rommert Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 hallo ik verbouw kruiden voor de kok van het zorgtehuis waar mn moeder werkt.hij heeft mij een lijstje gestuurd van de kruiden die hij kan gabruiken in de keuken.nu staat er ook bulls blood tussen.wat is dat?heeft iemand er ervaring mee?ik kan het zaad ook niet bij zaadhandelaren vinden. Quote
hansm Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 (aangepast) das een rode biet, ik zou vragen of hij jong rode bietenblad bedoeld dat hij dat zoekt. 9 mei 2011 aangepast door Gast Quote Players only love you when they're playing.
rommert Geplaatst: 9 mei 2011 Auteur Geplaatst: 9 mei 2011 hij had er wel tussen haakjes achter gezet dat het sla was. Quote
Miquel-nature Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 Is het niet een ras? En misschien is het rode sla? Quote Kweker sinds 2010
hansm Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 Voor in een salade waarschijnlijk ik vindt jong rodebietenblad ook daarin lekker. Quote Players only love you when they're playing.
rommert Geplaatst: 9 mei 2011 Auteur Geplaatst: 9 mei 2011 ja ik heb het gevondenop de website van sluis garden. Quote
Koert Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 Super lekker in de sla, wel leuk om te lezen dat er nog 'instellingskoks' zijn die wel nog met verse kruiden en mooie producten werken, de meeste serveren smaaklose, platgekookte diepvriesbloemkool Quote Even a broken clock is right twice a day
helena Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 hallo ik verbouw kruiden voor de kok van het zorgtehuis waar mn moeder werkt.Super dat dat nog bestaat; een instelling die daar gebruik van maakt. Gaat de haccp daar mee akkoord? Heb een aantal jaren in zo'n keuken gewerkt; inkopen is verplicht bij groothandel waar men contract mee heeft en die "kwaliteit" kan waarborgen. Quote
dennislp Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 Super lekker in de sla, wel leuk om te lezen dat er nog 'instellingskoks' zijn die wel nog met verse kruiden en mooie producten werken, de meeste serveren smaaklose, platgekookte diepvriesbloemkool Zal me niks verbazen als er ooit nog een bloemkool uit blik tijdperk komt Maar wel super dat die instelling dat doet, en best leuk om daarvoor te zaaien denk? Succes er mee Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
helena Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 Hoe leuk zou het zijn voor de bewoners betrokken te worden bij het zaaien en onderhoud van een moestuin voor de instelling. Er wordt de cliënten alles uit handen genomen wanneer ze in een tehuis gaan wonen. Weinig tot niets mogen/kunnen ze nog zelf doen. Het zware werk kan niet meer maar wat zou er veel mogelijk zijn met mmm bakken op hoogte. Enig idee hoeveel mensen het leuk zouden vinden zelf aan de maaltijd mee te werken; een aardappeltje schillen, de groenten snijden. Nee, er wordt een huiskamer gecreëerd waar ze samen mogen knutselen..... Quote
Koert Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 hallo ik verbouw kruiden voor de kok van het zorgtehuis waar mn moeder werkt.Super dat dat nog bestaat; een instelling die daar gebruik van maakt. Gaat de haccp daar mee akkoord? Heb een aantal jaren in zo'n keuken gewerkt; inkopen is verplicht bij groothandel waar men contract mee heeft en die "kwaliteit" kan waarborgen.Misschien dat dat voor een instellingskeuken inmiddels zo is, maar ik denk dat hun dat zelf zo besloten hebben. De HACCP is inderdaad een wet die kwaliteit waarborgd, maar dat kan heel goed bij lokale leveranciers. Het is in de horeca absoluut niet verplicht bij een groothandel in te kopen, je mag zelfs ook gewoon zelf je groente/kruiden verbouwen of een ander dat laten doen, zolang het maar goede kwaliteit is. Quote Even a broken clock is right twice a day
