Geplaatst: 20 juni 201510 j Ik heb een grote vijver en een fruittuin. Maar is er ook 'vergeten' groente of fruit dat je kan laten groeien in een vijver of aan de rand? Enige suggesties? Groetjes,Bram
Geplaatst: 20 juni 201510 j Waterpeper. Verder nog smeerwortel en de wortel van de Grote Lisdodde is eetbaar
Geplaatst: 20 juni 201510 j Bij vijver denk ik aan drinkbaar, maar dat terzijde http://www.permacultuurnederland.org/planten.php Zoeken op waterplanten, geeft een aantal interessante resultaten, zoals: Vietnamese watervenkel (Oenanthe javanica). Misschien is suikerriet ook een optie. Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.
Geplaatst: 20 juni 201510 j Auteur Leuke suggesties!Weer een hoop om in te lezen, bedankt. Maar de antwoorden zijn tot nu toe vegetarisch.Nu weer ik dat goudvissen prima smaken. Ikan mas is een heel normaal en lekker gerecht in Indonesië. Ooit heb ik weleens aan rivierkreeftjes zitten denken. Heeft iemand daar evaring mee? Groetjes,Bram
Geplaatst: 20 juni 201510 j Misschien zijn zoetwatermosselen dan ook een optie. Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.
Geplaatst: 20 juni 201510 j een zoetwatermossel heeft geen smaak, is zeer taai en ruikt onaangenaam.sommigen zeggen dat het wel eetbaar is, anderen zeggen dat het schadelijk is voor de gezondheid. volgens mij zitten er wel veel eetbare lekkere diertjes in een vijver.
Geplaatst: 20 juni 201510 j Ik denk dat er meer eetbaar is dan je denkt. (kikkerbilletjes ) Rivierkreeftjes vind ik een hele goede, zeker eetbaar. Als het hier hard geregend heeft -echte stortbuien- komen ze enmasse uit de sloot gekropen en ja, die zijn zeker eetbaar. Ik ga dan altijd met tas en handschoenen naar buiten Ik vermoed -geen wetenschappelijke onderbouwing- dat je de vijver er wel op aan zal moeten passen en denk dat de rivierkreeft best wat ruimte nodig heeft. Beschooiing; veel planten met schuilmogelijkheden. Hier en daar een dakpan in de vijver. En vergeet niet dat ze eruit moeten kunnen. Geen standaardbakje dus van het tuincentrum. Houd je ons op de hoogte?
Geplaatst: 21 juni 201510 j Leuk topic! Erg interessant! Brasem is ook eetbaar heb ik gehoordAl moet die wel eerst drie dagen zonder eten voordat je hem slacht dan zit die grondsmaak er niet meer zo aanOok kan je er nog forel in gooien...Hoe groot is de vijver? Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren."
Geplaatst: 21 juni 201510 j Zorg er wel voor dat er geen invasieve uitheemse soorten in de vijver belanden. Er zijn zoveel problemen bekend met exoten in het water. Amerikaanse rivierkreeft is daar een goed voorbeeld van. Die vreten eerst alle vis op en worden daarna kannibalistich en worden daardoor overheersend Vriendelijke groeten, Holland
Geplaatst: 21 juni 201510 j bijna alle rivierkreeften dat hier voorkomen, zijn van die Amerikaanse rivierkreeften.deze dragen een schimmelziekte waar ze zelf niet van sterven maar de Europese wel. welke vissen zijn geschikt voor een kleine vijver? (ze moeten wel eetbaar zijn.) ik ga ook terug een vijver zetten met eetbare "dingen" in.
Geplaatst: 22 juni 201510 j Auteur Leuk topic! Erg interessant!Ook kan je er nog forel in gooien...Hoe groot is de vijver? De vijver is 12m lang en bevat 15m3 water.Vanuit het diepste punt (1 m) wordt het water opgezogen en aan naar de andere kant in een filter gepompt . Het filter loopt over op een water molen en stroomt zo weer terug in de vijver. Alles op zonne-energie natuurlijk Forel gaat volgens mij niet lukken, daarvoor stroomt het water veelste weinig Groetjes,Bram
Geplaatst: 22 juni 201510 j Gaaf dat je alles gerealiseerd hebt op zonne energie!qua nodige stroming valt het naar mijn idee nog wel meeEen stromingspomp van 2000 liter per uur is al voldoende vond ik op internetHet enige nadeel van de forel is dat het roofvissen zijn je kan er dus niks anders bij inzettenWel leuk is dat je ze net als kois tam kunt maken Stiekem ben ik wel erg benieuwd naar een foto van je vijver Groetjes Loraine "Wat niet kan, moet nog gebeuren."
Geplaatst: 24 juni 201510 j Mooi Bram. Dank je dat je ons laat mee-genieten. Ik kweek regenwormen in mijn compostbak
Geplaatst: 26 juni 201510 j Zijn neem ik aan goudvissen? Daar in die vijver? Voila, daar heb je je antwoord. Goudvis (in groter stadium) is prima eetbaar. Wel even uitkijken voor de graatjes en drie dagen in de badkuip, zodat de moddersmaak er af gaat. PS prive bericht blijft helaas in "uit" staan.
Geplaatst: 27 juni 201510 j Auteur Ja, dat zijn goudvissen maar de grootste vissen zijn goud windes (de meer geelige vissen). Goudvissen zijn 'karperachtige' en hebben gevorkte graatjes dus je moet goed op letten met eten. Maar geen nood, de vissen uit mijn vijver eet ik niet hoor. Over het prive bericht.Heb hem wel ontvangen en gelezen. Nog bedankt voor de info en nu maar wachten op een grote hoosbui. Groetjes,Bram
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.