Jump to content

Maarten

Members
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Maarten

 1. Even een rondje tuin gedaan met de camera vanmiddag. Was bezig met het poten van de aardappels Blauwe bes loopt uit De knoflook staat er aardig bij Rabarber Een late soort rabarber komt net kijken Aardbeienplantjes vertonen tekenen van leven Venkel Besjes die de vogels niet lusten De Salie heeft een grote aantrekkingskracht voor de insecten De Watermunt heeft de hele vijver in beslag genomen Kohlrabi- en slaplantjes Fotograferen is erg lastig met deze handschoenen aan Piepers poten
 2. Maarten

  Te grote foto's

  Ben geen ervaren fotograaf dus sleutel nog weinig aan de instellingen van de camera. Denk dat ik het vergeet om die terug te zetten. Maar bedankt voor het meedenken.
 3. Maarten

  Te grote foto's

  Het uploaden van de foto´s werkte niet voor de foto´s die ik wilde plaatsen. Deze zijn tussen 20 en 25 MB groot. 1 op 1 overgezet vanuit RAW. Ga vandaag nieuwe foto´s maken en deze op een of andere manier verkleinen. Ga eens kijken in de Nikon/software die ik gebruik of ik ze daar op een andere manier kan converteren. Anders ga ik de aanbeveling van Erny proberen. Mijn Instagram account is inderdaad weer prive. Niet bij nagedacht dat die links dan niet meer werken.
 4. Maarten

  Te grote foto's

  Erny, bedankt voor de tip. Denk dat 25 MB toch iets te veel is.
 5. Hoewel ik wekelijks het forum bezoek zag ik dat mijn laatste update van oktober 2014 is Nu heb ik wel veel foto's gemaakt de laatste tijd maar kom er nu achter dat deze veel te groot zijn voor dit forum. Ik zal voor een volgende update maar weer foto's met de mobiel maken ipv de Nikon D3300. Hieronder een aantal link naar mijn Instagram-account met een aantal moestuin gerelateerde foto's. Hopelijk werkt dit. https://www.instagram.com/p/BDdKoaFvzff/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDak72cPzXQ/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDadPwYvzZj/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDac6IQvzY6/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDaccamPzYD/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDX9Hb5PzT7/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDWcYCyvzWa/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDXuO6QPzc_/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDVYZqFPzRa/?taken-by=majeko66 https://www.instagram.com/p/BDLo2NLPzRN/?taken-by=majeko66
 6. De komkommer rijpt inderdaad bruin af maar deze is nog (lang) niet rijp. Ik hoop ergens ook op de meloen. Dan zou het mij dit jaar lukken om deze in de volle grond te kweken.
 7. Ik ben in het voorjaar vergeten om de meeste zaailingen te labellen . Nu weet ik niet welke vrucht er groeit: Gezien hetgeen ik gezaaid heb zijn er maar twee mogelijkheden: 1) Meloen "Sakata's Sweet" 2) Komkommer "Little Potato", ook wel "Khira Balam" genoemd. De vrucht op de foto lijkt groter dan die in werkelijkheid is. Heeft ongeveer de grootte van een behoorlijke pruim. Uiteraard kom ik er vanzelf achter wat het is maar als iemand nu een idee heeft dan hoor ik het graag.
 8. Waterpeper. Verder nog smeerwortel en de wortel van de Grote Lisdodde is eetbaar
 9. De tweede is volgens mij Lactuca Indica(wilde Indische sla of Komak) en de laatste is volgens mij Tatsoi.
 10. Bedankt voor je snelle antwoord. Ik heb een aantal appelboompjes van dezelfde leverancier(de Batterijen) die wel in het 2de jaar vrucht droegen. Vandaar mijn vraag. Zal dit jaar gewoon mijn stoofperen moeten kopen.....
 11. Ik heb in het vroege voorjaar van 2014 2 perenbomen gepoot. Het zijn halfstam, soort Gieser Wildeman. In 2014 geen bloesem gehad en dit jaar tot op heden ook geen bloesem. Ze staan mooi in het blad, geen insecten of andere dingen te ontdekken. Iemand enig idee waarom er geen bloesem komt?
 12. Ik moet bekennen dat die van mij de eerste winter binnen niet heeft overleeft. Vermoedelijk omdat die te nat stond. Er is een topic met een aantal tips: kerriebladboom-t7929.html
 13. Ik lees het nu pas. Kom niet dagelijks op het forum. Echt een naar bericht. Mijn condoleances aan de familie, ik wens hen sterkte.
 14. Raapjes en raapstelen. Lekker stamppotje vanavond.
 15. Citroenverbena wil best groeien in ons klimaat. Ik heb het in 2013 in de kas gezaaid en daarna buiten in de volle grond geplaatst. Wel een plek waar de meeste zon komt. Aan het eind van het seizoen geoogst en gedroogd. Dit jaar kwam, tot mijn verbazing, op dezelfde plek weer citroenverbena op.
 16. De Jumbo heeft ook zo'n thee in het assortiment. Eigen merk, het heet Weer en Wind thee. Ingredienten: citroenverbena, citroengras 20%, echinacea 15%, gemberwortel 10%, sinaasappelschil 10%, kamille, eucalyptus 7% en echinaceawortel. Misschien is dat iets voor je.
 17. Lijkt mij een pronkboon. Welke soort is moeilijk te zeggen. De 'Painted Lady' die ik heb heeft deze kleur.
 18. Vanaf het derde jaar kan de plant gaan bloeien. Ik reken er echter niet op, zal nog wel 1 of 2 jaar duren. Maar wie weet...
 19. Zoals beloofd een foto van de kardamomplant zoals die nu is:
 20. Fruitstruiken gesnoeid, knoflook gepoot en de kas schoongemaakt. Verder de laatste aubergineplanten overgepoot naar potten. Misschien rijpen de mini aubergines binnen nog af.
×
×
 • Create New...