paddestoelengek Geplaatst: 28 september 2016 Geplaatst: 28 september 2016 andijvieslaatje nog nooit van gehoord ik hou van andijvie een slaatje mag je me voor wakker maken (vanuit m'n middagdutje )graag recept gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
RobO Geplaatst: 29 september 2016 Geplaatst: 29 september 2016 hier doen we het zo:andijvie in reepjes van 0,5 cm breed, alleen het malse bladsausje van yoghurt, mayo, honing, mosterd, ciroensap, olijfoliegekookt eitje in piepkleine blokjes en Jet?
appelvrouw Geplaatst: 29 september 2016 Geplaatst: 29 september 2016 Andijvie in repen van enkele centimeters..vooral het binnenste van de andijvie, het witte en bleekgroene knapperige. Vinaigrette van 1 tl mosterd, idem honing, 2 eetlepels appelazijn 3 eetlepels olijfolie en ruim peper, wat Provençaalse kruiden, saus goed doorkloppen. Sjalotje fijngesnipperd en als smaakmaker óf pijnboompitjes, óf geroosterde walnootstukjes óf ( en dat is favoriet) uitgebakken spekjes erover gestrooid. ( gekookt eitje is er inderdaad ook heerlijk bij!) Vlak voor het eten alvast mengen. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 29 september 2016 Geplaatst: 29 september 2016 Ook lekker met geitenkaas en een appeltje Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Anna3 Geplaatst: 29 september 2016 Geplaatst: 29 september 2016 Pasta met zelfgemaakte tomatensaus en veldsla met radichio, bietjes, tomaatjes en feta.
Erny Geplaatst: 2 oktober 2016 Geplaatst: 2 oktober 2016 M'n broer stuurde een fotootje met een tafel vol ingrediënten en ik mocht raden wat deze Mystery Box zou worden. Ik zag er een Gado Gado in, alleen dan één met aardappel blijkbaar.En dat had ik nog goed ook. Hij ging een Gado Gado recept van Jamie Oliver maken. Hij kookt graag volgens recept. Maar dat bracht mij op een idee... heb ook alles in huis voor een rijke Gado Gado en heb daar geen recept bij nodig. Dus nu voor mn neus een bakje vol groenten en rijst en een apart bakje met pindasaus.De groenten allen uit eigen tuin: Geb. Patisson, komkommer, tomaatjes, aardappel, Mexicaanse augurkjes, boontjes, wortel, bieslook. In de pindasaus: veel knoflook, pepers en uitjelNiet uit eigen tuin: Rijst, Chinese kool, banaan, ei, pindakaas, kokosroom, olie, ketjap. En omdat het best lastig is om dat voor één persoon klaar te maken eet ik nog wel een paar dagen rijst met groenten en pindasaus.
appelvrouw Geplaatst: 2 oktober 2016 Geplaatst: 2 oktober 2016 Eet smakelijk Erny!Hier staat de eerste echte pompoensoep op t vuur.Met een klein hokkaidopompoentje, prei, ui, veel knoflook, veel tomaten en een paprikaatje, alles uit eigen tuin.En uit eigen kruidenla kerrie- en geelwortelpoeder..zout en peper... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 2 oktober 2016 Geplaatst: 2 oktober 2016 Dat klinkt ook goed, is er nu ook echt wel weer voor... hier tenminste. Koud en nat.
Enjoy! Geplaatst: 2 oktober 2016 Geplaatst: 2 oktober 2016 Tomatensoep van zo'n 3.5kg verse tomaten, waaronder ruim een kilo cherrytomaatjes die nodig op moesten (4 rassen), pimiento dulce, rode punt paprika, gewone rode paprika, courgette, alles uit eigen kas/tuin. Verder uien en knoflook. Voor het eerst sambal badjak gemaakt vlg recept van: koken met van Boven. De kenners hier zijn er helemaal weg van! In m'n wok met groenten uit de tuin gelijk een grote lepel gebruikt...mjammie!
