Mellie Geplaatst: 27 juni 2016 Geplaatst: 27 juni 2016 De paksoi werd zo gigantisch, dat ik dat maar geoogst heb, samen met wat spinazie en gele snijbiet. Mijn man heeft wat gegoogeld en vervolgens een echt verrukkelijke quiche gemaakt! Eerst de bodem gebakken en vervolgens samen met een uitje de groente fijngesneden. Gemengd met 4 eieren en vervolgens rauw op de bodem gedaan. Een flinke plak feta erover verkruimeld en toen zo'n 40 min de oven in geweest. Smaakte echt ontzettend lekker!
speets Geplaatst: 27 juni 2016 Geplaatst: 27 juni 2016 Maar weer broccoli met rupsen (nog 1 te gaan), en die andere veldvarkenbal. Vandaag geen aardappels i.v.m. een drop-OD "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
RobO Geplaatst: 28 juni 2016 Geplaatst: 28 juni 2016 pasta met weckpomposaus en eigen knof, ui, selderij, wortelpfff de weck 2015 raakt eindelijk op
Jorieke123 Geplaatst: 28 juni 2016 Geplaatst: 28 juni 2016 Bloemkool en een (chioggia-)bietje uit de oven met een korstje van broodkruim met brie. En nieuwe aardappeltjes er bij. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
RobO Geplaatst: 29 juni 2016 Geplaatst: 29 juni 2016 boerenkool met worst 2015 (de boerenkool dan hè...)
RobO Geplaatst: 30 juni 2016 Geplaatst: 30 juni 2016 bietjes, boterzacht, sla, vleesje, gekochte aardappel (1,30 per kg = fl 2,86 )
Jorieke123 Geplaatst: 30 juni 2016 Geplaatst: 30 juni 2016 Kapucijners (echt geen gezicht met een k... ) met spekjes, sjalotje, en aardappeltjes. Plus een bakje sla on-the-side  Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 30 juni 2016 Geplaatst: 30 juni 2016 Broccoli-paprikasoep met Zellemse schijven.Het is echt weer voor herfstgerechten. Lekker spekkie Jorieke Over die k/capucijners: laatst had hier iemand een crop sla geoogst. Het kan allemaal "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Anna3 Geplaatst: 1 juli 2016 Geplaatst: 1 juli 2016 Sla met kapucijners, een paar doperwten, sugarsnaps, geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten en geitenkaas.
Jenneke Geplaatst: 1 juli 2016 Geplaatst: 1 juli 2016 Salade van gepofte rode bietjes, krieltjes, sperziebonen, sjalotje, kappertjes en gerookte makreel (en mayo)
Anna3 Geplaatst: 1 juli 2016 Geplaatst: 1 juli 2016 Omelet met kruiden en snijbiet à la Ottolenghi: Dunne omelet met dille,peterselie, PZ maken. Laagje crème fraîche erop, daarop een mengsel van aardappel, snijbiet (steel en blad), knoflookteentje, beetje citroensap. Aardappel en snijbiet eerst voorkoken met wat saffraan. De saffraan was ik vergeten , maar met wat pepperflakes erop was het ook lekker .
paddestoelengek Geplaatst: 1 juli 2016 Geplaatst: 1 juli 2016 Chili con carnevolgende ronde laat ik het gehakt achterwegen en ga ik experimenteren met paddenstoelenchili con carne con fungi   gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
pippi Geplaatst: 1 juli 2016 Geplaatst: 1 juli 2016 Pizza besteld. En wel weer aardbeitjes uit de tuin natuurlijk.  ik weet niet of het zaad van je aardappeltjes wel weer dezelfde plant gaat opleveren, kruisbestuiving of F1 oid Ja maar dat is juist leuk! Ik ga volgend jaar ook wel weer pootaardappeltjes poten, voor alle zekerheid, maar ik ben stiknieuwsgierig wat er uit dat zaad gaat komen. En eigenlijk is het raar dat we aardappels niet zaaien, want we weten dat klonen van klonen van klonen alsmaar zwakker worden en toch blijven we aardappels klonen. Zaaien, en kruisen, en dan selecteren is vrijwel bij alle andere gewassen de manier om goeie sterke rassen te kweken, waarom bij aardappelen niet?  Ik ben voorlopig nog wat aan het aanklooien hoor. Mijn dit jaar gezaaide aardappels staan er nog mooi bij, maar geen idee of ze mooie knollen hebben gemaakt en ze willen nog steeds niet bloeien.  En weer on-topic: morgen aardappeltjes uit de tuin met een restje rode kool uit de vriezer. Als ik hier ooit zelf een eetbare rode kool uit de grond kan halen gaat de vlag uit, voorlopig doe ik het met bio van de Jumbo.
