

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by EdelSpint

 1. Ik at laatst twee bolletjes ijs in een luxe restaurant waarop ze een aantal bladeren van ik meen de dropplant hadden geplaatst. Niet verkeerd! Fris anijs bij het romige :) had ik zelf niet bedacht
 2. Ik ga t toch maar vragen. Zijn de papavers er tussen onkruid of bewust gezaaid juist tegen onkruid? En je plukt ze niet om te eten toch?
 3. @marjoleinvdh pure bladaarde? Of doe je er nog zand of compost oid bij? Overigens, jongens, helpt het ook niet om koffieprut of dennennaalden/dennenappels te gebruiken om je potgrond te verzuren?
 4. Ja, het is misschien beter geen turf te gebruiken, maar het CO2 argument is toch onzin? Ik bedoel: CO2 blijft erin opgeslagen. Niemand die t rookt of verbrandt...toch? @fre3ke azijn (of citroenzuur) om potgrond aan te zuren?! Hoe doe je dat zonder je plant om zeep te helpen? Verdund in gietwater?
 5. Ik heb trouwens goed nieuws voor eenieder die het een keer wil proberen: Mocht je geen rijpe bonen kunnen oogsten door het korte seizoen, wees dan niet getreurd, want ook de (onrijpe) peultjes zijn eetbaar... als peultjes! En zelfs het blad is eetbaar (en rijk aan antioxidanten). Een soort milde bonenspinazie. (Niet gek, we eten immers ook de kiemen). Misschien dan toch de moeite waard om te proberen?
 6. Voor de geinteresseerden: er komt schot in de zaak! Bijna een week later en mung krijgt een kleine groeispurt, wellicht zal het vanaf hier sneller gaan. Maar snel genoeg? Het is al bijna juni. Volgend jaar toch maar eens eerder beginnen.
 7. Bij mij gaat alle binnen-grond 2 minuten in de magnetron voor gebruik (wel eerst afkoelen), coco of niet. Geeft een zeer goede preventieve werking tegen ongedierte en evt onkruid. En eenmaal rouwvarenmuggen, dan helpt het om een goede laag zand (minstens 2 cm) aan te brengen (ze komen er nog wel uit, maar leggen geen nieuwe eitjes). En dan moet je zorgen dat je de bovenste centimeters van de potgrond niet nat maakt, dus OF van onderaf bewateren, OF zo'n jumbo rietje of buisje insteken en daarin bewateren. De larven zitten namelijk bovenin. Werkt gegarandeerd. You can thank me later ;)
 8. Ja, hoor. Dit is een kamer die altijd 20-24 graden is, nooit kouder. Een raam die van zonsopgang tot zonsondergang volle zon ontvangt. Als er wat groei komt, gaat ze in een grotere pot.
 9. Even een update: de mungboon (taug├ękiem uit supermarkt), is goed aangeslagen, heeft al twee echte bladen, maar groeit zoals verwacht wel erg traag. Vrees wel dat ik te laat ben begonnen, zou dit nog wat worden? De sperziebonen die ik tegelijkertijd heb gezaaid gaan veel sneller. Voorlopig gooi ik t plantje even niet weg. Misschien volgend jaar maar opnieuw proberen en dan wat eerder.
 10. Wauw appelvrouw, wat een mooie knollen al! Weet je wat dit voor ras is en wanneer had je ze gepoot?
 11. Oh, dat is gaaf! Maakt deze plant weer interessanter. Kun je het recept delen? Chickpea Leaves - Wikipedia In India noemen ze het blijkbaar (Green) Chana leaves. Kom nu allerlei recepten tegen, maar ben wel benieuwd naar wat jullie succesje! Ja, lekker! Wel eens gegeten, zijn dan nog onrijp en zo zacht als doperwten. Ook zout trouwens, haalt de plant dat zelf uit de grond? #bodemontzoutingsplant
 12. Nudge inderdaad en anders een manege oid om even in een hoop paardenmest te kijken, zijn exact dezelfde compostwormen!
 13. Leuk alle foto's! Is het niet beter om knoflook in ruggen van aarde te planten, zodat ze niet te nat staan?
 14. Ja, in het donker blijven ze bleek (geen fotosynthese) en worden het langere slungels die "naar licht zoeken" ­čÖé geldt voor kiemen in t algemeen.
 15. @Mellie niet gekiemd ook? Ik begreep dat ze makkelijk kiemen maar vervolgens trager groeien. Ik heb nu een taug├ę-kiem van de AH in een potje gedaan, lijkt wel aan te slaan, ben benieuwd!
 16. Zijn er nog andere mensen die hebben ge├źxperimenteerd met mungbonen/taug├ę in de moestuin? Volgens bronnen op internet zou het ook groeien in de zuidelijke helft van het Verenigd Koninkrijk (en Sicili├ź etc). We zitten in dezelfde klimaatzone, dus ook hier zou een oogst mogelijk moeten zijn. Ik voel een projectje aankomen :) en misschien kunnen we steeds de beste exemplaren selecteren waardoor we uiteindelijk een ras overhouden die het hier goed doet.
 17. Wat interessant om dit topic door te lezen en wat leuk dat er zoveel vijgenrassen maar met name vijgenliefhebbers zijn! En wat jammer dat rasinfo/label niet altijd betrouwbaar is. Ik zou mijn vader graag een vijg cadeau willen doen. Het lezen van de post roept de volgende vragen bij me op, misschien kan iemand ze beantwoorden? - De vijg houdt blijkbaar van arme grond, liefst in pot. Maar moet je dan nooit bijvoeden/bemesten? - Ik lees dat fruit op nieuw of eenjarig hout groeit. Als je de vijg dan klein wil houden, hoe kun je jaarlijks snoeien zonder verlies van oogst? (Wow 6x6x6m is bijna een hele achtertuin hier) - Welke vijg doet het goed in NL? Dwz prima smaak en prima opbrengst. Ik lees dat jullie enkele jaren geleden veel rassen hadden maar nog geen fruit (en dus ook niet geproefd). Hoe is dat ondertussen? Zijn er afvallers? Of winnaars? Wegens ruimtegebrek dus minder interesse in een zeer bijzonder ras (met ws erg weinig vijgen). Ik krijg het idee dat brown turkey of rouge de bordeaux misschien het beste is voor een doorsnee prima vijg met prima smaak en prima opbrengst in NL?
 18. Lieve mensen, Ik ben op zoek naar een mooie sierpeper met een palet aan kleuren aan 1 plant, zoals bijv de Bolivian Rainbow, Numex Twilight, Chinese 5 colors etc. Liefst een ras die ook al donker blad heeft (v├│├│r vruchtzetting). Ik heb begrepen dat Bolivian Rainbow ook nog een degelijke smaak heeft tov andere 5-kleuren. Wat zijn jullie ervaringen?
 19. O, leuk! Ik lees ook mee. De andere roze soorten (zoals Sherbet Fizz) vind ik ook erg mooi!
×
×
 • Create New...