speets Geplaatst: 2 oktober 2016 Geplaatst: 2 oktober 2016 Courgettesoep met lekker Duits brood. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
paddestoelengek Geplaatst: 10 oktober 2016 Geplaatst: 10 oktober 2016 niet net gegeten maar aan het voorkoken voor morgen rode kool met appeltjes.... heerlijk maar nog niet gaar na 1,5 uur koken we gaan gewoon door gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
Erny Geplaatst: 10 oktober 2016 Geplaatst: 10 oktober 2016 Gistermiddag en avond hadden we een oogstfeestje van ons moestuingedeelte. Lekker op het grasveldje onder de hoogstam appelbomen. Na in de voormiddag wat regen kwam er dus echt nog wat zonneschijn dus we boften. En iedereen zou zo mogelijk iets van eigen oogst maken en meenemen.Verder hadden we twee rocketstoves, twee bbq's, een frontierkacheltje en een grote vuurschaal en een kruiwagen vol hout om ons warm te houden. Ik had mij gewaagd aan een soort Snijbietquiche... maar dan net iets anders want ging ze in muffinvormpjes bakken zodat iedereen gemakkelijk een mini taartje kon nemen. Dat bleek in de praktijk nog wel een heel gevogel qua hoeveelheden en het vullen van de muffinvormpjes. Maar dat weet ik nu dan voor de volgende keer (heb die siliconen bakvormen nu dus moeten ze ook maar wat vaker gebruikt gaan worden.) Had natuurlijk ook weer twee recepten door elkaar gehusseld. Zijn niet helemaal geworden als hoe ik had verwacht, in de oven mooi hoog maar daarna ingezakt, maar men was erg enthousiast dus ze waren wel lekker. Verder had bijvoorbeeld ook iemand een erg lekkere courgette cake gebakken... heel verrassende smaak. Na eerst pompoensoep en daarna aardperen soep te hebben gegeten heb ik mn eerste bordje volgeladen... Daarna nog meer en ook nog van alles warms van de bbq gegeten tot ik mudjevol zat en geen plaats meer had voor de chocoladekersentaart en de pruimentaart en de parfait... Die heb ik lekker vandaag opgegeten. Recepten van bv de courgettetaart gaan nog opgevraagd worden. En zo meteen ga ik maar weer eens wat Padron pepers bakken. Waarschijnlijk de laatste portie voor dit jaar helaas.
paddestoelengek Geplaatst: 10 oktober 2016 Geplaatst: 10 oktober 2016 midden in de nachten ik krijg nu al weer trek gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
pippi Geplaatst: 10 oktober 2016 Geplaatst: 10 oktober 2016 Wat Adriaan zegt. Wat ziet dat er allemaal lekker uit, Erny! Heb je een recept voor die snijbietmuffins?
Erny Geplaatst: 10 oktober 2016 Geplaatst: 10 oktober 2016 Die moet ik nog ff opschrijven... heb weer wat geimproviseerd.
pippi Geplaatst: 10 oktober 2016 Geplaatst: 10 oktober 2016 Is dat iets van chocoladetaart met kersenspul? Nu ga ik echt iets te eten zoeken.
Enjoy! Geplaatst: 12 oktober 2016 Geplaatst: 12 oktober 2016 Net libanes humus gemaakt met eigen knoflook. Heerlijk!
Enjoy! Geplaatst: 12 oktober 2016 Geplaatst: 12 oktober 2016 Net Libanese humus gemaakt met eigen knoflook. Heerlijk!
pippi Geplaatst: 12 oktober 2016 Geplaatst: 12 oktober 2016 Surinaamse nasi (ja wij eten dat vaak, het is ook zo lekker!) met de bijna-laatste boontjes uit de tuin, preitje uit de tuin, en de laatste groene paprikaatjes van de plant die nog in de volle grond staat. De paprikaplanten binnen zitten nog vol grote afrijpende paprika's, maar die buitenplant is nu echt klaar.
Jorieke123 Geplaatst: 13 oktober 2016 Geplaatst: 13 oktober 2016 Van de week lasagne met o.a. gehakt uit eigen tuin En de dag daarna noodles met pindasaus en een gebakken eitje en een boel groene blaadjes (kool-achtigen die zich hier uitzaaien) en wat zoetzure komkommertjes. En gisteren meer van dat kool-achtige spul in een stamppot met spekjes. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Enjoy! Geplaatst: 14 oktober 2016 Geplaatst: 14 oktober 2016 Tomatensoep van tomaten die tijdens het strippen van de planten afkwamen en die toch nog nagerijpt zijn. Een kilo of vier gebruikt. Samen met peper en paprika's uit de kas werd het een verrukkelijk soepje.
aalterse-willy Geplaatst: 15 oktober 2016 Geplaatst: 15 oktober 2016 Gisteren de eerste spruitjes getrokken en vandaag lekker opeten!!!Als ik er niet vroeg aan begin dan heb ik er in februari veel te veel. Dus liever nu kleintjes eten dan later grote weggooien. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Jorieke123 Geplaatst: 16 oktober 2016 Geplaatst: 16 oktober 2016 Net heerlijk buiten gezeten in het (snel wegzakkende) zonnetje. Lekkere hapjes gegeten, o.a. broodjes met tomatenchutney en plakjes coppa. Jammm Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten