Jump to content

Wortel

Members
 • Posts

  1,178
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wortel

 1. Wortel

  bijen houden

  Hier vlakbij op een grote moestuin hebben ze meerdere kasten staan, daar waren ze volken al echte bezige bijtjes. Leuk om te zien!
 2. Jaaa weer biggetjes nieuws! Blijft toch mooi om te zien.
 3. Super jammer, ik kan helaas niet. Ons reisvirus is uit de lockdown, dus wij vetrekken die dag juist uit Nederland voor een vakantie. Hopelijk komt het agenda-technisch goed in het najaar!
 4. Prachtige koeien!! Hoe groot gaat het groepje worden?
 5. We komen heeeeel langzaam weer op gang. Deze week de eerste peper/paprika'tjes van een groter potje voorzien. Vandaag de mierikswortel verpoot en 1 wortel vermalen. Was de eerste keer, bij het snijden totaal geen luchtje, maar na de blender open maken, ha daar is de bekende lucht! Met wat azijn en een beetje zout nu in de koelkast.
 6. Wortel

  Varkens

  Ziet er weer als een prachtig verwend stel uit.
 7. Nee, helaas ook niet. Kleinste hoeveelheid is voor 2000 kippen. Maar vergeet niet dat voor een kippenboer elke cent per kip er 1 is. Je kan even naar de prijs bij je dierenarts informeren, voor dieren die deel van ons gezin zijn valt de prijs misschien wel mee. Maar dat moet iedereen voor zich bepalen.
 8. Ik werk zoals sommigen weten in een laboratorium. Wij maken dus die vaccins tegen de ziekte van marek. De kleinste hoeveelheid is inderdaad voor 1000 kippen en zit in de stikstof, dus na ontdooien, openmaken en verdunnen is het niet houdbaar. Tegenwoorden hebben we ook een Innovax die dan tegen d e ziekte van marek en een andere ziekte werkt, maar die al in het ei geent kan worden. Als iemand meer hierover wil weten geef maar aan. Maar laat je aub niet met oud vaccin opzadelen, dat doet echt niks meer.
 9. Pioenroos kwam niet bij mij vandaan, vind ze wel heel mooi😊
 10. Super! Mooie koeien hoor en moederinstinct doet het dus prima.
 11. Wortel

  Asperges

  Precies hetzelfde weekend als vorig jaar de eerste asperges uit eigen tuin verobert. Tevens een ander voorjaarprojectmet een fleugje jeugd sentiment. De kikkervisjes op moment van uitkomen weren massaal opgegeten door onze goudvissen, dus 1 klopje spart gezet. Leuk om te volgen. Appelboom bloeit ook prachtig Moestuin en fruit staat er prima bij
 12. Hier ook de eersten uit eigen tuin.
 13. Super, gefeliciteerd!!🥳
 14. De prijs is voor 30, maar ik zie nergens een prijs? Wat zijn d er afmetingen van het clipje? Ik heb geen ADC kas, maar misschien past het wel.
 15. Hier ook last van zevenblad. Elke keer met onderhoud en onkruidtrekken eruit halen, uit eindelijk verdwijnt het dan wel. Kwetsie van volhouden en verder niks speciaals.
 16. 2e Plaatje van vorig jaar. Net de 1e van dit jaar opgehagen.
 17. Wij hebben het ook zoiets gedaan, alleen de zijkant van een rest schuttingdeel, onderkant en bovenkant met pallethout en afgedekt met afgedankte dakpannen.
 18. Via DCM online. Het spul moet in de koeling blijven, dus voor winkels niet te doen.
 19. Wat zaden gekregen voor peultjes van mijn buurvrouw, gelijk de zaden de grond in en de overgebleven terug gegeven
 20. De paarse hier waren net te vroeg en hebben een aantal bevroren kopjes. Die groene gaan goed, denk halverwege deze week de eersten (heb maar 5 volwassen planten, rest is vorig jaar geplant, dus afblijven)
 21. Ziet er goed uit allemaal!
 22. Ik heb een grote bloempot gepakt, ongeveer 20cm diep. De gehele bodem eruit en de rand 1cm boven de grond gelaten. Af en toe stekt het over de rand, die pot ik op voor de liefhebber, verder gaat het prima.
 23. Ja las het ook net. Ik hou Nijmegen in de gaten, voor als ik weer eens naar Boxmeer mag voor mijn werk. En anders idd de volgende MTFD.
×
×
 • Create New...