Jump to content

cindy's moestuintje

Members
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by cindy's moestuintje

 1. Ik heb een vraagje en kan het antwoord eigenlijk nergens vinden dus vraag ik het toch maar even, ik heb in mijn moestuin ook broccoli staan maar nu hebben ze zoveel grote bladeren dat ze echt over mijn andere groenten hangen nu heb ik de grootste bladeren dus weggeknipt mag dat eigenlijk wel?
 2. Ik meen het hier eens ergens gelezen te hebben maar de zoekfunctie laat me in de steek ik krijg het echt niet terug gevonden. Het loof van de radijs was toch ook eetbaar? Ik herrinder me dat tenminste hier eens gelezen te hebben, om net te eten als bijvoorbeeld rauwe andijviestamp of iets dergelijks.
 3. Ja dat zou niet gek zijn he Ja ik weet ook niet waar het voor dient, maar er staat op Bison grass vodka en dan zit er 1 zo een grasspriet in... Maar het moet dus kunnen met Vodka, dank je wel voor de tips..
 4. Ik ben alweer lekker van alles aan het inmaken, en wecken, en rumpotten ,en fruit op alcohol aan het zetten , maar nu ik zo lekker op dreef ben, ben ik in huis naar alles op zoek waar je maar iets van kunt maken en nu vond ik nog een fles vodka met 1 grasspriet erin van 40 %. Het percentage alcohol is dus hoog genoeg maar is het ook lekker om iets op vodka te zetten? Doet iemand dat hier wel eens en zo ja wat is er dan lekker in? Ik hoop dat iemand hier tips heeft..
 5. Ik had een vraagje en omdat ik hem via zoeken niet kan vinden vraag ik het zo maar even, ik heb een groentevak in mijn moestuin vol met peulenplanten die hebben inmiddels flink veel peulen opgeleverd en iedere keer zaten er weer nieuwe witte bloemen in die peulen werden, nu heb ik net de laatste peulen die goed waren eruit gehaald en nu zie ik geen witte bloemen meer of knoppen, is het dan zo dat het nu over is met de oogst van peulen en rooi ik dan nu de planten of maken peulenplanten constant nieuwe bloemen aan gedurende de zomer en krijg je nog meer oogsten? Ik heb inmiddels de erwten wel al gerooid omdat hier hetzelfde verhaal was en ik dacht dat het daar dus ook over mee was ik hoop dus dat ik dat ook goed heb gedaan, maar ik weet niet of het bij peulen ook zo werkt? Dit is het eerste jaar dat ik peulen en erwten heb, en ze komen volgend jaar zeker weer, heb een flink aantal kilo's eraf gehaald..
 6. Jammer ik woon niet vlakbij het gooi en kom niet in France.. Iemand een idee waar je hier in nederland zo een jampan kan kopen, of misschien een webshop?
 7. Nou dit kan dus regelrecht mijn verhaal zijn, exact hetzelfde mee gemaakt. Gewoon 30 euro regelrecht prullenbak. Op klacht mailen reageren ze niet en geen telefoonnummer bereikbaar..
 8. Ja nou dat heb ik dus ook, veel mensen zeggen dat bomen en struiken heel goed tegen luizen kunnen en er geen hinder van ondervinden maar mijn blauwe bes die dus ook helemaal onder zit is dus al een week zijn bladeren aan het laten vallen en nu dus sinds gisteren ook al heel veel bessen, conclusie hij kan dus toch niet zo goed tegen de luizen of tegen de spiritus/groene zeep combi waar ik hem 4 dagen geleden 1 malig mee heb bespoten. wat nu met al mijn ander fruit die ook onder heel veel luizen zitten?? Toch spuiten doorspuiten met die groene zeep/spiritus of toch zo de luizen laten zitten, want ik weet niet waar het aan ligt dat mijn bomen en struiken alles laten vallen ( bladeren en fruitbeginsels) door het spuiten of de luizen??
 9. Nou ik heb er dit jaar ook heel erg last van, echt alle fruitbomen en fruitstruiken maar zelfs mijn kruiden en sla gewassen ook, ik heb gisterenavond maar weer alles gesproeit met spiritus/groene zeep... Zou dit ook door de weersomstandigheden kunnen komen, vorig jaar had ik er nauwelijks last van.
 10. Ja heb ik inderdaad een beroep op gedaan, maar ik ben benieuwd of ik antwoord krijg heb op mijn andere 3 mails ook nooit tegenbericht gehad, wel zo een automatische mail dat ze mijn mail hebben ontvangen maar verder niets...
 11. nou zo heb ik slechte feedback over Baldur. naar hier op het forum heel veel positiefs te hebben gelezen heb ik op 31 maart de roze bosbes en de framberry besteld. Na lang wachten en diverse mails waarop ik overigens ook geen antwoord kreeg! Kreeg ik gisteren ineens een pakket, nou het was te schandalig voor woorden ze hadden het ingepakt maar hoe, de plantjes met wortels lagen los en het zand door heel de doos, en dan zullen we het nog maar niet hebben over de kwaliteit de framberry is eerder dood dan levend en de roze bosbes is een plantje van nog geen 10 cm je kunt hem nog net zonder vergrootglas zien. Voor mij was dit eens en verder nooit meer.
 12. Super leuke site, is ook heel vrolijk om te zien
 13. ohhh dus echt stevig is hij niet dan lijkt me die uitvoering niet echt iets voor mij ben niet zo voorzichtig typje in de keuken
 14. Ik wil graag een pastamachine aanschaffen, maar ik vind ze best wel erg duur! Nu heb je er ook voor 20 en 30 euro maar zijn dat ook machines waar je iets aan hebt of is dat echt flut? Ik zag dat ze er ooit bij de albert heijn verkocht hebben voor 20 euro, daar ben ik vanochtend geweest maar die zijn niet meer in assortiment hier bij ons, ook blokker en xenos heb ik gehad ook niets... Ik dacht vraag het hier eens misschien heeft iemand ervaringen of tips. Marktplaats heb ik al gekeken staat wel wat, maar nog niet echt bericht terug gehad.
 15. Mijn moeder is al heel lang op zoek naar een speciale hortensia, het is de Hydrangea hovaria Querufolia en dan de uitvoering op stam ( parasolhortensia). Hij wordt ook wel toverbal hortensia genoemd, maar wij kunnen hem dus echt in geen 1 tuincentrum vinden en zijn er al jaren naar op zoek, weet iemand waar ze hem wel hebben? Ik hoop dat iemand een tip heeft het zou een mooi moederdagcadeautje kunnen zijn...
 16. ik heb van 10-100 m3 gekozen, dit is mijn achtertuin waarin ik 2 gedeeltjes moestuin heb en heel veel fruitboompjes, struikjes. De tuin in trouwens 80 m2.
 17. @Appelvrouw: ohh die lijkt me lekker, die ga ik proberen als ik beter ben.
 18. Je hebt ook een kippenforum daar staan een heleboel mensen met hetzelfde probleem op, misschien staan daar goede tips voor je bij, wij hebben ook een haan ( gekocht als een hen maar bleek toch een haan te zijn en toen was ik er al zo aan gehecht dat ik hem niet meer kwijt wilde) ik woon ook gewoon in een woonwijk en gelukkig tot op heden nog geen klachten gehad ik hoop dat het zo blijft!
 19. oh die heb ik ook al eens gemaakt dat recept, echt super lekker! Ga het binnenkort ook weer eens maken.
 20. En koriander is ook super heerlijk tussen een pita kaas! Heb het recept eens gezien bij een uitzending van Jamie Oliver en dacht he! hoe verzin je het. Maar heb het geprobeerd en echt super combi!
×
×
 • Create New...