Geplaatst: 27 juli 201311 j Vandaag veel geoogst.2 witte kolen voor zuurkool. ( gaat morgen van start)9 courgettes voor potten zoet/zuur die inmiddels klaar zijn.Bijna 2 1/2 kilo aardbeien en 1 kilo frambozen voor jam ( inmiddels 7 potten klaar)20 kg wortelen en 15 kg prei.Alles al in porties in de vriezer.Ook de paarse truffel aardappels geoogst.Bijna 13 kilo, wel veel kleintjes.Ook 7 komkommers uit de kas gehaald.Deze worden deels vers gegeten, deels ingemaakt.Straks maar ff naar bouwmarkt.nl om nieuwe potjes!!Jeetje, wat ben je er vroeg bij! Woon je wel in Nederland? Vandaag hebben wij voorgekiemde courgettes in potjes gedaan in een laatste poging. De eerdere courgettes hebben het loodje gelegd (slakken?), en jij oogst al!Ben jaloers!
Geplaatst: 27 juli 201311 j @Appelvrouw: zo vers/rauw in de potten, en dan overgieten met suikerwater (750 gram suiker op 1 liter water, en een vanillestokje mee laten koken), en dan 30 minuten op 80 graden wecken. gedaan! Gaat het met rode bessen hetzelfde ongeveer? Vanille erin is heerlijk! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 27 juli 201311 j Bietjes!Van de geoogste courgettes soep gemaakt en de snijbiet daar ook maar door gedaan, lekker!.. Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje
Geplaatst: 28 juli 201311 j De (bijna) 8 kg kruisbessen verwerkt tot kruisbessen op siroop (3 kg) en kruisbessenchutney (de rest). Op dit moment staat er een bak courgettes in het zout om te ontwateren.
Geplaatst: 28 juli 201311 j Eerste pond bramen uit de tuin, die gaat straks in de potjes als gelei...... MVG Danuta MVG Danuta
Geplaatst: 28 juli 201311 j Van bijna een kilo zwarte bessen saus gemaakt....moest eigenlijk limo worden....is nu saus...bijna jam..maar wel erg lekker! Wortels zitten in het droog apparaat, en er staat een volgend beetje klaar. 3 kilo kapucijners gedopt. ( niet mijn favoriete klus.) die gaan zo de vriezer in. Voldaan!
Geplaatst: 28 juli 201311 j Ik durf eventjes niet te wecken of in te maken, want alles bederft onder mijn handen door. Gewone dingen dan. Ik wacht even wat minder benauwd en drukkend weer af (warm geen probleem). Dus ik heb net als Jootje mijn droogapparaat aan staan... er zit nu courgette in. Ben ook au naturel bloemen en kruiden aan het drogen. Zeep maken, tinctuurtjes... dingen die niet echt kunnen bederven. http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 28 juli 201311 j 15 potjes van een kwart liter gevuld met zwartebessengelei, 3:1. Niet te zoet, dus.De buren hebben al van onze twee struiken genoeg geplukt voor wijn. Maar .. wat nu? Wat kunnen we die 15 Weckpotjes? Zwarte bessen zijn enórm sterk van smaak.
Geplaatst: 28 juli 201311 j verschillende groenten ingemaakt, doperwten, boontjes, tuinbonen. http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl
Geplaatst: 29 juli 201311 j Ik ben bezig met rode bessengelei.En dan ga ik vanmiddag aan mijn nicht vragen hoeveel rode bessen zij nog wilt, daarna ga ik nog meer gelei maken, hmmm!!!
