Jorieke123 Geplaatst: 30 januari 2017 Geplaatst: 30 januari 2017 Gisteren hutspot met wortels uit het zand (Joep had de ingegraven bak even open laten staan, om het beetje vorst er uit te krijgen dat er toch iets was 'ingekropen' en voor een laagje ijs had gezorgd tegen het deksel. Maar was aan het einde van de dag vergeten die bak weer dicht te doen. Dus pas 's avonds in bed vroeg ik mij hardop af of hij die nou weer had gesloten? En moest hij nog in het donker naar buiten Want er zit in no-time ongedierte in, en het zou de hele nacht gaan regenen)Daar aten we uiteraard een rookworst bij. En die dag daarvoor pannenkoeken met kaas en pannenkoeken met warme appelmoes (niet met appelmoes EN kaas dus) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Patrijs Geplaatst: 30 januari 2017 Geplaatst: 30 januari 2017 Vandaag: Chili sin Carne, waarin: een bol knoflook, een aantal preitjes, en snijbiet vers van de tuin. Mais, koriander en selder (uit de vriezer) , Spaanse peper en sambal en bonen. Ook een maisbrood gebakken. Gister : Chinese noedelsoep met prei, savooiekool en pepers van de tuin. We eten nog steeds bijna iedere dag groenten van de tuin, maar halen ook wel wat vers bij, vooral tomaat, paprika en uien (helaas op). De moestuin van Patrijs
RobO Geplaatst: 9 februari 2017 Geplaatst: 9 februari 2017 capucijners, wortel prei ui knof selder oystersaus, wecktomaat, citroenpeper, spek, salie prut
appelvrouw Geplaatst: 9 februari 2017 Geplaatst: 9 februari 2017 Stamppot van boerenkool met honing-mosterdvinaigrette( dat ging zo: Lie bedacht dat er nog een restje sju in een beker in de ijskast stond... ) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 11 februari 2017 Geplaatst: 11 februari 2017 kartoffelpuffer met rode kool met gemberkoek en appelmoes
appelvrouw Geplaatst: 11 februari 2017 Geplaatst: 11 februari 2017 Erwtensoep met Zelhemse veldvarkenspoot en karbonades..wortels en aardappelen en peterselie en knolselder uit de tuin. Prei uit de winkel erin. Hij was goeoed ..de lepel kon rechtop blijven toen ie nog koud was We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
julia Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 Erwtensoep met eigen knolselderij. Had nog wat in de vriezer liggen.
Jorieke123 Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 Gisteren 'friet' van zoete aardappel (ik heb er een paar gekocht om ze zelf te gaan telen, en moest natuurlijk wel even proeven of ze wel smaken ) volgens een recept gezien op het blog van de zoon van Jootje En daarbij de yoghurt/knoflooksausdip. En een stuk grillworst uit de oven. Plus een witlofsalade! Vanavond hutspot met wortels uit het zand en aardappels uit de kelder, met een dikke plak gebraden filet (ik ga het geen casselerrib meer noemen, maar zie dat topic). Nu al zin in Oh en met de lunch proeven we de leverworst die onze slager heeft gemaakt van ons varken, en eten we ook camembert en een plak appelwortel uit het vuistje. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 Is die leverworst nieuw in het assortiment?
Jorieke123 Geplaatst: 16 februari 2017 Geplaatst: 16 februari 2017 Deze variant wel. We hebben eerder eens leverworst gehad, ook door de slager gemaakt, maar die was grof van maling. Nu fijn. Het zijn er niet zoveel, maar ze zijn heel goed te eten Zeker op een wit bolletje, gejat van de varkens Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
paddestoelengek Geplaatst: 18 februari 2017 Geplaatst: 18 februari 2017 Yorkshire pudding gemaakt(en gelukt) Met mijn kleindochter gummie-beertjes gemaakt ook gelukt soms geeft eenvoud zo een grote voldoening!! gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
angela († maart 2025) Geplaatst: 19 februari 2017 Geplaatst: 19 februari 2017 Wat leuk die gummi beertjes die mal heb ik nog nooit gezien. Worst ziet er goed uit Jorieke!
