Jump to content

smotstún

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  friesland
 1. heb wel eens bij een goede oogst geprobeerd een twede oogst maar dat was altijd teleurstellend. doe altijd ook de wortels er uit en dan opnieuw zaaien. maar heb nog nooit in de koude bak geprobeert ga dat zeker doen want er gaat niets boven verse spinazie van eigen tuin. maar hoe zit het met bemesten?????
 2. je kunt met de oogst beginnen met de onderste bladeren te oogsten dan kan de plant de energie gebruiken om de bovenste dus jonge bladeren door te laten groeien.
 3. als ik in de herfst tegen de boerenkool stoot komen er allemaal hele kleine witachtige vliegje af (en weer aan ) vliegen. ik heb daar geen problemen mee. maar hoorde iemand zeggen dat deze vliegjes de kool aan vreten. ik heb daar zelf geen last van. kan iemand mij schrijven wat dit van vliegjes zijn en of ze inderdaad schadelijk zijn??? vr.gr. Sytse
 4. liep gister oor de tuin en zag een ietwat verwilderde pruimenboom. wanneer kun of moet je de pruim snoeien? en wat snoei je er wel en wat vooral niet uit. vr.gr. Sytse
 5. denk iid dat er teweinig bijen zijn geweest. heb droogbonen maar op de tuin rand bloemen (dahlia`s) deze zijn drukbezocht door bijen. en ook de bonen zijn drukbzocht. had een prima opbrengst.
 6. heb ook viroflex en wou dat morgen zaaien. deze winter voor het eerst.
 7. hallo moestuinders, je kunt er ook voor kiezen om de vlinders weg te vangen, dan kunnen ze geen eitjes leggen waar de rupsen uit komen. maar ik gebruik ECO style escar-go tegen slakken en ECO Style spruzit tegen rupsen. ik ghebruik zo weinig mogenlijk maar plant geen kool e.d. om door de rupsen en slakken te laten opvreten. dit schijnt biologisch te zijn en niet schadelijk voor de vogels e.d.
 8. op anti worteldoek wil ik ook doen. met stro is ook goed maar onder de stro is een schuilplaats voor slakken. ik laat de loten nu aan de plant zitten en plant volgend voorjaar uit.
 9. ik heb dan weer massel woon in een klein dorp en hieer woont een rustend veehouder welke paarden houd. de mest word op de herfst uitgereden. maar het oudste (ligt altijd onderaan) laat hij altijd liggen en daar ga ik dan met de kruiwagen zoveel halen als nodig. doe ook altijd een compostvat vol voor bijbemesting in de zomer. dat doe ik b.v. bij de boerenkool. maar ik gooi het er zo over en het gaat prima zo .
 10. heb dit jaar dore gehad. had een hele goede opbrengst en een mooie loskokende aardappel. kan overgehouden aardappels de volgende dag een aardappel salade van maken. heb ook wel andere rassen geprobeerd gloria frieslander eerstelingen was nooit echt tevreden. had dit jaar natuurlijk een fantastiesch voorjaar dus de piepers vroeg gepoot en mooi weer opgehad.denk toch dat ik volgend jaar weer dore neem.
 11. volgens mij kan het ook goed na de aardappels. de aardbeien heb ik ook op het aardappeld veld gezet zo blijven ze daar staan tot er weer aardappels in moeten.
 12. heb ook een paar keer bloemkool geprobeerd maar het zelfde als bij jou. ga het volgendjaar eens heel vroeg proberen om op die manier in ieder geval de rupsen voor te wezen. die kunnen in no time de bladeren op.
 13. smotstún

  kweekkas

  ja de zon schijnt hier volop. het zijn losse ramen dus die zijn er zo afgehaald. bedankt voor de reactie.
 14. smotstún

  kweekkas

  hallo iedereen, dit is mijn eerste vraag op dit forum. heb vorige week een kweekkas gemaakt met twee ramen met enkelglas. moet ik die ramen ook met witkalk o.i.d. insmeren. tegen verbranden van de net opgekomen plantjes. of zal dit zo`n vaart niet lopen.
×
×
 • Create New...