Geplaatst: 29 juli 201311 j Helaas nu al 2 potten tuinbonen en 1 poten erwten-met-wortelen weg moeten gooien. De schroefdeksel potten heb ik zoals altijd goed schoongemaakt in soda en na 20 minuten op kook te hebben gestaan waren ze goed afgesloten, dopje was naar binnen, maar ik vertrouwde nu na 5 dagen het resultaat niet. Koel en donker weggezet, maar helaas. Zwarte schimmel en witte waas is duidelijk zichbaar in de potten, vooral op de bodem veel zwarte 'harige' schimmel en een ander kleurtje dan in de andere potten. Zo zie je maar weer, duidelijk ben ik ergens niet snel genoeg of hygiënisch genoeg geweest... zonde. Ter illustratie: Weet wat je eet
Geplaatst: 29 juli 201311 j Wat zonde, zeg!Heb je gebruikte potjes gebruikt? Soms is de afdichting daarvan niet meer goed. Voor sommige (standaardmaat) potten kun je nieuwe deksels kopen.
Geplaatst: 29 juli 201311 j Ik heb net augurken ingemaakt, op Poolse wijze.Hoe is dat, die Poolse manier?Een recept vanop weckenonline.Met wijnazijn, zout, suiker, ui, laurier, witte peper, dille en mierikswortel (ik heb mosterdzaadjes in de plaats)http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/In_azijn_wecken/Augurken_op_poolse_wijze/augurken_op_poolse_wijze.html Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
Geplaatst: 30 juli 201311 j vrouwlief: 8 potten jam voor de eet & voor de geef in mooie italiaanse potten van Dille en Kamille (jam: aardbei met heul veul rode bessen, we hebben maar 1 struik maar die gaf dit jaar 6 kg ) en wat boeketten me: nz spinazie ingevroren, moet nog wel even aan de bak met de rattenstaartjes, zwarte bessen, kruisbessen, jostabessen, blauwe bessen, courgettes, rode kolen, botlotto's (hebben jullie dat nou ook na de vakantie? )
Geplaatst: 30 juli 201311 j 1 kg peren op siroop met vanilleEen recept dat ik op dit forum heb gevonden Potgrond, de basis van nen bloemenwinkel!
Geplaatst: 30 juli 201311 j Courgette-appel chutney.Er staan nu 10 potten af te koelen onder een doek op het aanrecht.
Geplaatst: 30 juli 201311 j Helaas nu al 2 potten tuinbonen en 1 poten erwten-met-wortelen weg moeten gooien. De schroefdeksel potten heb ik zoals altijd goed schoongemaakt in soda en na 20 minuten op kook te hebben gestaan waren ze goed afgesloten, dopje was naar binnen, maar ik vertrouwde nu na 5 dagen het resultaat niet. Koel en donker weggezet, maar helaas.Tuinbonen moeten volgens mijn inmaakboeken 1,5 uur (kleine potjes) à 2 uur (normale potten) wecken op 100°C.
Geplaatst: 31 juli 201311 j me: nz spinazie ingevroren, ) Hoe doe je dat, met blancheren? Hoe lang? 0,5 minuut in kokend water, afspoelen, grof hakken en in de freezer
Geplaatst: 31 juli 201311 j Net komkommers in zoetzuur ingemaakt. mijn moestuin http://www.martinsmoestuin.nl
Geplaatst: 1 augustus 201311 j hier augurken, courgette + papika +ui, rattestaartjes, witte biet + ui
Geplaatst: 1 augustus 201311 j Een boel rabarberjam. De favoriet werd niet de rabarber-gemberjam, maar de ongepland opgedoken rabarber-bananenjam... zo lekker, dat er overhaast een tweede pan van werd gekookt... De courgettes die nou inmiddels bíjna een volle dag hebben uitgedropen en ontvocht... gaan zo het zoetzuur in... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 1 augustus 201311 j Net voor het eerst augurken ingemaakt, ben heel benieuwd hoe ze over twee maanden gaan smaken.
Geplaatst: 1 augustus 201311 j Net voor het eerst augurken ingemaakt, ben heel benieuwd hoe ze over twee maanden gaan smaken.Ik heb mijn eerst vijf geplukt, nog even opsparen voor het eerste potje... ha, ha... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 2 augustus 201311 j courgettesoep om te wecken (voor het eerst) Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.