Koert Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 Hoe leuk zou het zijn voor de bewoners betrokken te worden bij het zaaien en onderhoud van een moestuin voor de instelling. Er wordt de cliënten alles uit handen genomen wanneer ze in een tehuis gaan wonen. Weinig tot niets mogen/kunnen ze nog zelf doen. Het zware werk kan niet meer maar wat zou er veel mogelijk zijn met mmm bakken op hoogte. Enig idee hoeveel mensen het leuk zouden vinden zelf aan de maaltijd mee te werken; een aardappeltje schillen, de groenten snijden. Nee, er wordt een huiskamer gecreëerd waar ze samen mogen knutselen.....Dat zou inderdaad super zijn, heb het al bij diverse instelling geprobeerd van de grond te krijgen, maar het vaste antwoord is altijd: geen geld! Quote Even a broken clock is right twice a day
helena Geplaatst: 9 mei 2011 Geplaatst: 9 mei 2011 Toch: ik heb een tijd de bestellingen gedaan voor een verzorgingshuis en lokale leveranciers werden "eruit "gewerkt onder het mom van contract en kwaliteit. Keukens van div. instellingen werden samengevoegd en maaltijden massaal een dag tevoren bereid en daarna opgewarmd. Te triest voor woorden. Quote
rommert Geplaatst: 10 mei 2011 Auteur Geplaatst: 10 mei 2011 hallo ik verbouw kruiden voor de kok van het zorgtehuis waar mn moeder werkt.Super dat dat nog bestaat; een instelling die daar gebruik van maakt. Gaat de haccp daar mee akkoord? Heb een aantal jaren in zo'n keuken gewerkt; inkopen is verplicht bij groothandel waar men contract mee heeft en die "kwaliteit" kan waarborgen.het is alleen voor het personeel. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 10 mei 2011 Geplaatst: 10 mei 2011 alleen die krijgen de lekkere knapperige aparte sla-soorten. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
helena Geplaatst: 10 mei 2011 Geplaatst: 10 mei 2011 het is alleen voor het personeel. , OMGFijn voor het personeel, dat wel.Maar voor de bewoners des te triester, lang leve de verzorging....... Quote
joke81 Geplaatst: 10 mei 2011 Geplaatst: 10 mei 2011 is idd wel triestik werk in de thuisverpleging, een iets andere branche, toch doet het veel mensen deugd om te vertellen wat ze vroeger allemaal kweektenzo vertelde een vrouwtje dat ze tijdens de oorlog tabak kweekte voor haar man, omdat dat niet meer te verkrijgen waszo hoor je allemaal verhalen van vroeger, ze moesten wel zelf kweken anders hadden ze nietsveel mensen hadden toen een varkentje die ze vetmesten, konijntjes die ze kweekten,... Quote
joke81 Geplaatst: 10 mei 2011 Geplaatst: 10 mei 2011 je zou die mensen hun ogen moeten zien oplichten, als ik eitjes van onze kippen meebreng, of een potje zelfgemaakte appelgeleiof hun vertel dat we onze eerste aardbei konden eten Quote
helena Geplaatst: 10 mei 2011 Geplaatst: 10 mei 2011 je zou die mensen hun ogen moeten zien oplichten, als ik eitjes van onze kippen meebreng, of een potje zelfgemaakte appelgeleiof hun vertel dat we onze eerste aardbei konden etenNou geloof maar dat ze er een gelukkig gevoel van krijgen. Juist de generatie die nu in tehuizen woont, is grotendeels opgegroeid met een moestuin aan huis. Geuren, zijn ook heel belangrijk. Met het verdwijnen van de verse maaltijden en de koks uit het huis, verdween ook de dagelijkse geur van de maaltijden die gekookt werden elke ochtend. Juist voor deze mensen, de vergeten groenten telen zou geweldig zijn. Geur, smaak, herinneringen.....Wanneer mijn ( spijkerbroeken ) generatie zover is, kent het merendeel de smaak niet meer van verse ingrediënten. De smaak is afgestemd op conserveermiddelen/toevoegingen. Quote
hansm Geplaatst: 10 mei 2011 Geplaatst: 10 mei 2011 Dit verbaasd mij toch ook, als dus blijkt dat personeel verse kruiden voor zichzelf besteld en voor de bewoners niet Quote Players only love you when they're playing.
Helly Geplaatst: 10 mei 2011 Geplaatst: 10 mei 2011 Oh wat erg!! Egoïstische mensen hoor. Die arme oudjes hebben hard genoeg gewerkt dus die koks moeten niet klagen en zo gemeen doen Quote Good things come in small packages
helena Geplaatst: 10 mei 2011 Geplaatst: 10 mei 2011 Wanneer ik daar personeel was, zou ik weigeren hiervan gebruik te maken. Personeel hoort/ kan/ mag hetzelfde eten als de bewoners. Zou dat ook echt proberen te veranderen. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.