Jump to content

Paprika snoeien


snekermoestuin
 Share

Recommended Posts

Nou voorlopig nog maar niets zou ik denken.

Pas aan het eind van het seizoen, dan misschien de laatste knopjes die toch geen vruchtjes meer worden.

Meestal kun je tot ong. 8 paprika's per plant oogsten.

Zo dat de gevormde vruchten alles krijgen, en ze nog uit kunnen groeien tot een volwaardige vrucht.

Je mag straks de rijpe paprika's knippen.

Link to comment
Share on other sites

Volgensmij is er voor ons als 'amateurt boertjes' niet echt een voordeel aan het snoeien van paprika's / pepers. Die groeien helemaal niet zo hoog als in de kassen en je kan ze makkelijk ondersteunen met stokken. De afgelopen jaren heb ik zonder te snoeien voldoende vruchten gehad.

 

Toch heb ik dit jaar besloten is een proefje te doen, ongeveer een kwart van de paprika's heb ik gesnoeid en de eerste 3 bloemetjes weggehaald. Maar makkelijk is dat snoeien niet en je moet goed opletten wat je doet. Ik heb de beschrijving van Velt en Plantaardig.com gebruikt. Voorlopig nog niet echt een verschil waarneembaar, behalve dan dat de gesnoeide struiken wat overzichtelijker en makkelijker op te binden zijn. Mijn voorlopig conclusie op basis van het huidige aantal (onvolgroeide) vruchten is dat ik volgend jaar de paprika's niet meer snoei.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Hoi rommert,

 

Dit zijn vier van mijn chocolate beauty paprika plantjes. Ergens eind maart heb ik ze voorgezaaid in zelfgemaakte soilblocks (cilindertjes). Ondertussen staan ze gewoon buiten.

images-(24)97441371414846.jpg

Er zit zelfs al leven in!

2quqfwo26331371414846.jpg

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

De paprika's in de kas groeien geweldig, geen vlekje op het blad te zien en volop paprika's en bloemetjes/knopjes.

Als ik de groeiende paprika's en bloemetjes/knopjes per plant tel, dan kom ik op meer dan 20 per plant. Lijkt mij een beetje veel voor één plant. Moet ik toch gaan snoeien? En zo ja wat moet ik dan weghalen.

 

ri7yg448661371156592.jpg

slmjjl79871371156594.jpg

http://www.hobbyzaden.nl

Zaden te koop al vanaf 0,25 €.

Link to comment
Share on other sites

Lisa,

 

De bloemen zou ik niet direct gaan verwijderen. Pas als je ziet dat er teveel van die bloemetjes een paprika gevormd hebben (dus als het bleometje verdroogt is) dan zou je er over kunnen denken om enkele vruchtjes te verwijderen. Dit om een groeistilstand te voorkomen (momenteel hier het geval, geen nieuwe bloemen).

 

Bloemen/vruchten die niet bevrucht worden vallen vanzelf af (kan ook andere oorzaken hebben

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
De paprika's in de kas groeien geweldig, geen vlekje op het blad te zien en volop paprika's en bloemetjes/knopjes.

Als ik de groeiende paprika's en bloemetjes/knopjes per plant tel, dan kom ik op meer dan 20 per plant. Lijkt mij een beetje veel voor één plant. Moet ik toch gaan snoeien? En zo ja wat moet ik dan weghalen.

]

 

Sjoe Lisa, wat een mooie plant op de eerste foto!

Ik persoonlijk zou nog niets weghalen, het is pas juli, en lekker door laten groeien. Later misschien, enkele al grotere vruchten groen oogsten zodat de rest nog kans krijgt om uit te groeien, maat ik zou het pas later in de zomer beslissen.

Ik moet erbij zeggen dat ik absoluut geen paprika specialist ben

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ik heb er gesnoeid dit jaar en ongesnoeid.

Er hangen er zo goed als evenveel aan, maar bij de gesnoeide zijn de planten momenteel iets tussen de 1.5 m en 1.8 hoog en daar hangen hogerop wel al kleine paprikaatjes aan die eventueel nog moeten groeien en kunnen afrijpen, maar betwijfel dat dit nog gaat lukken.

 

Dus moraal van het verhaal, als ik er niet meer paprika door heb snoei ik niet meer en ook minder werk.

 

ps Ik lust geen groene paprika

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

De buitenpaprika zijn al 2 weken geoogst en de planten gerooid.

Die van de serre zijn nu oogstbaar, raar maar waar.

Dus buiten is iets vroeger, geen verschil in afrijpen wat gesnoeid en niet gesnoeid betreft.

 

Enige verschil is dat die van de serre puntgaaf zijn.

Die van buiten hebben aleens een groeischeurtje van de zon en-of hemelwater?

Link to comment
Share on other sites

Dus buiten is iets vroeger, geen verschil in afrijpen wat gesnoeid en niet gesnoeid betreft.

Bij mij ook niet echt noemenswaardige verschillen. Wel zijn er een aantal buitenpaprika's die dit jaar op de punt zacht worden tijdens het rijpen terwijl ze gewoon vrij hangen.

 

@snekermoestuin: als ze eenmaal een kleurtje krijgen kan het snel gaan

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ik weet zou gauw niet meer van wie allemaal het advies kwam dat een groene paprika altijd nog zijn kleur moet krijgen, ofwel gewoon volhouden

 

 

nou, het resultaat is er ondertussen naar. Gewoonweg fantastisch. Bijna helemaal rood. Komende week gaat ze geoogst worden en door de pasta. Trots en jullie bedankt resized_751_c5164a82098b2a370f6dc11df93075ff.jpg

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Hier komen de rode al ons strot uit.

De diepvries zit al vol genoeg.

Van de week met de Coeur de Boeuf en ui er Gazpacho van maken en in bokaaltjes.

 

Kan ook al rijpe paprika's gaan uitdelen, Lipari is beste ras dat ik ooit gehad heb.

Zaadjes!!!???

We verhuren ons voorhuisje https://www.airbnb.com/h/backtothesixties meer weten?  vraag informatie via pb.

 

Waar de mol is is er hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hier komen de rode al ons strot uit.

De diepvries zit al vol genoeg.

Van de week met de Coeur de Boeuf en ui er Gazpacho van maken en in bokaaltjes.

 

Kan ook al rijpe paprika's gaan uitdelen, Lipari is beste ras dat ik ooit gehad heb.

 

 

Heb jij ze in een kas, of buiten staan Borsalino?

Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Hier komen de rode al ons strot uit.

De diepvries zit al vol genoeg.

Van de week met de Coeur de Boeuf en ui er Gazpacho van maken en in bokaaltjes.

 

Kan ook al rijpe paprika's gaan uitdelen, Lipari is beste ras dat ik ooit gehad heb.

Zaadjes!!!???

 

ff off topic kan in ook zaadjes oogsten uit groene paprikas?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...