Gemma Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 Lekker hoor! Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
mijke Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 21 weckpotten 0,5 liter met sperziebonen geweckt.11 weckpotten 0,5 liter rodekool met appel geweckt.28 potten appelcompote gemaakt.Wittekool staat in de pot zuurkool te worden.( en een nieuwe melkkefir cultuur staat op kweek in de kast ) Zohee! Hoeveel tijd ben je hier nou mee kwijt? Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
appelvrouw Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 ...hier 6 x 400 g rode kool ingevroren, met appeltjes en koek Appeltjes en koek? Hoe zit dat Rob? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 dat zit zo: Ro¬de¬kool met ap¬pel¬tjesINGREDIËNTEN• 1/2 rode kool (ca. 600 g)• 1 sjalot• 4 kruidnagels• 2 friszure appels (bijv. goudrenet), in stukjes• 1 plak ontbijtkoek, in blokjes en wat kaneel• 1 eetlepel rietsuikerBEREIDENBuitenste bladeren van kool verwijderen, kool in vieren snijden en harde kern en stronk wegsnijden. Elk stuk kool langs snijkanten in lange, smalle reepjes snijden of schaven met de keukenmasjien en reepjes wassen. Sjalot pellen en kruidnagels erin steken. Koolreepjes met 1/2 tl zout en sjalot in pan doen. Bodempje water op kool schenken en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en rodekool met deksel op pan in 20-25 min. gaar laten worden. Na 10 min. appel en ontbijtkoek erdoor scheppen en meewarmen. Als rodekool gaar is, sjalot met kruidnagels verwijderen en groente op smaak brengen met rietsuiker (doen we hier niet R.), kaneel, zout en peper. De ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak. Binden kan ook door 1-2 eetlepels rijst mee te koken of op het laatst een papje van 1-2 eetlepels maïzena met wat water door de gare kool te roeren. Quote
appelvrouw Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 Dank je wel, ga ik uitproberen! En dan vries je het zo in, en is het niet te dik bij het ontdooien...? Net 6 potjes sambal idjoe gemaakt..met niet te hete pepers ( Check-Bleck , waren absoluut niet heet,,wel lekker )Heerlijk met die pindakaas, ga ik vaker doen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Gemma Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 Ik voeg de koek toe als ik ze uit de pot nog even goed door kook.(Kruidnootjes willen ook goed heb ik gemerkt afgelopen sinterklaas.. ) Hoeveel tijd.. ja een dag.Weekend inmaken nu.Vandaag doperwten ( 6 potten ), handperen op siroop (5 potten, rest hangt nog aan de bomen ) en appelsap maken ( 25 flessen van 0, 5 liter ) Quote http://www.buitenthuis.blogspot.comRien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.( St. Ignatus 1491-1556 )
biogroentje Geplaatst: 15 september 2013 Geplaatst: 15 september 2013 gisteren 2 flessen tomaten ketchup zonder suiker. vandaag 3 potten 1/2liter stortmodel sperciebonen zoet/zuur3 potten 1/2liter stortmodel sperciebonen in tomaten saus4 medium (hak)( met nieuwe deksels ) potjes aardbeien jam met basilicum Quote blog.beringen.nl
Katja1604 Geplaatst: 16 september 2013 Geplaatst: 16 september 2013 Ik heb net ketchup gemaakt, maar helaas wilde het potje niet vacuum trekken.Gelukkig hebben wij ook een koelkast! Quote
Helly Geplaatst: 16 september 2013 Geplaatst: 16 september 2013 Perzik/nectarine jam, 4 potten.Was zo lekker, heb de pan en de lepels erbij afgelikt. Hmmmm Quote Good things come in small packages
Indy Geplaatst: 17 september 2013 Geplaatst: 17 september 2013 5 kilo groene tomaten te verwerken. De eerste potten chutney zijn klaar,nog een kilo pittige maken.Flesje gepimpt voor de olijfolie Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 september 2013 Geplaatst: 17 september 2013 5 kilo rode kool met 2 kilo valappelen getransformeerd in rode kool met appeltjes..en koud gezet in de vriezer.bos selderij en een bos peterselie ingevroren Ben nu bezig met 6 liter soep voor de MTFD.. gaat ook de vriezer in tot zaterdagochtend... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 17 september 2013 Geplaatst: 17 september 2013 Paar potjes sambal,met alle pepers. Quote
Erny Geplaatst: 17 september 2013 Geplaatst: 17 september 2013 Net grote pot bramenjam gemaakt voor mijn vader die morgen jarig is. Quote
RobO Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 van harte alvast!zonebloempitten toch maar even extra gedroogdrode kool gevrozen en weckpotten gekocht om de rest te wecken in de snelkookpan, ben benieuwd...want weckgroentje Quote
ilse Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 Ik ben bezig om mijn boerenkool in te vriezen maar nu zie ik op het internet verschillende dingen staan. Dus nu is de vraag: wel of niet eerst blacheren? Quote http://meestuintje.blogspot.nl/
borderrose Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 Suikermais ingevroren en witte en gele bietjes in het zand weg gezet in de schuur. Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 Ilse ik heb allebei gedaan, en het ging beide goed...niet ingevroren: luchtig in grote zakken..dan kan je de bevroren bladeren daarna heel simpel fijnknijpen..geblancheerd is lekker snel verder werken... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 Chilisaus gemaakt van onze eigen peterpepers. Net ff meer bite zit er aan. Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 september 2013 Geplaatst: 18 september 2013 180 liter pruimen geraapt en in een grote blauwe ton gedaan Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 19 september 2013 Geplaatst: 19 september 2013 paar kilo vlierbessen tot siroop verwerkt. Quote
borderrose Geplaatst: 19 september 2013 Geplaatst: 19 september 2013 Kruiden in de vriezer en om te drogen verwerkt, mais ingevroren en bietjes gekookt om uit te delen aan mijn vrienden en mijn ouders. Quote
RobO Geplaatst: 21 september 2013 Geplaatst: 21 september 2013 gisteren rode kool in snelkookpan geweckt, eerst half gegaarddeksel zit goed vast dus dat lijkt wel goed gegaanna het wecken ziet het er wel heel érg gaar uit, te gaar? Quote
RobO Geplaatst: 26 september 2013 Geplaatst: 26 september 2013 zo, ik kan weer heul wat zondigs doen......vandaag 500 g heilige boontjes gedopt en opgeborgen Quote
Jorieke123 Geplaatst: 27 september 2013 Auteur Geplaatst: 27 september 2013 Eindelijk weer wat ingemaakt! O.a. 2 soorten tomatenchutney (zoet/mild en pittig), en van een restje chutney + ingekookte tomaten + heel wat kruiden en specerijen ook wat flesjes met een soort van curry-ketchup gemaakt. Heerlijk wat een boel tomaten dit jaar! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.