suus76 Geplaatst: 18 mei 2016 Geplaatst: 18 mei 2016 Mijn lookjes staan in bloei! Heb vandaag al 30 bloemstengels verwijderd.
dasouth Geplaatst: 18 mei 2016 Geplaatst: 18 mei 2016 Wat zou ik nu best kunnen zetten op het stukje dat ik oogst? 'k Denk dat het een goede m² is.
Erny Geplaatst: 18 mei 2016 Geplaatst: 18 mei 2016 Daar kan je heel goed sla neerzetten bijvoorbeeld. Of een komkommerplant. Knoflook schijnt het niet zo goed te doen in combinatie met erwten... vraag me af of dat dan ook geld voor boontjes? Anders is het een mooie ruimte voor een aantal struikbonenplantjes.
dasouth Geplaatst: 20 mei 2016 Geplaatst: 20 mei 2016 komkommer heb ik nog wel een plantje of 2 op overschot
gerbiepiep Geplaatst: 21 mei 2016 Geplaatst: 21 mei 2016 De oogst periode van knoflook geplant eind oktober, is dat junie? Of mogelijk nog later? Ik had gelezen om te wachten tot het loof geheel bruin werd, klopt dit?
henkg Geplaatst: 22 mei 2016 Geplaatst: 22 mei 2016 Weer eentje geoogst voor het loof (de stengel):Helaas veel roest. Ik spuit met wat baking soda, maar of dat helpt? De teentjes beginnen te groeien, ze zijn nog wel vrij smakeloos. De stengel smaakt heerlijk: 2025_teeltlijst (.xlsx)
D_SDennis Geplaatst: 22 mei 2016 Geplaatst: 22 mei 2016 Hoe erg is de mate van roest op de plant van vorig bericht? Is het erg omdat de plant geoogst is voor het blad en de stengel? Of belemmert de roest ook de vorming van tenen? Bij mij zijn ook de onderste bladeren wat aangetast, maar bovenin niet. En de stengels zijn wel gewoon lekker dik.
Erny Geplaatst: 22 mei 2016 Geplaatst: 22 mei 2016 De roest zorgt ervoor dat het groen afsterft en dat belemmert de groei van de bollen.Dus het zorgt ervoor dat je de knoflook eerder moet oogsten en dat de bollen dan waarschijnlijk kleiner zijn als in een jaar zonder roest.Aangetast blad lijkt ook eerder vatbaar voor andere schimmels, bijvoorbeeld ie zwarte (geen idee hoe die heet) en die trekt uiteindelijk ook door naar de bollen waardoor die wegschimmelen in de aarde of later tijdens het drogen of bewaren. Henk...Je zou ook nog kunnen bestuiven met Lavameel...Je zou opgelost/verdund bitterzout kunnen sproeien ter versterking. (elke 2 weken)Je zou Wei kunnen sproeien... dat zou ook schimmelontmoedigend moeten werken. (ff kaasje maken en dan heb je gelijk genoeg wei over, kan je ook invriezen tot je het nodig hebt) Beetje afwisselen en hopen dat het ontwikkeling van de roest afremt.
RobO Geplaatst: 23 mei 2016 Geplaatst: 23 mei 2016 hier gaan de knofloken ook aan de bloei, verder zien ze er prima uit, vooral de olifantenkanjers van Jet bloei verwijderen maar? en die van de olifanten ook? of laten gaan en later weer planten?
Anneliesdj Geplaatst: 23 mei 2016 Geplaatst: 23 mei 2016 Is het nu te laat om nog knoflook te planten of kan ik dat dan volgend jaar oogsten?