Jorieke123 Geplaatst: 21 februari 2017 Geplaatst: 21 februari 2017 Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 21 februari 2017 Geplaatst: 21 februari 2017 Hey, leverworst? Heb ik die al en geproefd? Vast niet... Gisteren pasta verdure met veel vriezergroen en ook veel verse kruiden plus wat Cavolo Nero. Vandaag eten we groentesoep met mixgroente uit de vriezer, aangevuld met een flinke zak bevroren prei uit de vriezer en verse ui, knoflook, peterselie selderij en salie. Veldvarkensgehakballetjes erin, het geheel op aanvraag van kleinzoon de lekkerbek..please oma maak je nog eens die groentesoep? Spekpannekoekje erbij.. Morgen maak ik sushi met hem, en of daar iets uit eigen tuin ingaat? Misschien wat gehakte winterse knoflookbieslook We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
paddestoelengek Geplaatst: 21 februari 2017 Geplaatst: 21 februari 2017 het geheel op aanvraag van kleinzoon de lekkerbek..please oma maak je nog eens die groentesoep? hier is dat paddenstoelensoep, heerlijk gebonden. Het is toch een feestje om samen met kleinkinderen te mogen koken. gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
balkontuinder Geplaatst: 21 februari 2017 Geplaatst: 21 februari 2017 Hier de eerste gemende salade. Whoohoo!
henkg Geplaatst: 22 februari 2017 Geplaatst: 22 februari 2017 Haai ! De visboer had superverse hondshaai. Nog nooit gegeten, laat staan bereid. En al helemaal niet zelf schoongemaakt.Twee stuks, een grotere en een kleintje. Goed meegekeken bij het schoonmaken van de grote.Het kleintje wilde ik thuis zelf doen: “weet wat je eet”.Vooral het stropen is een heel gedoe, de visboer was er toch wel een paar minuten mee bezig (hij vertelde gaandeweg steeds waar ik op moest letten), ik een kwartiertje. Een makreel, wijting, zelfs een rode poon is veel makkelijker. ^ Voor. Mooi beestje. ^ Na. Het kleintje heb ik zelf schoongemaakt. Lang niet perfect, maar gezien alle handelingen: tevreden. Was het lekker?Mwâh. Gebakken. Beetje waterig, zoals schol. Smaak: witvissig, vetarm, maar niet droog. OK, niet bijzonder. Misschien ooit nog eens gestoofd proberen, als paling in het groen. O ja, de begeleidende sperzieboontjes kwamen als enige uit eigen tuin. 2025_teeltlijst (.xlsx)
paddestoelengek Geplaatst: 22 februari 2017 Geplaatst: 22 februari 2017 De visboer had superverse hondshaaiJaloers onze "visspecialist" hier op het dorp heeft alleen maar gefileerde vis, waarom?, omdat hij alles gefileerd laat binnenkomnen. Net niet helemaal waar de haringen doet hij nog zelf schoonmaken gr Adriaan moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden
julia Geplaatst: 25 februari 2017 Geplaatst: 25 februari 2017 Vanavond staat er stamppot palmkool op het menu. De palmkool lijkt nu een groeispurt te makken en heb nu ongeveer 300 gram geoogst.
appelvrouw Geplaatst: 26 februari 2017 Geplaatst: 26 februari 2017 Haha Henk, man bijt haai En nu ik je toch spreek: Wij eten stamppot met knolselderij(en veel verse kruiden zoals peterselie, bladselderij, salie en venkel er doorheen.), jouw knolselderijtjes zijn in de kas nog mooi gegroeid!Veldvarkenkarbonade erbij...zoooooo lekkerrrr We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
julia Geplaatst: 26 februari 2017 Geplaatst: 26 februari 2017 Gemengde sla van mizuna, veldsla, palmkool, winter postelein en Egyptische ui met een pita broodje met shoarma.
Jorieke123 Geplaatst: 26 februari 2017 Geplaatst: 26 februari 2017 Geroosterd broodje met gebakken oesterzwammen (en een sjalotje) bij de lunch. LEKKER! En daarnet aten we bietjes met gebakken aardappeltjes en een Veldvarkenkarbonade Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
angela († maart 2025) Geplaatst: 27 februari 2017 Geplaatst: 27 februari 2017 Ik heb net een pompoen geslacht een Jumbo banaan je zou hebben gezegd dat hij zo uit de tuin kwam.(3 pitjes waren aan het kiemen staan nu in een potje, zonde toch? )Maar in ieder geval word er soep gekookt en ik zat te denken met een beetje chili erin? (even of topic ik had mijn cavia's vorige keer een stukje Butternut gegeven en die aten ze erg graag maar deze Jumbo lusten ze niet, en ik moet zeggen ik vind die Butternut ook lekkerder)
appelvrouw Geplaatst: 27 februari 2017 Geplaatst: 27 februari 2017 Eend uit eigen tuin vandaag -gebraden met veel kruiden, salie, rozemarijn, tijm, laurier, knoflook- met geroosterde groentes ook alles uit de tuin, bietjes, pompoen, pastinaak, aardappel. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten