Geplaatst: 10 juni 201411 j Welk ras komkommers kunnen jullie aanraden als het om hoge productie gaat?Het is bedoeld voor volgend seizoen voor in de plattebak.( als iemand daar toevallig zaden van over heeft en wil ruilen hou ik me aanbevolen)Ik bedoel gewone grote groene komkommers, dus geen aparte kleuren, vormen of snackkomkommer. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 10 juni 201411 j Met Delikateß hebben wij goede ervaring, ook voor inmaken en koken dus niet alleen voor sla.
Geplaatst: 10 juni 201411 j Jane Doe Graag wat meer uit leg over het inmaken en koken.Dan snap ik het ook. Ik wil het best google maar dan kom ik waarschijnlijk heel anders uit dan dat je bedoeld!
Geplaatst: 10 juni 201411 j Auteur @Angela : wel genoeg vrouwelijke bloemen? Ik heb ooit eens 6 zelf gezaaide planten gehad en bijna allemaal mannelijke bloemen dus geen tot zeer weinig komkommers. Vandaar dat ik nu geënte heb staan maar wil dat volgend jaar toch weer eens proberen. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 10 juni 201411 j Ik teel meestal Komkommer Bella F1, die geeft bij mij altijd een goede opbrengst. Groeit wel het beste onder glas, dus platte bak is prima.
Geplaatst: 10 juni 201411 j Jane Doe Graag wat meer uit leg over het inmaken en koken.Dan snap ik het ook. Ik wil het best google maar dan kom ik waarschijnlijk heel anders uit dan dat je bedoeld! Met inmaken bedoel ik zoals augurken in azijn met kruiden.Met koken kun je ze gebruiken zoals courgettes, bijvoorbeeld gevuld.
Geplaatst: 10 juni 201411 j @Angela : wel genoeg vrouwelijke bloemen? Ik heb ooit eens 6 zelf gezaaide planten gehad en bijna allemaal mannelijke bloemen dus geen tot zeer weinig komkommers. Vandaar dat ik nu geënte heb staan maar wil dat volgend jaar toch weer eens proberen. Ja meer dan genoeg, wel meer manlijke bloemen dan vrouwlijke.Maar ik had van 2 planten meer dan genoeg opbrengst er zijn er in ieder geval veel naar de cavia's gegaan omdat ik niet meer wist wat ik er mee moest.
Geplaatst: 11 juni 201411 j Auteur Bedankt allen voor de tips. http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
Geplaatst: 8 augustus 201411 j Om nog even terug te komen hierop ik heb dit jaar 1 plant van de Chinese slangen en ik heb tot nu toe 10 komkommers geoogst Die gele komkommer die ik van iemand op de vorige MTFD heb gehad doet het ook erg goed daar heb ik er al meer van geoogst heb er nu nog 6 in de koelkast + net 1 weggegeven en de cavia's hebben er vanmorgen 1 op.
Geplaatst: 8 augustus 201411 j Mijn Chinese slangen groeien ook erg goed..en de gewone snackkomkommer van de Lidl. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 8 augustus 201411 j Hier Chinese Slangen. Zit inderdaad ook op al best veel. Rond de 12 tot nu, komen er nog meer aan. Als de plant het heel lang uithoudt tenminste, de plant zit dik in het wit voor het grootste deel die in de kas aanwezig is. 1/3 e deel van de plant hangt ( door het raampje heen ) buiten de kas, ook met komkommers inmiddels. Dat deel is nog mooi fris groen.
Geplaatst: 8 augustus 201411 j Probeer het ras Konsa eens. Een uitstekende F1 hybride komkommer met hoge opbrengst en goede smaak. De enige komkommer die ik nog teel in mijn tuin . Behalve dat het gewoon een goede komkommer is heeft hij ook nog het voordeel dat hij niet zo gevoelig is voor meeldauw . Een zakje Konsa zaden is in het voorjaar verkrijgbaar bij de Lidl voor maar 49 eurocentjes. -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
Geplaatst: 9 augustus 201411 j Ik heb hier 6 stuks Manny F1 van van der Wal in de bak liggen, is een iets kortere komkommer (18-23 cm) met een uitstekende smaak en ik heb van die 6 planten 200 vruchten geplukt.Nu begint dan wel de valse meeldauw er in te komen, ze zijn wel resistent tegen gewone meeldauw.
Geplaatst: 12 augustus 201411 j Ik vind de Tanya van van der Wal wel een goede keuze. Gewoon een goede (en ook nog eens biologisch) allrounder. Elke dag groeit er wel een, en de smaak is gewoon goed. Net iets anders dan de gewone komkommer, misschien omdat de schil zo dun is? Weinig stekels ook aan de buitenkant, heb het wel eens anders gezien. Of maak daar maar van: geen stekels in het geval van volgroeide komkommers, maar bij mij krijgen ze die kans niet
Geplaatst: 13 augustus 201411 j Meestal koop ik een zakje F1 zaden waar 6 zaden inzitten. Betaal je een euro per zaadje maar dan heb je ook veel mooie grote komkommers. Bedoeld voor in de kas, heb er 2 reuze planten van. Ditmaal had ik 'concordia' en ondanks dat het blad geel wordt en gaat schimmelen (weghalen steeds maar) gaat de productie maar door en door. De komkommers zelf blijven gaaf. Kan er niet tegen eten en weggeven, ben nu op zoek naar tips om ze te blancheren of zo en dan in te vriezen.
Geplaatst: 10 augustus10 Aug Dit zijn berichten uit 2014. Ik weet niet of het nog hetzelfde is, maar ik wil volgend jaar grote komkommers gaan zaaien met een grote opbrengst en liefst tegen meeldauw. Welke kan ik dan nemen?
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.