Jump to content

Barca4ever

Members
 • Posts

  167
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Barca4ever

 1. Ik zet meestal tomaten, komkommers en paprika's dus vroeg me af of er nieuwe soorten zijn die de moeite zijn om te proberen.
 2. Het is toch helemaal niet te laat om opnieuw te gaan zaaien, zelfs in april kan dit nog.
 3. Misschien een rare vraag maar zijn er nieuwe trends voor wat betreft het kweken van groenten in de serre? Nieuwe soorten, nieuwe methodes?
 4. Bij een plaatselijke Aveve winkel werd ons aangeraden om ter voorbereiding van het komende moestuinseizoen de serre eens goed onder water te zetten. De grond is namelijk kurkdroog en dit zou volgens hen de ideale manier zijn om voldoende vocht in de grond te krijgen. Daarna kan er dan mest in de grond verwerkt worden. Ik heb dit weekend alles dan ook al eens goed onder water gezet maar ik vroeg me af ik dit één van volgende dagen nog eens zou herhalen alvorens de mest in de grond te werken. Graag jullie tips en advies.
 5. Iemand ervaring met het doordragend aardbeiras Favori?
 6. Barca4ever

  verspenen

  Moet je normaal niet wat langer wachten om te verspenen? Tot er meerdere blaadjes zijn?
 7. Het krullen van de blaadjes heb ik ook bij enkele van m'n plantjes, maar ze zijn niet bruin geworden. Ben benieuwd naar reacties hierop want wil graag weten wat dit betekent. De plantjes zijn volgens mij goed verzorgd en krijgen voldoende water ook.
 8. En de zijscheuten mee omhoog geleiden?
 9. Moeten de zijscheuten van deze komkommerplant allemaal verwijderd worden of kan je er ook laten verder groeien? De plantjes staan momenteel zo'n halve meter hoog maar onderaan komen er ook enkele zijscheuten aan.
 10. Vanaf wanneer kan deze plant eigenlijk naar een ander potje met goeie potgrond ipv zaaigrond?
 11. Op 20/3 gezaaid, ondertussen staan ze er zo bij.
 12. Kan je ze ook kopen in de Aveve winkels?
 13. Zijn die tomatenspiralen trouwens te koop bij de Aveve winkels?
 14. De zaailingen zijn vandaag, 1 week na het zaaien, beginnen kiemen. In beide potjes zijn reeds 2 van de 3 zaadjes opgekomen.
 15. Mijn tomatenplantjes zijn sinds gisteren aan het kiemen. Overdag staan ze al twee dagen in de serre waar het behoorlijk warm is. 's Avonds haal ik ze binnen en staan ze bij een temperatuur van zo'n 20°C. Moet ik ze vanaf nu koeler zetten?
 16. Het merendeel van de tomatenplantjes is reeds gekiemd en doet het prima. Van de komkommer is bijna de helft van de verschillende soorten gekiemd. Op de paprika's, peper en aubergine is het nog wat wachten. Alles is gezaaid vorige week woensdag en donderdag.
 17. Ziet er prima uit! Ben ook aan het nadenken over hoe ik de tomaten dit jaar ga ondersteunen. Vorig jaar had ik van dee dunne groene stokken maar die waren toch niet ideaal voor de stevige planten die tomaten zijn. Trok al gauw allemaal scheef. Heb geen zin om daar al te veel centjes aan te spenderen. Die spiralen lijken me wel een goede oplossing. Waar vind je ze het goedkoopst in belgie?
 18. Vanavond thuisgekomen en meteen naar de serre gaan kijken. De kweekbakjes waren helemaal aangeslagen van de condens en tov deze morgen waren er een pak meer plantjes gekiemd. Ik heb de indruk dat ze het goed doen. Heb ze vanavond weer in huis gehaald zodat ze geen last hebben van te grote temperatuurverschillen. Is het nog nodig om de twee klepjes bovenaan de kweekbakjes gesloten te houden of mogen deze open blijven staan?
 19. Ik ben de bakjes in de loop van de voormiddag in de serre gaan zetten. Het is er warm genoeg nu en zal vanavond dan zien wat het resultaat is van de reeds gekiemde plantjes.
 20. Ik heb zaai en stekgrond gebruikt. De potjes staan in een gesloten kweekbakje op de tafel in de woonkamer op 1m van het raam. Er is dus zeker wel wat lichtinval maar misschien niet voldoende.
 21. Had woensdag de eerste tomaten gezaaid en gisteren kwamen de eerste sprietjes al piepen. Deze morgen nog eens gecontroleerd en ik had de indruk dat de sprietjes wel heel smalletjes waren en de kiembladjes aan de gele kant waren. Zouden ze te donker kunnen staan?
 22. Voor welke soorten groenten in de serre kan je het nu allemaal gebruiken? Kan het ook voor komkommer, aubergine, paprika?
 23. De voorbije weken zijn we hier druk bezig geweest. Allereerst met het zetten van de nieuwe serre. Het aardbeienkot van vorig jaar werd alweer afgebroken en is een serre geworden. Op een andere plaats in de tuin hebben we met dezelfde materialen + natuurlijk wat extra de serre gezet. Ze is ook een flnk stuk groter geworden. Op de plaats waar vorig jaar het aardbeienkot stond en ook een oude versleten serre komen nu 20 moestuin 'bedjes'. Enkele vraagjes: Moet de grond in de serre nog gesproeid worden de komende weken? Moeten erwten voorgezaaid worden in potjes of kunnen we dat ook al meteen in de volle grond doen nu?
 24. Vanaf maandag 31/3 is er ook weer 'De Moestuin volgens Wim'. Deze keer zou het een dagelijks programma worden.
×
×
 • Create New...