MartinH Geplaatst: 23 mei 2016 Auteur Geplaatst: 23 mei 2016 Dat lijkt me nu wel te laat. Je kunt beter wachten tot oktober/november en ze dan poten. Het is oktober voor dat je het weet mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl
wijo Geplaatst: 25 mei 2016 Geplaatst: 25 mei 2016 Niet geschoten is altijd mis. Ik heb vorig jaar ook in het voorjaar gepoot, zal begin mei geweest zijn. Ik heb er nog mooie bollen van geoogst. Met vriendelijke groet,Wim.
suus76 Geplaatst: 26 mei 2016 Geplaatst: 26 mei 2016 Receptje voor de bloemstengels: Trek de bloemstengels uit de plant en was ze. Verwijder het bloemgedeelte en doe de stengels in de keukenmachine ( of hak ze zelf handmatig heel fijn). Voeg olijfolie, en zout toe, en voila, prachtige knoflook-pesto ( maar dan zonder de pijnboompitten) De smaak is geweldig! Ik heb het prutje in ijsklontjesbakjes ( nu bij de action in de aanbieding voor 59 cent per bakje) ingevroren, en toen ze bevroren waren uit de bakjes gehaald en in een diepvries zak. Zo heb ik een pracht voorraad en kan ik zo een blokje bij de pastasaus of in de soep gooien. Laten ontdooien en op een stokbroodje smeren kan ook
aseel Geplaatst: 26 mei 2016 Geplaatst: 26 mei 2016 Suus, Thanks voor de culinaire idee. Heb veel olifantenknoflook staan.
Enjoy! Geplaatst: 26 mei 2016 Geplaatst: 26 mei 2016 WoW!! Dat wordt genieten. Ik heb stengels genoeg inmiddels
Erny Geplaatst: 26 mei 2016 Geplaatst: 26 mei 2016 Oeh... dat zou ik eigenlijk wel jammer vinden van die heerlijke bloemstengels. Insmeren met olijfolie en heel even op de grillplaat (oid) maakt het een delicatesse.
gerbiepiep Geplaatst: 26 mei 2016 Geplaatst: 26 mei 2016 Tussen een simpel broodje kaas smaken de stengels fun gesneden ook wel.
suus76 Geplaatst: 26 mei 2016 Geplaatst: 26 mei 2016 Oeh... dat zou ik eigenlijk wel jammer vinden van die heerlijke bloemstengels. Insmeren met olijfolie en heel even op de grillplaat (oid) maakt het een delicatesse. Waarom zonde? Ik had er 400, nu kan ik er langer plezier van hebben!
Erny Geplaatst: 27 mei 2016 Geplaatst: 27 mei 2016 Om dat ik die stengels verrukkelijk vind en het dus jammer vind om ze fijn te malen. Maar met 400 van die stengels kun je natuurlijk wel alle kanten op, daar kun je niet tegenop eten.
speets Geplaatst: 27 mei 2016 Geplaatst: 27 mei 2016 Verwijder het bloemgedeelteMoet dat? Kun je ze niet 'met huid en haar' opeten? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Enjoy! Geplaatst: 28 mei 2016 Geplaatst: 28 mei 2016 @speets de bloem vd knoflook is wel heel mooi, maar eetbaar? Ik lees mee of iemand daar wat zinnigs over kan zeggen
Erny Geplaatst: 28 mei 2016 Geplaatst: 28 mei 2016 Ja hartstikke eetbaar... jong als ie nog in de knop zit, maar ook bloeiend over de salade oid.
Itoero Geplaatst: 28 mei 2016 Geplaatst: 28 mei 2016 Ik ben enorm blij! Er zit (nog) geen roest op m'n knoflook. Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
Enjoy! Geplaatst: 28 mei 2016 Geplaatst: 28 mei 2016 Ja hartstikke eetbaar... jong als ie nog in de knop zit, maar ook bloeiend over de salade oid. Ik blij dat ik de knoppen nog niet heb weggegooid
Enjoy! Geplaatst: 28 mei 2016 Geplaatst: 28 mei 2016 Ik ben enorm blij! Er zit (nog) geen roest op m'n knoflook.Hier ook nog niet gelukkig. Vanmiddag ging ik even bij m'n schoonzus haar knoflook kijken, zo'n 300m verderop in de straat, daar is het bar en boos...
Aanbevolen berichten