RobO Geplaatst: 2 juli 2016 Geplaatst: 2 juli 2016 je hebt gelijk: het is een leuk experimentik ben wel benieuwd of jouw planten ook zaad zetten (dat doen ze niet allemaal) en of er bestuivers in de buurt staan dat klonen steeds zwakker worden geloof ik niet zo, daarom kloon je: de planten houden hun eigenschappen en smaak en groei, tenzij er dna fouten optreden bij de celdeling. wel heb je steeds maar een bedje van 1 soort die dus vatbaar is voor dezelfde ziekten etc. (leesvoer) wij aten blauwschokkers, de eerste, heerlijk!
CherryCharlie Geplaatst: 2 juli 2016 Geplaatst: 2 juli 2016 Salade met andijvie, boontjes en radijs seed pods van eigen balkontuin Schrijft over outdoor, groene en duurzame lifestyle op http://www.cherrycharlie.nl (shameless plug)
loes Geplaatst: 2 juli 2016 Geplaatst: 2 juli 2016 klonen van klonen worden in principe niet zwakker aangezien exact dezelfde eigenschappen behouden blijven. Bijvoorbeeld Phytophthora resistente eigenschappen, die raak je mogelijk kwijt met een willekeurige kruising. (ga je gericht kruisen dan kan je het ras wel sterker maken)Â edit: er was blijkbaar nog een pagina
Brutus Groenus Geplaatst: 2 juli 2016 Geplaatst: 2 juli 2016 Boontjes en aardappelen van eigen tuin samen met eten groenteburger - word geen slaaf van je bezit -
AnnekeW Geplaatst: 3 juli 2016 Geplaatst: 3 juli 2016 (aangepast) Snijbiet en salie  Pannenkoeken (niet uit de tuin, maar meel van de molen verderop)               Snijbiet met knoflook en lente ui 4 minuutjes roerbakken en de laatste 2 minuten salie en wat snijbietgroen er bij. Vulling voor je pannenkoeken. De laatste pannenkoek met gele framboos en anijs als toetje. 3 juli 2016 aangepast door Gast
Jorieke123 Geplaatst: 3 juli 2016 Geplaatst: 3 juli 2016 Boterzachte aardappeltjes, en bloemkoolroosjes uit de oven met een korstje van brie en broodkruim. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 3 juli 2016 Geplaatst: 3 juli 2016 @Anneke: jammer dat je die pannekoek niet gedraaid hebt. Zo grappig  Wrap met bio-kip, tomaat, allerlei slaatjes, cashewnoten, yakitorisaus. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
AnnekeW Geplaatst: 3 juli 2016 Geplaatst: 3 juli 2016 @Anneke: jammer dat je die pannekoek niet gedraaid hebt. Zo grappig  Ik heb hem speciaal voor jou nog even gedraaid
Enjoy! Geplaatst: 3 juli 2016 Geplaatst: 3 juli 2016 Thai green currysoep gemaakt met courgettes uit de tuin. Heerlijk!
Enjoy! Geplaatst: 3 juli 2016 Geplaatst: 3 juli 2016 kleindochter at vorige week keek, schreef ze Prachtig! Schreef ze het met de cjompjoeter
Aanbevolen berichten